Reklama

Reklama

Kozure Ôkami: Meifumando

  • Japonsko Kozure Ókami: Meifumandó (více)

Obsahy(1)

Pátý díl série o potulném roninovi Ogami Ittó a jeho synku Daygoróvi. Zájem o samurajovy služby má tentokrát vážený klan Kuroda, který ovšem nenajme jen tak někoho a proto Ogamiho testuje v pěti zkouškách. Prvních zkoušek se dočká i malý Daygoró, který se náhodou stane komplicem chytré kapsářky. (cubajz)

Recenze (21)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tento pátý díl mé megaoblíbené samurajské série o neporazitelném bojovníkovi Ogami Ittovi je pro mne osobně po prvním dílu druhý nejlepší. Obsahuje naprosto vše, výborný scénář, který v předchozím díle trochu pokulhával, spousta malých příběhů, které dávají dohromady jeden velký vypiplaný celek. Spoustu samurajské i životní filosofie, jedna myšlenka mne opravdu hluboce zasáhla. Ogami je opět ve formě a nepřátele kosí všemi možnými (i nemožnými) způsoby, závěrečný megamaskr mu nedá ani příliš moc práce, jen se trochu ušpiní (na rozdíl od zakončení dílu předchozího). Malý synek Daygoro se pěkně vybarvuje a začíná z něj být stejný tvrďák, jako je tatík. Úkoly, které Ogami plní jsou jak tradiční, tak naprosto "nesplnitelné" ... Závěr filmu bere dech a v explotační scéně sledujeme to, co by například americká kinematografie na plátno nikdy nepřinesla. Ale tohle je prostě Asie ... lépe řečeno, tohle je "antihrdina" Ogami ... Nemá slitování naprosto vůbec s nikým a jeho chlad a bojové schopnosti vyloženě berou dech. Spousta krve, gore, usekaných končetin a hlav ... excelentní souboje a akce, úžasné nápady, perfektní výtvarná stránka. Prostě absolutní špička a jak stále u všech dílů uvádím, tohle je pro mne osobně prostě "TOP of ALL" ... ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Predposledná časť mi prišla ako predohra k záverečnému kúsku... Bolo tu pomenej bojov (nepočítam samozrejme už štandardne finále kde sa sekalo jedna radosť) viac kecov a obšírnejší príbeh hoci nudil. Opakujúce sa miesta už po piatom dieli tak nebavia. Tvorcovia však dali väčší priestor pre mláďa ako v minulích častiach ale ani to mi nesadlo. Avšak nech sa na to pozerám s akéhokoľvek uhlu ide stále skvelé samurajské chanbara ktoré kvalitou neklesá v žiadnom prípade a už vonkoncom nenudí. Sekanie nepriateľov vždy posúva hranice brutality, v tejto časti môžeme vidieť už aj črevá ktoré vyliezajú s odseknutého tela. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Toto pokračovanie má zaujímavý rozjazd, kde si netradičným spôsobom najme rodina Kuroda, osamelého vlka Itto Ogamiho. Priestor dostane aj malý syn Daigoro ( Akihiro Tomikawa ) a jeho scéna patrí k vrcholom celej série. Páčilo sa mi, že príde aj na zvyklosti a tradičnú japonskú filozofiu. Piaty diel patrí určite k tám lepším. ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

tento díl mi, ani nevím proč, nepřišel tak nářezový - je fakt, že Ogami boduje s nápaditostí vražd (vražda na řece byla boží), z kočárku se stává hotový armagedon a ukáže se, že z Daygora jednou vyroste taky pěkný drsňák, ale celá zápletka mi přišla taková podivná. I tak se jedná o plnohodnotný díl skvělé samurajské série. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Pátý film ze serie Lone Wolf and Cub (Vlk samotář a mládě). Ogami Itto je testován pěti bojovníky z klamu Kuroda, kteří se ho snaží zabít a každý z nich mu dá část informace k jeho další vraždě. Cílem jeho vraždy se stává Wajo Jikei hlavní kněz s dokumentem, který se nesmí dostat do rukou Retsudo hlavě klanu Yagyu. Daigoro nám ukáže, že se za něho otec nemusí vůbec stydět. Finální souboj s početnou skupinou protivníků je zajímavý tím, že se odehrává v interiérech. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama