Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Přání vysloví mladá a důvtipná dívka Asha tak mocné přání, že jej vyslyší samotný vesmír. Nebo spíše živoucí kouzelná koule s nezměrnou energií zvaná Hvězda. Společně s Hvězdou musí Asha čelit hrozivému nepříteli, králi Magnificovi, který je vládcem říše Rosas, a který ohrožuje Ashiny přátele a blízké. Asha a Hvězda dokážou, že když se vůle odvážného člověka spojí s magií hvězd, mohou se dít zázraky. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (89)

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Není to úplné zlo ale řekněme si na rovinu že tohle v roce 2023 v kině asi nemá co dělat. To je jako by v kině šla každoroční vánoční pohádka z Čt, která má papírový kulisy, půlku herců amatéry a natočilo se to během týdne. Klišé hrdinka, kliší záporák, kliší zvířátko co mluví, klišé kamarádi z podhradí (malej uřvanej debil, velkej hromotluk s nulovou inteligencí, "guru" máma .... už vidím jak královské služebnictvo, chodí ve špinavých roztrhaných hadrech a nikdo nad takovou mentálně zaostalou partou nemá dohled) V průběhu skotačení, zpívání (a je ho tam opět hodně), láskyplných keců a hrdiných akcí, jsem si tak pomyslel, jak bude třeba kuchař reagovat na to že slepice umí mluvit, nebo tančit a je celkem rozumově nadaná. Stejně jako mi proletělo hlavou, že ty oživlý kytičky u stromu, budou mít asi problém, když mají najednou rozum, umí mluvit ale jsou pořád zakořeněný v zemi. Klišé na konci (zlej záporák už už přemůže naši hrdinku když se celé království zpěvem navzájem povzbudí ....) už jsem v podstatě vnímal jen napůl. Animace je krásná, to už sned ani v dnešní době nejde nakreslit hnusně a pár momentům se i dá zasmát ale není to nic co by tuhle pohádku táhlo někam výš. Ani ten nápad s přáníma, není vlastně vysvětlen jak funguje, jak to celé má fungovat a proč vůbec lidi dávají své přání králi aby ho splnil. Myšlenka je v pohádce řečena, každý by si měl přání splnit sám, to beru ale není vysvětleno proč ho jakoby museli dávat králi aby jim ho splnil. Kromě kozlíka a hvězdy tu není nic co by stálo za vidění. Kozlíka si představte jako Olafa z Ledového království. Je tu jako nahrávač a hláškař. A i ten je klišé, protože je to ten typickej potížista. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Fakt jsem chtěl aby se mi to líbilo, ale tentokrát to prostě nějak neklaplo. Moc se mi nelíbila animace, která kombinuje kreslená 2D pozadí s 3D cel shade postavičkami, což na papíře zní zajímavě, ale v pohybu to na mě působilo dost levně a nekvalitně. A není tam ani příběh, který byl chytl za srdce, nemá to zajímavý setting, nemá to humor, nemá to dokonce ani příliš sympatickou princeznu a že je to muzikál, tak ani hezké písničky (ten do uší bijící autoune v moderních muzikálech mě fakt děsně sere). Té pověstné duše, až na hromadu referencí na celé animákové portfolio studia Disney, tam je opravdu strašně málo. Celé je to mdlé a nezáživné. Snad si Disney vybral jen slabší chvilku a tuhle pachuť brzy vymaže z paměti. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Etnická pohádka, která si zdárně odškrtává vše podstatné, aby uspokojila co nejširší skupinu diváků ale trochu zapomíná na to být originální a zábavná. Bez inovace a tvůrčích nápadů natočená pohádka, která pěkně vypadá ale není absolutně ničím zajímavá, má nudné písničky, jejichž různé obměny, posloucháme v podobných filmech už tak 15 let a příběh, který je složeninou dalších jiných filmů. Prostě klasika, která potěší opravdu jen to nejmenší publikum, kterému stačí mluvící zvířata a hezká animace. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly a u Magnifica je to tedy samá dlažební kostka. Ano, při hodně paranoidním náhledu na svět by skutečně některá nesplněná přání mohla mít podvratný a destruktivní dopad, ovšem v případě většiny z nich musel vynaložit hodně energie, aby v nich našel škodlivý potenciál. Asha žije se smutnou vzpomínkou na tatínka, její dědeček doufá ve splnění svého přání a maminka snad ani nedoufá (navíc tedy čert ví, co si maminka přeje). Kozlík Valentino je boží a hvězdička taktéž. Jejich plyšové verze mám moc ráda, i když se jedná asi o milion pátého a milion šestého zbytečného plyšáka, kteří s námi nutně museli bydlet. Nebyla jsem oslněna, ale občas kusy pohádky slyšet a kousky znovu vidět, když se na to koukají děti, mi nevyvolává ani migrénu ani nauseu. ()

T-enter 

všechny recenze uživatele

Klasicky neoriginální Disney pohádka, plná otravných a v příběhu nedůležitých písniček, které jen natahují stopáž na průměrnou hodinku a půl. Jestli toto považuje Disney za svůj počin desetiletí, tak to jen podtrhává skutečnost, že je studio dávno za zenitem a absolutně nedokáže držet tempo s konkurencí. Kdyby studio před lety díky investorům nekoupilo Pixar, Star Wars a jine produkty, nevěřím, že by finančně přežilo. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • V jednom přání se objeví fráze „pravá láska“, která odkazuje na film Ledové království (2013), kde hrála důležitou roli v příběhu. (SpiderBoy)
  • Jméno Asha znamená v hindštině „naděje“. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno