Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Přání vysloví mladá a důvtipná dívka Asha tak mocné přání, že jej vyslyší samotný vesmír. Nebo spíše živoucí kouzelná koule s nezměrnou energií zvaná Hvězda. Společně s Hvězdou musí Asha čelit hrozivému nepříteli, králi Magnificovi, který je vládcem říše Rosas, a který ohrožuje Ashiny přátele a blízké. Asha a Hvězda dokážou, že když se vůle odvážného člověka spojí s magií hvězd, mohou se dít zázraky. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (87)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Bolo to milé, bolo to celkom originálne resp. "svojské", ale chápem, prečo sa to stalo kasovým prepadákom. Toto že stále cez 200 melónov? Ste sa zbláznili v Disney? Rozpočet veľkorozočtového blockbusteru pre niečo ako cellshadovanú rozprávku? Tu niekto poriadne vytuneloval náklady pre iné účely ako samotný film, inak si to neviem predstaviť. Dcérke sa to páčilo, nemôžem povedať, že nie, ale aj Vtáci sťahováci, ktorých sme pozreli včera v kine, boli ďaleko lepší či už príbehovo, tak aj technologicky a samozrejme aj vtipom a posolstvom pre deti aj dospelých. Disney jednoducho prešlapuje na mieste a dokonca robí kroky vzad či už na poli veľkých komixových "bijákov", tak aj na poli rozprávok. Hlavne že to bolo maximálne politicky korektné, že? ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na scéne animákov je už pomerne ťažké zaujať niečím novým, čo tu ešte nebolo. Ale mám pocit, že Wish bol presne ten typ animáku, ktorý bol originálny a celý koncept sa mi celkom pozdával. Zaujímavý dejový rámec so sympatickou hlavnou hrdinkou, milým dôvtipom, motívom priania a rafinovanou negatívnou postavou - to všetko prispelo k atraktivite tohto filmu. Trochu mi prekážala Ashina naivita a sem tam nejaká zbytočná infantilita, ale inak to bolo milé a v podstate aj mierne nadpriemerné. Nebyť tej silnej predvídateľnosti, dal by som aj o hviezdu viac. Takto 3* ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Přání skrze různou formou pomrknutí a příjemných závěrečných titulků rozhodně vyvolá chuť oprášit vzpomínky na ty nejmilovanější klasiky ze stáje Walt Disney Animation Studios, rozhodně ovšem nehrozí, že by se samotné stalo zásadním milníkem tohoto legendárního animačního studia. Sladká tečka ke 100. narozeninám Walt Disney Animation se tudíž nekoná, jako neurážející animák ovšem obstojí a rozhodně nedonutí k tomu nad budoucností Walt Disney Animation Studios zlomit hůl. Bude se na počátku dalších 100 let dařit Walt Disney Animation lépe? I podle samotného filmu jsou přání potřeba.... ()

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Je neskutočné, ako nám Disney rok čo rok dokazuje, ako hlboko sa ešte dá klesnúť, keď sa chce. Pred 15 rokmi by "Myšiakovím" pohlavárom ani nenapadlo pustiť do kín takýto brak. Nehovorím, že to je najhoršia Disneyovka ever (aj keď ďaleko od toho nemá), no podobné voloviny kedysi šli rovno na VHS, lebo si nezaslúžili byť premietané na veľkom plátne... A teraz, roku pána 2023, týmto sh*tom prešpikovaným agendou, Disney v kinách (s veľkou pompou) oslavuje 100-ročnicu. Najvýznamnejšie jubileum, aké oslavovať môže. Neskutočné. Je mi z toho smutno. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Úpadek mužských vzorů v pohádkách je smutný, ale děsí mě zde spíše překombinovanost motivů vedoucích k posednutí zlem. Přitom ten prvotní - neplnění všech přání - není uspokojivě vysvětlen. Snaha o realismus tak vyjde na prázdno a děti to prostě nepoberou. Jinak se tu míchá dohromady přístup Evropské unie, Ameriky a Ruska k vládě během jedné pohádky. Disney dodává písničky, zvířátka a překrásnou vizuální stránku. Vše zcela mechanicky, ve snaze o originální přístup ale zapomíná, že každá dobrá pohádka potřebuje spíše srdce než podivné polopravdy. Encanto bylo mnohem lepší ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Ve scéně seznámení se s Hvězdou se objeví i Bambi ze stejnojmenného filmu. (SpiderBoy)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Reklama

Reklama