Reklama

Reklama

Rivalové

  • USA Challengers (více)
Trailer 10

Ve filmu Rivalové od vizionářského režiséra Luca Guadagnina hraje Zendaya roli Tashi Duncanové, bývalé tenisové šampionky, která se stala trenérkou, jež se neštítí své hry na kurtu ani mimo něj. Manželství se šampionem, který je těsně na konci své kariéry (Mike Faist), Tashiina strategie na manželovo vykoupení nabere překvapivý směr, když se musí postavit vymydlenému Patrickovi (Josh O'Connor) - svému bývalému nejlepšímu příteli a Tashiině bývalému příteli. Jak se jejich minulost a přítomnost střetávají a napětí stoupá, Tashi se musí sama sebe ptát, co bude stát vítězství. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (10)

Trailer 10

Recenze (192)

claudel 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšil hodně dlouho a jsem nadšený, žádné zklamání se naštěstí nedostavilo. Jako příznivce krátkých stopáží jsem se přitom ani chvíli nenudil, snímek je úderný, správně udává tempo stejně jako vynikající povětšinou pulsující doprovodná hudba. Zendaya podává vedle Euforie dle mého mínění svůj nejlepší herecký výkon. Tasha v jejím podání je ostrá, ledová, dominantní a zatraceně sexy. Dominuje svým výkonem celému filmu, avšak ani pánové se nenechají zahanbit. Zvláště stejně dominantní Josh O´Connor si získal mé sympatie. Konec korunuje celé dílo, už díky Dej mi své jméno víme, že pan režisér závěry fakt umí. V tomto případě to byla nádherná umělecká tečka za zatím nejzajímavějším snímkem tohoto roku. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem nebyl v kině takto rozpolcený a nepokládal si tak často otázku, zda to, co sleduji, se mi líbí, nebo zda mě to štve. Luca Guadagnino ve mně prostě každým novým filmem buď budí lehký zájem, lehký nezájem, nebo právě tento komplikovaný love-hate relationship. V jeho filmografii to u mě zkrátka lítá oběma směry sem a tam, stejně jako zde ty tenisové míčky. Asi to zkrátka sedí. Nicméně se závěrem tohoto snímku to tady zrovna vše do sebe tak bombasticky zapadne a udeří to takový smeč, že mu ten postup do dalšího kola přece jen umožním. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ambiciózní film o ambiciózních lidech v milostném trojúhelníku. S Guadagninem asi nikdy nebudu úplně kámoš a ani tentokrát mě úplně nepřesvědčil, jakkoliv jde o zatím jeho nejlíbivější film. Neustále skákání v čase a všemožné flashbacky a flashbacky vně flashbacků někomu asi přijdou jako chytrá a podvratná hra s divákem, ale mě to prakticky od začátku extrémně iritovalo a díky tomu se mi celý příběh tenisové trojice rozpadal před očima. Na druhou stranu, plusem jsou rozhodně nápadité hrátky s kamerou a velmi dobrá hudba ověřené dvojky Reznor, Ross, která tomu filmu dává dynamiku i tam kde jí moc není...60% ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Vypravěčskými a stylistickými nápady novinka dalece přesahuje standard sportovních dramat a tradičně vykreslených milostných trojúhelníků. Na Rivaly se krásně dívá a u toho můžete také skončit – chytře seskládaný snímek plný výpustek a dvojznačností však nabízí i velmi poutavou výpověď o problémových rovinách vrcholového sportu a výkonového přístupu ke vztahům. Více zde. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

3,5*. Vo viacerých ohľadoch to nefunguje. Nadmerne zmätočná štruktúra rozprávania, či nedôveryhodne starnúce postavy (13 rokov sa odohrávajúci dej možno fungoval v scenári, ale v praxi je to príliš dlhý časový úsek). Má to však našlapaný scenár, odvážne audiovizuálne poňatie, ide to pod kožu a Reznor? Ten by urobil napínavý a na výkon zameraný šport aj z piškvoriek. Možno ešte prehodnotím ale zatiaľ opatrne zaokrúhľujem hore. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • Čo sa týka intímnych scén, Zendaya prezradila: "Mali sme koordinátora intimity, ktorý bol fantastický a veľmi nápomocný, pretože bolo dôležité, aby sme sa cítili bezpečne." (Arsenal83)
  • V jeden natáčací deň došlo v blízkosti kurtov k hromadnému uvoľneniu peľu niektorých blízkych stromov, ktoré zafarbili celú scénu (a všetkých ľudí na nej) do žlta, čo sa podarilo odstrániť až po daždi počas niekoľkých nasledujúcich dní natáčania. (Arsenal83)

Související novinky

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

28.05.2024

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Reklama

Reklama