Reklama

Reklama

Rivalové

  • USA Challengers (více)
Trailer 5

Ve filmu Rivalové od vizionářského režiséra Luca Guadagnina hraje Zendaya roli Tashi Duncanové, bývalé tenisové šampionky, která se stala trenérkou, jež se neštítí své hry na kurtu ani mimo něj. Manželství se šampionem, který je těsně na konci své kariéry (Mike Faist), Tashiina strategie na manželovo vykoupení nabere překvapivý směr, když se musí postavit vymydlenému Patrickovi (Josh O'Connor) - svému bývalému nejlepšímu příteli a Tashiině bývalému příteli. Jak se jejich minulost a přítomnost střetávají a napětí stoupá, Tashi se musí sama sebe ptát, co bude stát vítězství. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (159)

Autenticita 

všechny recenze uživatele

Jo, dobré to bylo. Zajímavá filmová úvaha, kam to může dojít, když se sejdou tři egoističtí manipulátoři a největší ego z nich má holka. Film mě ničím nenudil a po většinu času mi připadal 4hvězdičkový, ale závěrečné tenisové výměny, to bylo takové úžasné psychodrama s parádním trikem jak totálně paralyzovat soupeře a následně se vzájemně uznat, že zvedám hodnocení na plný počet hvězd. 90 %. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Film nie je vôbec o tenise, ale o ženskej hypergamii a o tom, ako je každý muž blízko toho, aby ho žena opustila, keď k nemu stratí rešpekt. Je to vynikajúca sonda do ženskej duše a do toho ako ženy fungujú, nedostatok sily a rešpektu vyvoláva presne toto čo je v tomto filme. Ukazuje to jasný dôkaz toho, že viac lásky z mužskej strany k žene nerozhoduje to či s mužom žena rada je, ale práve naopak nedostatok lásky v seba samého. Žena nepotrebuje vôbec žiadnu lásku od muža, muž potrebuje všetku lásku, žena potrebuje muža rešpektovať a vidieť niečo v ňom čo nikto iný nevidí. Ďakujem za takúto sondu je to poučný film. ()

Reklama

Muel 

všechny recenze uživatele

| Pascal Pictures | Bláznivo zábavný film. Luca Guadagnino flexí so svojím talentom každou sekundou vo filme a iba kričí na všetkých "aha pozrite, loptička preletela cez kameru, cool, čo?". Ale ja som mu to zožral aj s navijákom, lebo takto premyslenú romantickú drámu som už dlho nevidel. To prepojenie s tenisom je tématicky uspokojujúco premyslené a nevedel som sa dočkať, čo bude ďalej, ako to skončí, doslova som sa tešil na každý dialóg, čo v tomto filme zaznel. Jo a tá hudba? Krása. Viac TU. | Hodnotenie: 9/10 | ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Mám rád sportovní dramata a na Challengers jsem se od prvního traileru velmi těšil. Luca Guadagnino je zárukou kvalitní filmařiny a doručil solidní sportovní romanci, které sice trochu občas drhne tempo v druhé půlce, ale Zendaya si strhává veškerou pozornost na sebe. Finále hezky napínavé, hezká kamerová práce, slušné herecké výkony a celkově dobrý film, ale který si znova nepustím ( Sestry Williamsovy se Smithem mě bavilo zkrátka o chlup víc, tam byly také silnější emoce). 70% ()

sQelle 

všechny recenze uživatele

Poměrně vlažné zklamání, Jeden pro mne z nejočekávanějších filmů přinesl místo horkých malin s vynikající vanilkovou zmrzlinou, jaký rádoby lepší polárkový dort. Čekal jsem vřící a elektrizující biják, plný vášně a zapeklitosti milostného trojúhelníku a nakonec to díky šílené smyčce flashbacků je jen silně pulzující tenisový zápas, který má šmrnc stejně jako pohled na Zendayu, ale u těchto primitivních pudů, jako je dokazování ega si ve sportu a sexualita to zároveň i končí. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Film měl mít původně premiéru v kinech 15. září 2023, ale byl odložen kvůli stávce SAG-AFTRA. Film měl mít také premiéru na srpnovém filmovém festivalu v Benátkách v roce 2023. Nakonec však byl uveden až v roce 2024. (Detektiv-2)

Související novinky

Reklama

Reklama