Reklama

Reklama

Kandidáti života a smrti

(TV film)
  • Západní Německo Fleisch (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dva stipendisté Monica a Mike konečně našetřili dost na to, aby se mohli vzít a vyrazit na vysněnou svatební cestu. Šetřílek Mike míjí jeden motel za druhým, až na kraji Las Cruses v Novém Mexiku zastaví u oprýskaného podniku s nápisem Honeymoon Inn. Pokoj pro dva za $ 7.50 a kafe v ceně. Stará majitelka se na nic neptá, hned nese klíče a slíbenou kávu. Na tu ale dvě hrdličky nemají teď ani pomyšlení. Vzbudí se až před západem slunce. Blízko motelu je slyšet sanitka a zvuk se neustále přibližuje. Další děj připomíná spíše špatný sen – Mike je násilím naložen do sanitky a prchající Monica se stěží zachrání na dálnici, kde stopne náklaďák řízený Billem. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Má to samozřejmě spoustu much, ale na německý televizní film je to překvapivě dobré. Zásadní je scénář, začátek trochu na způsob Hair, ale když přežijete hippies, nasednete do starého buicku (či co to je), užijete si krátkou svatební noc během odpoledne a oslní vás poslední paprsky zapadajícího slunce, začne pořádná jízda. Kamioňáci jsou tady frajeři a "síbíčko" se jim zatraceně hodí. Pak už film nabere lehce nepravděpodobnou cestu, ale za ten prostředek a německé vykreslení amerického středozápadu hodnotím za plný počet, lví podíl má i původní brněnský (výborný!) dabing s Miroslavem Donutilem, Evou Gorčicovou, Zdeňkem Maryškou, ale třeba i Karlem (J.R.) Janským a mnoha dalšími vyzkoušenými ale nepříliš oposlouchanými hlasy. Především Donutila lze poznat, i když to chce trochu mít ucho (dabing je z roku 1982). ()

Lasombra 

všechny recenze uživatele

Ve své době musel být film opravdu děsivý a kvalitní oproti ostatním filmům. Ale pokud se na něj podívám dnes -má mé uznání, za to, že je to pořád mrazivý triler s velmi aktuální tématikou a výborným zpracováním. Až do poslední chvíle, jsem věřila, že vše je jinak, než se zdálo, takže další hvězdička za nepředvídatelný děj. ()

Reklama

Hennes 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době opět shlédnuto. Prodej lidských orgánů a dva pošahanci v sanitce mi utkvěli už z mládí. Scéna, kdy saniťák, přejde do protiútoku mi zůstala v paměti. Hodně lidí tu kritizuje vysoké hodnocení, ale vemte v potaz rok 1979 a kdo viděl film v té době, ví že tady nic takového nebývalo a tak nostalgie i vzpomínky posunou film vysoko. Dnešním pohledem již naivní film byl ve své době velmi napínavou podívanou. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Na filmu jsou zjevné skoro čtyři dekády staré prvky. Ale i přes své stáří je film dobře postaven a zejména napětí je cítit dost silně. Film nám předkládá nadčasové téma únosů lidí a následný obchod s jejich orgány. Dovolím si říct, že ve filmu jsou patrné horrorové prvky - zjevující se sanitka a dvojice mužů v bílých pláštích - jež vytváří poměrně hustou atmosféru. Určitou beznaděj můžeme spatřovat ve faktu, že obchod s lidskými orgány je velmi dobře organizován a především, že jej řídí velice dobře situovaní lidé, na kterých prakticky nemůže ulpět ani zrnko podezření. Dostat takovouto organizaci jako jednotlivec je vcelku nereálné. Film nám ale dokáže dát utěšující naději. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Vezu maso, maso pro doktora Jacksona! Tak touto větou je tenhle film zapsaný v paměti dnešních třicátníků a víc. Bohužel film nebyl natolik atraktivní, aby se dočkal více repríz a tak si už napořád budou pamatovat všichni hlavně tuhle větu. Sanitka co sváží nedobrovolné pacienty, jako náhradní díly na rozebrání, to byla hlavní dějová linie, která byla ale už tenkrát mnohokrát natočena a proto to nebylo ani příliš originální. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Inspirací pro film byla fáma pocházející z ČSSR o černé sanitce. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno