Reklama

Reklama

FIFA: Pod povrchem

(seriál)
  • USA FIFA Uncovered
Trailer
Dokumentární / Krimi / Sportovní
USA, 2022, 3 h 44 min (Minutáž: 52–59 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Co všechno obnáší organizace mistrovství světa ve fotbale? Dokument o federaci FIFA, který odkrývá její pohnutou minulost plnou tahanic o moc a velké politiky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Poctivá dokumentární práce, jen ten závěrečný titulek o údajných tisících mrtvých dělníků (kontra 3, které přiznává Katar) mohli zaměnit za fotky a konkrétní jména- to by tomu dodalo na vážnosti. Z MS v Kataru mám i bez tohoto dokumentu smíšené pocity. Z fotbalu se stává taková obluda, slovy Joao Havelange, která tu zazněla- takové monstrum, že na něj jednou přestanu koukat- přestože ho miluju. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už z dob, kdy jsem na fotbale poprvé slyšel popěvek Uefa Mafia, jsem tušil, že i FIFA bude stát pěkně za hovno. Vždycky mi ale stačilo sledovat dění u nás, natož pak si kazit den ještě děním ve světovém fotbalu. Souvislosti, které mi ale osvětlil tenhle dokument mě dováděly k údivu. Neuvěřitelné. Jak kdybyste sledovali nějakou mafii, která má ještě tu drzost se před kamerami obhajovat a vysvětlovat, že vlastně dělala všechno dobře. Jen se nemůžu zbavit pocitu, že nyní to není lepší. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po shlédnutí téhle série už nemůže nikoho překvapit, že to u nás Berbr vedl ta jak to vedl. Měl totiž skvělé učitele oproti kterým navíc působí jak podomní prodejce vysavačů. S přibývajícími minutami se zde umocňuje kroutihlavý efekt a je zarážející jaké věci procházeli a stále ještě prochází. V některých momentech je to navíc až bizarně úsměvné a mrazivé zároveň. Třeba ve chvíli kdy Chuck Blazer jakžto jeden z architektů celé aféry napráší svoje kolegy a je následně oslavován jako whistleblower , ale jen do chvíle než se zjistí, že 15 let neplatil daně a nebude zrovna čistý jako lilie. Co mě každopádně překvapilo je, že se tvůrcům podařilo přemluvit k vyjádřením Seppa Blatera a nejde tak o jednostrannou výpověď. Když si pak člověk uvědomí kdo tuhle s dobrým úmyslem zakládanou organizaci vede teď, tak mu musí být hned jasné, že to rozhodně nebude ani trochu lepší. Vřele navíc doporučuji těm, kteří v dnešní době všude křičí, že politika do sportu nepatří. Možná v ideálním světe, ale tady je hezky ukázáno, jak je sport politikou využíván a platí to i obráceně...80% ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Zatímco členové jiných mafiánských rodin se chytře drží ve stínu a svoje kokainy, ákáčka a padlé děvy nikomu VEŘEJNĚ necpou, tak kartel z Fífa, to jsou jiní kofři! Je jich všude plno, kamarádí se s prezidenty, vydírají celé státy a s úsměvem nám tvrdí, že je to všechno úplná rovina, žádné šméčko. Bych blil. Takže bych těm nenažraným držkám rozhodně doporučil uspořádat MS v roce 2030 v Severní Koreji. Po MS 2026 v Rozpojených Státech to bude takové pěkné gesto. Jakože rovnováha. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Lahodný předkrm k MS v Kataru. Dokument velmi podrobně mapuje přerod spolku fotbalových gentlemanů na korupcí prolezlou sektu, která shodou okolností pořádá nejsledovanější sportovní turnaj planety. Hra o trůny v neziskové organizaci je v podání jedinců bez špetky morálky výživnou podívanou. Blatter by měl dostat nějakou cenu, protože toho staříka, který o ničem nevěděl a chtěl jen pomáhat, zahrál opravdu přesvědčivě. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama