Reklama

Reklama

Železní bratři

  • USA The Iron Claw (více)
Trailer 10

VOD (1)

Bratři, synové, šampioni. Kevin, Kerry, David a Mike Von Erichové zápasili nejen se soupeři v ringu, ale i s rodinným prokletím. Emotivní příběh natočený podle skutečné události odhaluje jejich sourozeneckou lásku a oddanost rodině, ale i tvrdý dril despotického otce a trenéra v jedné osobě. V rolích bratrů, kteří se v osmdesátých letech svými výkony zapsali do historie profesionálního wrestlingu, září Zac Efron, Jeremy Allen WhiteHarris Dickinson. (Aerofilms)

(více)

Videa (9)

Trailer 10

Recenze (102)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se, ale jsem zklamaný. Sportovní Dramata mívám obvykle hodně rád, jenže tohle mě minulo. Jde o divácky nevděčný Slowburn, který má jen 2 hodiny, ale pocitově má snad 3, protože jsem si v kině několikrát říkal, že to mělo už dávno skončit a furt to jede dál ( Co by se dalo shrnout do 10 minut, se tu řeší hodinu apod) a zkrátka mě to vůbec nebavilo a od půlky filmu jsem už vyhlížel hodinky. Herecky v pohodě, Efron i Allen White nejlepší, oba mám rád, ale to zákulisí wrestlingu mě bavilo o dost méně než jsem čekal. Fighty si tu divák neužije, takže veškerá ta show je nezáživná a ani to rodinné drama na mě nefungovalo, přišlo mi to emočně chladné. Natočeno je to navíc docela amatérsky a příběh dle skutečných událostí je to sice zajímavý, ale tak nějak jede bez výrazných překvapení a drajvu. Pozitivní obecné přijetí opět nechápu, čistá festivalovka pro okrajové publikum, která je až nepříjemně zdlouhavá a roztáhlá. 55% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film, který ve své cca polovině brutálně změní náladu a pere do tebe velmi silný příběh. Čímž nechci říct, že první část stála za hovno, vůbec ne.  Režisérovi se v ní daří představovat celou rodinu byť někdy brutální střih není úplně nejlepší počin jak diváka dostat do sebe. Rodiče bratrů byli neskuteční asociálové a zajímalo by mě jak moc tady bylo realita a filmová fikce u sebe. Je to někde mězi 3-4, herecky kvalitní, ještě kvalitnější je kamera, tu jsem ocenil zejména v ringu při poslední rubačce a když byly "tiché záběry s obsahem". No já nakonec tu 4 dám. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazený kousek o mém velmi neoblíbeném sportu, který mě zpočátku velmi zajímal, ale postupem času mě bohužel začal celkem nudit a neudržel mou plnou pozornost. Rozhodně je fajn, že jsem se dozvěděl něco nového (ač těch dějových změn je tu dle všeho nadbytek) a opakovaně jsem zíral, kam své muskulatury dokázali dovést v první řadě Zac Efron a Jeremy Allen White, zejména první jmenovaný už to dost přehnal a trošku to vypadalo, jak kdyby nosil umělé tělo ve stylu Billa a Teda. Další v pořadí, Holt McCallany je můj velmi oblíbený herec a vždycky jej rád vidím, tahle silná a nesympatická postava mu sedla dokonale ačkoliv mám samozřejmě raději, když je za klaďáka. Režiséra Seana Durkina samozřejmě budu sledovat i nadále a snad se mi jeho další film trefí do vkusu více. ()

Autenticita 

všechny recenze uživatele

Jsme lidi, nejsme stroje, a tlačit na výkon se nedá do nekonečna. To se může něco porouchat, v těle nebo v hlavě, a je konec. V případě hlavy může být dobrovolný a vysvobozující, když při dopadu na dno spirály není pomoc na blízku. Tím bych shrnula, čím na film nejvíc zapůsobil, a řekla bych, se mu to povedlo velmi dobře. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ten film se opravdu strašně snaží vzbudit zdání, že chvaty, které nasazuje a údery, které rozdává, jsou skutečné. Dokonce si s touhle meta-iluzí ran, jež film divákovi zasazuje, invenčně hraje díky motivu wrestlingu coby bolestivého divadla, které je jen na oko, přesto dokáže diváky i aktéry zcela pohltit a zjizvit. Jenže aby tahle iluze byla dokonalá, musel by být Durkin stejně zručný scenárista jako režisér. A to není. Rodinné vztahy se mu rozutíkají pod rukama, jednotlivé linky jsou nedotažené, postavy se trochu nahodile vytrácejí a velká slova ani doslovné symbolické scény iluzi plnosti nevytvoří. Efron nabral he-manovskou muskulaturu, ale jeho herectví je gumové a placaté. Svou tuřínovou hlavou prokletého dobráka, který je silnější, než si sám myslí, film neutáhne. Koncentrace tragédii vinou neuspokojivých elips může nakonec budit spíš cynismus než účast a celá tahle upocená sestava o křehké maskulinitě nakonec sama sebe pokládá na lopatky pitomoučkým závěrem. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Patriarcha rodiny Van Erich, Fritz (Holt McCallany), zemřel na rakovinu v roce 1997 ve svém domě v okrese Denton ve věku 68 let. Pět ze svých šesti synů přežil. Jeho prvorozený syn Jack Jr. se v roce 1959 ve věku 6 let utopil v louži před svým domem u Niagarských vodopádů poté, co byl omylem zasažen elektrickým proudem. V roce 1984 David Von Erich zemřel na enteritidu v tokijském hotelu ve věku 25 let. Mike, Chris a Kerry spáchali sebevraždu; Mike si v roce 1987 ve věku 23 let vzal předávkování Placidylem u jezera Lewisville, Chris si v roce 1991 ve věku 21 let sám střelil do hlavy z pistole ráže 9 mm a Kerry si v roce 1993 ve věku 33 let sám střelil do hrudníku na rodinné zahradě. Kevin Von Erich byl posledním přeživším synem. Tyto smrti jsou hlavním základem pro rozšířený mýtus o rodinné kletbě. Termín „Von Erich kletba“ se také používá hovorově k odkazu na řetězec událostí. Ale kletba se rozšířila i mimo samotnou rodinu, protože mnoho blízkých přátel zápasnického sportu, kteří byli vycvičeni Fritzem Von Erichem, také zahynulo podobným podezřelým způsobem. Gino Hernandez a Bruiser Brody, dva zápasníci nejblíže Van Erichům, zemřeli v letech 1986 a 1988. Hernandez byl původně považován za vraha, ale později bylo prokázáno, že šlo o sebevraždu, a Brody byl bodnut nožem v šatně po zápase bez jakýchkoliv svědků. (Kailo)
  • Chavo Guerrero, ktorý stvárňuje The Sheika, tiež pôsobil ako hlavný poradca pre wrestling počas natáčania. Guerrero tiež hovoril s hercami o predčasných úmrtiach v profesionálnom wrestlingu, vrátane smrti jeho strýka Eddieho Guerrera. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Baton Rouge (Louisiana, USA) od októbra 2022 po dobu 6 týždňov. (Arsenal83)

Související novinky

Bruce Springsteen dostane hraný film

Bruce Springsteen dostane hraný film

09.04.2024

Příběh legendárního amerického rockového zpěváka a kytaristy Bruce Springsteena se dočká hraného filmu. Chystané dílo by mělo sledovat zejména období vzniku hudebníkova šestého studiového alba s… (více)

Reklama

Reklama