Reklama

Reklama

Podezření

  • USA Under Suspicion (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ulice tropického přístavu San Juan, na ostrově Portoriko, jsou zaplněné k prasknutí. Koná se tu tradiční festival. Ti, co se veselí ani netuší, že ve městě došlo k dvěma závažným zločinům. V obou případech se stala obětí nezletilá dívka, kterou pachatel před smrtí znásilnil. Bohatý právník Henry Hearst se chystá se svojí o mnoho let mladší ženou Chantal na dobročinný večírek, když se ozve telefon, kterým ho policejní kapitán Victor Benezet vyzve, aby se krátce zastavil na policejní stanici k doplnění výpovědi. Hearst totiž objevil a ohlásil druhou vraždu. Banální vyšetřování se postupně mění v celonoční křížový výslech, při němž je konfrontována i Chantal. Je tu řada indicií, nasvědčujících, že ctihodný a vážený zastánce práva bude postaven mimo zákon. Ve chvíli, kdy se Hearst pod tíhou argumentů dozná, a Chantal připustí, že si dávno všimla manželovy slabosti pro dospívající děvčátka, dostane kapitán Benezet do rukou nezvratný důkaz. Svědčí ve prospěch Henryho Hearsta... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Programová ponuka televíznych kanálov a vyprázdnený zásobník nahraných filmov ma nútia pozerať zbytočné remaky úspešných filmov, pričom predstava ich tvorcov, že dôvody na nakrútenie remaku boli relevantné  svedčí o ich pýche alebo naivite. Dvom hviezdičkám sa film vyhol iba preto, že v poslednej dobe už naštvanie z nepodarených filmov nahrádza u mňa akási rezignácia ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda remaky, ale tohle je snad první americký remake francouzského filmu, který se povedl. Jde vlastní cestou, nebojí se jít i do odlišného konce, ale to možná jen proto, že celou dobu se vyhýbá explicitnímu vyjádření násilí. Hopkins, na rozdíl od Millera, byl v době natáčení již zkušeným režisérem. A tak vnáší do příběhu i neotřelý způsob přítomnosti vyšetřovatele v lokacích, o nichž se hovoří. Stejně jako Serrault zastínil Venturu, tak i Hackman jednoznačně vítězí nad Freemanem. Ten film je Hackman, všichni ostatní jsou odsouzeni do rolí komparzistů, z nichž někteří mají to privilegium občas pronést nějakou repliku. Monica Bellucci je více krásná, než herečka, takže její femme fatale za tou Romy Schneiderové značně pokulhává. Bohužel nejvíce je to poznat ve zlomové scéně, když vypráví o předloňských vánočních svátcích s Camillou. Poněkud si u mne spravila reputaci v závěrečné scéně. Jen mi chyběla Delerueova hudba, především ono pověstné flašinetářské provedení souznějící se skřípajícími dveřmi. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Parádní ukázka hereckého umění ostřílených veteránů Hackmana a Freemana. Na to, že je celý film vystavěný na jejich dialogu, má celkem zajímavou režii. Kdyby se mi závěr nezdál přinejmenším podivně vykonstruovaný (nemůžu se zbavit dojmu, že ani moc nedával smysl), dal bych klidně i čtvrtou hvězdičku. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavá, inteligentná, kombinovaná a psichologická dráma. Najlepší boli asi herci s Hackmanom a mojim oblúbeným Freemanom na čele (škoda len toho českého dabingu čo mu dali). Dej bol zaujímavý a postupne sa všetko vyjasňovalo, no zrazu sakra nečakaný záver. Vďaka hercom je to nadpriemer ale do 4* mi niečo chýbalo. 65%. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na hodnotenie som nedával filmu nejaké veľké šance, ale prekvapilo ma to. Celkovo trochu komornejšie podaný, ale skvele zahraný thriller. Takmer celý dej sa odohráva v policajnej miestnosti , kde M. Freeman ako vyšetrovateľ kladie G. Hackmanovi nepríjemné otázky. Odpovede, ktoré dostáva sú plné lží a pri podrobnejšom rozoberaní sa do svojich lží zamotáva ešte viac. Spomienkové scény , v ktorých sa vraciame na miesto činu sú výborne atmosferické, navyše skvele ozvučené. Pointa nie je až tak šokujúca, dala sa tušiť už celkom skoro, ale výborne sa na to pozerá. Ostrieľanú hereckú dvojku výborne dopĺňa krásna M. Bellucci, ktorá toho až tak veľa nenarozpráva, ale tými krásnymi očami toho povie až moc. 80%. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Na fotkách za stolom, keď Morgan Freeman vypočúval Gene Hackmana, bol skutočný guvernér Portorika Pedro Rossello a na ďalších fotkách bol policajný superintendent Pedro Toledo. (Arsenal83)
  • Na začiatku si Hearst (Gene Hackman) opakovane mýli Owensovo (Thomas Jane) meno a stále ho oslovuje "Obie". Ide o hlbšiu urážku, ktorá odkazuje na skutočného policajta Williama Obanheina. Obanhein zatkol Arla Guthrieho v Stockbridge, MA za znečisťovanie miesta odpadkami v roku 1965 a niekoľkokrát hrubo prekročil svoje právomoci, keď za takto málo závažný priestupok Gutrhieho spútal, hodil do cely a tam mu nechal odstrániť toaletu, aby sa nemohol obesiť. Incident bol sfilmovaný v Alice's Restaurant (1969), kde Obanhein si vo filme zahral sám seba, pretože, ako povedal: "Radšej budem sám vyzerať ako hlupák, než aby niekto iný hral mňa ako hlupáka." (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v San Juan (Portoriko) vo februári 1999. (Arsenal83)

Reklama

Reklama