Reklama

Reklama

Maršál Hadik: Dobytí Berlína

  • Maďarsko Hadik (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Maršál Hadik: Dobytí Berlína je dobrodružný film plný akce odehrávající se v Evropě v 18. století. Maršál András Hadik vede své neohrožené jezdce na výpravu do Berlína, čelí zrádnému terénu a krutým bitvám a nakonec město dobude, zároveň se ve smrtícím souboji na meče střetne se svým úhlavním nepřítelem generálem von Bockem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (7)

Danny88 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý filmový počin, ktorý však svojou výpravou ma bližšie k TV produkcii alebo k lepšiemu hranému dokumentu. Hviezdičku navyše za to, že keď už my (Slováci) nevieme glorifikovať nášho rodáka na filmovom plátne(?) ...tak aspoň naši južní susedia (Maďari) to spravili! ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci husársky kúsok sa tomu Hadikovi podaril, škoda, že u nás na Slovensku o ňom len málokto vie napriek tomu, že pôvod Hadikovcov treba hľadať práve na našom území. Nuž, Maďari sa toho slušne chopili a na formát tv filmu z toho spravili vskutku dobrodružnú šmakocinu. Paráda, bavilo ma to naozaj od začiatku až do konca a bolo to také, že na konci som si chcel s husármi od srdca zakričať hurá! ()

Reklama

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Čo sa týka tohto filmu, Maďari si postavili ďalšiu postavu Uhorska na piedestál. To, že má slovenský pôvod sa v tomto filme nedozvieme a vlastne to pre "husársky kúsok/ ani nie je podstatné. Zvláštne, že takýto film nevznikol zo slovenskej dielne. Kostýmy, kulisy a herci sú na veľmi dobrej úrovni, realizácie samotných bitiek je na úrovni metského divadla, čo filmu škodí. A škoda, že tu nie je chytľavá hudba. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je znát, že Maďaři pár forintů utratili, ale na tu druhou z toho ta televize přímo čiší. Ale pokud máte rádi historické fláky o hrdinech bez bázně a hany, kteří si své cti cení nade vše a kromě jiného jsou i skvělými rodiči a manžely, bude se vám to líbit. Samozřejmě pokud přehlédnete horší scénář a velkou dávku naivity. Bojové scény jsou sice prakticky bez krve, ale v daném formátu mají dostatečnou intenzitu a působí celkem rozmanitě. Navíc díky tomu, že sekvencí, ve kterých se nebojuje, tu zase tolik není, tak film i celkem slušně šlape. Davové scény si nepatří k těm, na které je člověk zvyklý od Ridleyho a spol, ale husarská jízda s tasenými šavlemi prostě budí dojem. Herecky je to z mého pohledu tršku slabší a v hlavní roli bych si představoval někoho mladšího, nicméně dalo se to přežít. Slušné. 65% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Evropa v 18. stoleti a charismaticky general husar Andras Hadik. Husari na konich, ruch bitev se stovkami ucastniku. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (2)

  • Vďaka vyplieneniu Berlína sa ustálilo slovné spojenie "husársky kúsok" pre odvážny (alebo nemožný) čin. Toto slovné spojenie je známe prakticky po celom svete, napr. tour d´hussard / hussarenstück. (Plaque)
  • Andras (Andrej) Hadik sa narodil na Žitnom ostrove v roku 1711 (niektoré zdroje uvádzajú 1710) do slovenskej zemianskej rodiny s pôvodom v Turci. (Plaque)

Reklama

Reklama