Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Po nebývalé tragédii v herním studiu CompWare v centru Los Angeles přichází do města záhadný konzultant Regus Patoff a ujímá se vedení. (Prime Video)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (19)

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Zkraje zaujme nevšední námět, ale rychle to jde do kytek. Postupně se to změní na otravnou sociální vykecávačku mezi okrajovými postavami a o ničem. Hlavní hrdina to vlastně odehraje sám a je jediný zajímavý, takový klidný a efektivní krizový manažer. Ten komparz hrající postavy kolem něj, to už je ale o něčem úplně jiném. (23%) ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Waltz hrá waltzovského sociopata, yay. Väčšina seriálu je bohužial sústredená na dvoch jeho mladých podriadených. Niektoré veci sa vysvetlia, niektoré sú zhodené zo stola ako "je to proste divné, deal with it", niektoré sú vyložene hlúpe. Dohromady seriál, kedy ma zaujímalo, čo sa z toho vykľuje, no hovorila som si, že aj 8 polhodinoviek je na to priveľa. ()

Reklama

tlesk 

všechny recenze uživatele

Konzultant je poněkud plošším bratříčkem vrstevnaté knihy, kterou vyloženě neadaptuje, ale spíše si z ní „vyzobává“, co se mu tak říkajíc hodí do krámu. Místy maličko vrže motivace jednotlivých postav i samotného antagonisty, jako by se měnila díl od dílu a nepůsobí moc konzistentně. Co celý seriál vyloženě vynáší nad hladinu průměru, je jako vždy excelentní dvojnásobný držitel Oscara Christoph Waltz, který si démonického a tajemného Reguse Patoffa střihl s grácií a temným šarmem sobě vlastním. Kdykoli se objeví před kamerou, ukradne si veškerý prostor pro sebe a vám z něj bude běhat mráz po zádech. Celkem zdatně mu sekundují hlavní hrdinové v podání Brittany O'Grady a Nata Wolffa. Zbytek obsazení je pak už vyložená stafáž. Trochu zamrzí, že se tvůrci projektu více neutrhli ze řetězu a nevzali si více z knihy, protože zde převládá dost nejasný dojem z toho, co seriál chce být. Není ani kancelářským dramatem, ani psychologickým thrillerem, ba ani nadpřirozeným hororem. A už vůbec satirou na korporátní prostředí. A zároveň se snaží být trochu od toho všeho. Nepomáhá tomu ani krátká stopáž jednotlivých epizod, která je sice svižná a krásně tak seriál zhlédnete klidně na jeden zátah, neposkytuje ale prostor pro nějaké vedlejší linky. Celkově je seriál podstatně plošší než předloha a krom skvěle ztvárněného záporáka a celkem chytře napsaného závěru vlastně nepřináší nic světoborného. Příjemná a trochu mrazivá podívaná na jedno použití, která ve vás valnějších dojmů nezanechá… ()

Sunny.69 

všechny recenze uživatele

Díly mají po půlhodině, a tato krátká stopáž tomu sedí, a vše funguje. Celou dobu je zde skvěle budována nervozní atmosféra, která dále graduje. Záhadný Konzultant zůstává záhadným až do konce. To, že zde není nic úplně objasněno či vysvětleno, tomu akorát přidává na kvalitě a napětí. Další seriál z produkce Amazonu, který skvěle funguje (a kde si nikdo nemusí na nic důležitě hrát). ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem si pustil na základě přečtení knihy, která není špatná, ale kromě hodně základní teze se jedná o zcela jiný příběh. Kniha má silný nadpřirozený rámec, který v seriálu prakticky chybí. Tvůrci si tak vytáhli jen hlavní postavu a jména. Seriál ale není špatný. Waltz hraje výsostně - ostatně je to role přímo pro něj. První půlka je opravdu dobrá a nutí koukat dále, druhá půlka nabízí spíš zklamání, ale pořád jde o napínavou podívanou. ()

Galerie (76)

Reklama

Reklama