Reklama

Reklama

Fér hra

Trailer 1

VOD (1)

Kvůli nečekanému povýšení v nemilosrdném hedgeovém fondu se jim vztah začne rozpadat pod rukama. A v ohrožení nejsou jenom nedávné zásnuby. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (55)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Začalo to vcelku nevinne, no postupný vývoj absolútne pohltil vzťah Emily a Luka. Avšak keď povýšia Emily namiesto ctižiadostivého Luka, začína sa doslova pekla. Inak, celkovo sa čudujem Emily, že vôbec chcela ďalej ťahať vzťah s niekým, kto jej absolútne nič nedoprial a nehorázne závidel. Správania Luka mi bolo totálne odporné, hoci aj Emily mala zopár zaváhaní - ale pri tom psychickom vypätí sa ani nečudujem. Takých narciskov ako bol Luke fakt nemusím. Čo sa filmu týka, tak atmosféra psychoteroru bola vystihnutá viac než dobre. Ale po dejovej stránke to bolo miestami fakt absurdné, a celkovo skôr priemerné. 3* ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Psychologicky sexualni film v nemz se da napeti krajet o patriarchalnich normach v korporatni kulture a genderove politice, o bazeni po penezich. Nezamenitelne postavy, talentovani herci. Emily (Phoebe Dynevor) a Luke (Alden Ehrenreich) a jejich vyvoj vztahu. A jeden soutezivy hedgeovy fond. Film se ponoruje do takoveho extremu brutalniho dramatu, az se stava hloupym. Podoba se erotickym thrillerum z devadesatych let, ale ma moderni nadech. Film vas asi dostane do spatne nalady, protoze je dost osklivy. Konec byl katarzne uveritelny. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Luke a Emily jsou dokonalý, zamilovaný pár. Oba pracují jako analytici v investiční firmě a oba jsou až moc ambiciozní. Když se však jednoho dne doslechnou, že Luke bude nejspíš povýšen, oba mají zprvu radost, ale nakonec dostane povýšení Emily a dostáváme se do dramatického kolotoče plného nenávisti, žárlivost, nepřejícnosti a čím víc se blížíme závěru, tím více i fanatismu a psychologického přerodu zprvu milujícího Luka do absolutního psychopata, který neunesl porážku. Vlastně s filmem nemám ani tak velký problém, jak jsem čekal. Vztahy a vzájemný převrat charakterů je zde podán velmi výživně a intenzivně, je to příběh, který je součástí běžného života některých lidí a zde je zkrátka zachycen věrně a autenticky. Přitvrzování s blížícími se titulky je taky solidní a samotný závěr pak sice trochu vyšumí do ztracena, ale hádám, že jsem asi ani nic jiného nečekal. Převratné jistě ne, ale jako ukázka "co je člověk schopen udělat pro kariéru" je film víc než dobře vypovídající. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Dobře natočený a zahraný thriller. Film má velmi působivý trailer, který umí zaujmout a vyvolat touhu film vidět. Střihači trailerů odvedli luxusní práci, to se musí nechat. Problém je, že trailer lehce klame tělem, a my ve výsledku dostaneme trochu jiný film. Což, by samo osobě nevadilo, kdyby to, co dostaneme bylo zajímavější, než trailer, ale to bohužel není. Největší problém filmu je ten, že ve výsledku skoro ničím nepřekvapí. Prostě v určitém momentě vyloží karty na stůl a podle nich jede. Žádný zvrat, žádné velké překvapení, žádné šokující vyvrcholení, které by s námi otřáslo. Režisérka Chloe Domont odvedla parádní práci. Její režie je přesná, úderná, nemá problém udělat romantickou nebo fyzicky nepříjemnou scénu, parádně pracuje s atmosférou a napětím, umí dovést herce k výborným výkonů. Domont je hodně moc šikovná režisérka a má řemeslo v ruce, a ví jak natočit scénu, aby byla působivá. Jediný, co jí podráží nohy je její příběh, ke které mu si napsala scénář. Phoebe Dynevor předvedla z mého pohledu výborný výkon a hodně moc se mi líbilo jakým způsobem pojala svou postavu, a jak se v průběhu filmu vyvíjí až do samotného konce. Alden Ehrenreich odvedl moc dobrou práci a jeho herecký výkon je dost dobrý, bohužel scénář s jeho postavou pracuje tím nejpřímočařejším způsobem a je to velká škoda. Eddie Marsan nemá tolik prostoru, ale své si s přehledem odehraje. Film je vizuálně působivý, hezky se na něj kouká, a po technické stránce mu nelze nic vytknout. Fair Play je dobře natočený a zahraný thriller, který doplácí, na obyčejný a předvídatelný příběh. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Celkom slušná dráma o tom, či je viac vzťah, láska alebo kariéra a prestíž. So zjavne feministickým pohľadom, kde muž je zas len neprajný zmrdík a tak trochu vlezoprdel, pokiaľ to ide. No a samozrejme, že láska ide bokom, keď muž zistí, že žena je od neho lepšia, šikovnejšia. Takže za to mínus, aj za ten koniec, aj za démonizáciu patriarchátu. Napriek tomu táto dusná hra má čosi do seba, hoci napríklad na lízanie ochechule, ktorá v tom momente začne krvácať, nuž na to som naozaj nebol zvedavý. Ani na žiadosť o ruku chlapa celého ofrskaného menštruačnou tekutinou. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Práva na tento film boli predané spoločnosti Netflix za 20 miliónov dolárov. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Srbsku od januára 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama