foto

Geraldine Somerville

  • nar. 19.5.1967 (51 let)
    County Meath, Irsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Geraldine Margaret Agnew-Somerville se narodila v květnu 1967. Dcera aristorkatických rodičů (Sir Quentin Charnes Agnew Somerville a Lady Margaret April Agnew Somerville mají přímou pokrevní spojitost s královnou) vystudovala Guindhall School of Music and Drama v Londýně.

V roce 1993 se proslavila díky roli Jane v seriálu Bedna (Cracker), po kterém se vrátila do ústraní a pokračovala v divadle. Po poku Kate Beckinsale se objevila v hororu Haunted, zahrála si v oceňovaném snímku Goford Park, Harrym Potterovi. Dále v televizních filmech Aristocrats, Bathing Elizabeth, Daylight Robbery /Loupež za bílého dne), A Safe House (Bezpečný dům) a v poslední době sklidila velký úspěch za roli spisovatelky Daphne Du Maurier ve filmu Daphne. Získala ceny BAFTA, PFCS, OFCS, FFCC, Special Achievemnt Award a Screen Actor Award za účast na snímku Gosford Park (2002) a v roce 1995 byla nominována na cenu BAFTA.

V roce 1995 si vzala Williama Osborna-Younga jemuž v roce 2002 porodila syna Caspara Williama Osborna Younga. Její rodiče žijí v jejich sídle Mount Auldyn na ostrově Man. O dva roky starší sestra Amelia žije s manželem a synem Darcym v Austrálii, o dva roky mladší bratr Lockett pracoval v Hong Kongu.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2017 Hroch
Sbohem Kryštůfku Robine
2016 Kids in Love
2014 Grace, kněžna monacká
2012 Inspector George Gently: Gently with Class (TV film)
Titanic (TV film)
2011 Harry Potter a Relikvie smrti - část 2
2010 Harry Potter a Relikvie smrti - část 1
2009 Harry Potter a Princ dvojí krve
2007 Daphne (TV film)
Harry Potter a Fénixův řád
Případy inspektora Lynleyho: Prázdnota (TV film)
2006 Rok '66
2005 Harry Potter a Ohnivý pohár
2004 Harry Potter a vězeň z Azkabanu
2002 Bezpečný dům (TV film)
Harry Potter a Tajemná komnata
2001 Gosford Park
Harry Potter a Kámen mudrců
1998 Nebe na zemi (TV film)
1997 Druhá šance pro lásku
1996 True Blue
1995 After Miss Julie (TV film)
Pronásledovaný
1994 Obchodní záležitost
Romeo & Juliet (TV film)
The Deep Blue Sea (TV film)
1991 Black Velvet Gown, The (TV film)
Zavři mi oči

TV seriály

2018 Kiss Me First (TV seriál)
You Can Never Go Home (E06)
The Witch Is Coming (E05)
Friends Let Us Down (E04)
další epizody (4)
2017 Prime Suspect 1973 (TV seriál)
Episode 6 (E06)
Episode 5 (E05)
Episode 4 (E04)
další epizody (5)
2014 Quirke (TV seriál)
The Silver Swan (E02)
Christine Falls (E01)
2008 Children, The (TV seriál)
Přežít! (TV seriál)
2005 Jericho (TV seriál)
1999 Aristocrats (TV seriál)
Loupež za bílého dne (TV seriál)
1994 Bedna (TV seriál)
The Big Crunch, Pt. 2 (S02E05)
The Big Crunch, Pt. 1 (S02E04)
To Be a Somebody, Pt. 3 (S02E03)
další epizody (5)
1993 Bedna (TV seriál)
One Day a Lemming Will Fly, Pt. 2 (S01E07)
One Day a Lemming Will Fly, Pt. 1 (S01E06)
To Say I Love You, Pt. 3 (S01E05)
další epizody (7)
Hercule Poirot (TV seriál)
Žlutý iris (S05E03)
1992 Performance (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace