Reklama

Reklama

Krtek a maminka

  • Slovensko Krtko a mamička
Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný
Česko, 1997, 5 min

Obsahy(1)

Krteček pomůže zajícovi sbalit holku jeho snů, a pak si ještě zahraje na porodního asistenta, když přijde na paní Zajícovou její chvilka. Přijdou na svět tři malý zajíčci, a všichni se radují... (Matrinx)

Recenze (93)

Jezinka.Jezinka odpad!

všechny recenze uživatele

Odchována pragmaticky uvažujícím rodičovstvem, které na moje a sestřiny dotazy stran plození od početí do porodu reagovalo strohým odpřednesením faktů a předložením obrázkové dokumentace v anatomických atlasech, zvyklá na osobní sledování mláďátkotvorství na našich morčatech, pískomilech a potkanech od početí do porodu, myslela jsem si, že mě v téhle oblasti nemůže nic překvapit. Krtka a maminku jsem na youtube potkala náhodou a bylo to památné setkání. Krtka nemusím, byť je to zvířátko v mé oblíbené barvě, není nad pastelovou černou, ale zajíčka jsem měla vždycky ráda. Tenhle díl mě donutil vztah k zajíčkovi trochu přehodnotit. Zajíčka mám ráda, pokud se nesetká se zaječicí. Co se mě týká, je pro děti vhodnější vidět opravdový zvířecí porod, než tuhle silně traumatizující hrůzu. Jediné, co na tom shledávám jako povzbudivé je, že jsme byli ušetřeni porodu placenty a její následné konzumace, což je jev v přírodě zcela běžný. Děkuji, pane Milere. ()

anderson odpad!

všechny recenze uživatele

WTF ??? Človek by si myslel, že po nejakých tých rokoch ho už nič len tak ľahko neprekvapí. Zvlášť u "krtečka". No mýlil som sa. Čo už. Ak mala byť táto časť osvetová, tak naše deti "chráňpánboh". A tá socialistická hudba, tak to bol vrchol. :-) Jediné čo ma pri sledovaní tohto zvratku napadlo, bola jedna epizóda zo SIMPSONOVCOV, kde žiakom tiež na hodine premietali takýto osvetový film s "králikmi", pričom väčšina akcie sa odohrala mimo obraz, a divák už videl len zdesené tváre detí a učiteľkino lakonické konštatovanie (s cigaretou v ruke): "Předstírá to." :-) Sila ! (11.2.2009) ()

Reklama

M-arta 

všechny recenze uživatele

Krtek porodníkem - nebudu se tvářit, že mě to poněkud nezaskočilo - jo, jo, celou dobu kalhotky s kapsami, provázek, kulička, zavírací špendlík... a pak najednou porodnické kleště!!! Osvěta robátek? Proč ne. Jen ten pohádkově vyvedený detailní pohled na genitálie rodící zaječice přece jen nastoluje poněkud šelmovskou otázku: bude se pan Miler později takhle naturalisticky věnovat i procesu, jakže se malí zajíčci mamince do bříška vlastně dostali?? (Že by se přehodnotil žánr) :-))) ()

Divočák odpad!

všechny recenze uživatele

Krtek asi neměl zrovna co na práci a tak si zahrál na menšího dohazovače. Seznámil pana Zajíce s paní Zaječicí a ta, jak už to tak bývá, se po krátkém a nevinném polehávání na mráčku nafoukla jako balónek. A tu přispěchal pohotově Krtek se svojí gynekologickou brašnou, roztáhnul Zaječici nohy a začal jí skákat po bříšku, načež jí z podivného černého otvoru mezi nohama začali vyletovat mlí králíčci... Co tohle mělo jako znamenat? Vidět to jako malý, tak z toho mám doživotní trauma! Něco takového nikdy nemělo spatřit světlo světa! ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Je velmi poučné a zajímavé, že drtivá většina místní komentátorů, píšou věty typu "Nejvíc šokující" "Kdybych to viděl jako dítě měl bych trauma", "Nechutné a brutální" či "To by člověk blil" a "Dítěti by to způsobilo psychickou újmu". Fascinující jak dokážou být některé názory tak pokrytecké. Ve filmech pro dospělé můžu být sexu, nechutností, a nahotin kolik si jen filmaři zamanou, ukazují se detailní záběry, občas se i ušmikávají genitálie, a běžně se říkají a ukazují nejrůznější prasárny. A tihle lidé, kteří tyhle filmy běžně sledují, a dokonce považující za umění nebo romantiku, jsou pak neskonale pohoršení když v Krtkovi porodí zaječice. Propána! Děti přece neshledávají na porodech nic traumatizujícího! Naopak, dle mé zkušenosti to děti sledují rády, baví je to, a naopak se nemusejí dětem vykládat lži o čápech a dalších věcech. Všichni se tváří jako neskutečně moderní lidé, ale celkem taktní porod kreslené zaječice je naprosto složí. Myslím že by bylo vhodné udělat si pořádek ve vlastních hlavách... ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama