Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Jak blízko smrti se musíme ocitnout, abychom se naučili žít? Příběh rodiny, jejíž členové se navzájem berou jako samozřejmost, ale nemohou se víc mýlit. Vážná nemoc nejmladšího z nich se paradoxně stane příležitostí pro všechny. Příležitostí, jak být dobrou matkou, otcem, dítětem. Jak si najít holku a jak o ni nepřijít. Jak zkrotit ego a nemyslet jen na sebe... Filip je ambiciózním studentem neurochirurgie, který má vše před sebou. Ovšem místo toho, aby získal prestižní post na klinice, stane se jejím pacientem. V pětadvaceti letech je mu zjištěna rakovina. Nemoc mu umožní najít lásku, stejně jako vážit si vlastní rodiny, jejíž členové si každý zvlášť i společně projdou velkou životní zkouškou. Seriál, který se témat, o nichž se víc mlčí, než mluví, chopil s humorem a empatií. Seriál, který není sedativem, ale lékem. Možná ne na rakovinu, ale na život rozhodně. Na konci každé epizody sdílejí skuteční onkologičtí pacienti pocity, které je provázely jednotlivými fázemi onemocnění. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele William_ k tomuto seriálu (9)

Smysl pro tumor (2024) 

Na naše poměry kvalitně odvyprávěný a především bravurně natočený počin, který se se svou originální kamerou, střihem a režií odpoutává od zašedlého českého seriálového odpadu. Nenechte se zmást bílým pláštěm na úvodním obrázku, tohle není ordinace. Seriál představuje neokoukané tváře (Březina, Malá) i sázky na jistotu (Bartoška, Řezníček) a všichni hrají absolutně skvěle. Postava již zmíněného Jiřího Bartošky vnáší do seriálu úplně nový náboj a jeho postava s divákem žije až do poslední epizody. Povedlo se zde odvyprávět neskutečně silný příběh, který se v naší společnosti pojí jen s tím nejhorším - se smrtí. A přitom stačí tak málo, a můžeme zasaženým osobám neskutečně pomoct. Za mě jednoznačně seriál roku 2024 (ano, nic lepšího už v roce 2024 v ČR určitě nepřijde, za tím si stojím). ()

Epizoda 1 (2024) (E01) 

Na naše poměry kvalitně udělaný a natočený úvod, který by obstál i jako samostatný minifilm. Sám jsem zvědavý jak to bude pokračovat, protože původní dílo jsem neviděl. Závěr dílu s velice hořkou příchutí. Líbila se mi scéna kdy v jeden moment jede hlavní hrdina výtahem do nebes (do 5. patra pro povýšení), a za 5 minut se vrací (do 0.) jako absolutně zdrcená osoba. Kamera, střih, výběr písniček, neokoukané tváře - to vše bylo skvělé. REAKCE NA ZDEJŠÍ RECENZE: Už dlouho jsem nečetl tak ubrečenou a ublíženou komentářovou sekci jako zde. Před začátkem pořadu běží v TV piktogramy kde je zmíněna i nahota, tak když se cítíte tak uraženi souložícími lidmi, tak se na to nedívejte, však už před začátkem programu jste varováni. A dát kvůli tomu hned odpad? Kocourkov fakt. Zakonzervovaní čecháčci jsou ublížení ...and I like it. ()

Epizoda 2 (2024) (E02) 

Druhá epizoda se zabývá tématem jak přijmou nemoc známí a rodina. Zpracováno (kamera, střih, hudba) opět na jedničku s hvězdičkou. Akorát mám místy problém s prvky telenovely - některé scény působily trošku lacině (debata při žehlení). Jinak se jedná o skvěle provedený seriál a ty promluvy na konci  každého dílu od skutečných pacientů jsou skvělé a emotivní a vždy celou epizodu podtrhnou. ()

Epizoda 3 (2024) (E03) 

Budu se opakovat ale celkový vzhled seriálu je tak strašně netypický pro české seriály. Postava Jiřího Bartošky vnáší do seriálu úplně nový náboj. Jen se bojím aby se mu na konci seriálu nestalo něco nepěkného. Přeci jen je to komediální DRAMA. ()

Epizoda 4 (2024) (E04) 

Vedle prvního dílu se pro mě jedná o nejemotivnější epizoda seriálu. Práce s kamerou, střihem i vkusným výběrem hudby - to vše opět na jedničku s hvězdičkou. Herecky opět bez chyby a adept na český seriál roku 2024. Škoda že si ČT vystřílí své největší bomby hned na začátku roku, a pak budeme po zbytek roku sledovat opakovačky vyprávěj a četnických humoresek. TOHLE JE TA KVALITA, kterou za koncesionářské poplatky chceme! PS: A ten týpek co dal odpad! a ještě si to v komentáři obhajuje nějakýma bludama co ani s touto epizodou nesouvisí? Člověče prober se. Tady jde vidět že se nelze zavděčit všem. ()

Epizoda 5 (2024) (E05) 

Oproti emočně silné předchozí epizodě přichází polevení a věnování se sexuálním problémům v období léčby. Nejvíce na mě zapůsobily výpovědi respondentů na konci epizody. I tak se ale jedná o nadstandard české TV tvorby. Jen ne tak kvalitní jako předešlé epizody. ()

Epizoda 6 (2024) (E06) 

Skvělý a lidský Jirka Bartoška. Nic víc k tomuto dílu ani nejde napsat. Samozřejmě že to má několik nereálných a v realitě nevídaných věcí, jako třeba že si pacient klade podmínky léčby, ale je to seriál - kdo chce psa bít, hůl si vždy najde. Zajímavé že v ordinaci podobné praktiky nikomu nevadí a tady jo. Za mě velice emotivní díl. ()

Epizoda 7 (2024) (E07) 

Epizoda kde je trošku více vidět citovější vydírání, které ale funguje a postavám věříte naprosto každý pohyb. Nebudu se rozplývat nad zpracováním, to je už standard tohoto seriálu. Obávám se, že u finálního dílu jedno oko nezůstane suché. Hodně silná záležitost tento seriál. ()

Epizoda 8 (2024) (E08) 

Dalo se to snad zakončit lépe? Smekám a házím zasloužený pětikvalt. Mimořádný projekt si zaslouží mimořádné hodnocení. ()

Reklama

Reklama