Reklama

Reklama

Putování s pravěkými lidmi

(seriál)
  • Velká Británie Walking with Cavemen (více)
všechny plakáty
Velká Británie, 2003, 1 h 56 min (Minutáž: 29 min)

Epizody(4)

Obsahy(1)

PUTOVÁNÍ S PRAVĚKÝMI LIDMI - podívejte se na život před miliony a miliony let a buďte svědky neuvěřitelné evoluce lidského rodu. Po sérii PUTOVÁNÍ S DINOSAURY a PUTOVÁNÍ S PRAVĚKÝMI ZVÍŘATY přichází další vzrušující příběh o vývoji člověka. Tato unikátní série vypráví příběh o zvláštních okolnostech a určujících rysech ovlivňujících zvíře, které přišlo ovládnout svět. Jde samozřejmě o Homo sapiens a vy teď máte příležitost potkat se se svými předchůdci. Nejmodernější speciální efekty a maskérské techniky oživující vědecky přesnou rekonstrukci lidských předků, zatímco počítačová grafika a nová digitální technologie vytváří prostředí, ve kterém žili.

PUTOVÁNÍ S PRAVĚKÝMI LIDMI nabízí šanci prozkoumat prehistorickou minulost a jít přímo do centra dění. Co všechno nás utvářelo? Jak to bylo s novými schopnostmi dvounohých zvířat? Jak byl přemýšlivý tvor vybaven k přežití? Podívejte se na počátky zájmu o myšlenky a pocity druhého a konečně na rozhodující faktor našeho unikátního úspěchu - fantazii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele daEmoNickY k tomuto seriálu (1)

Putování s pravěkými lidmi (2003) odpad!

Dalsi dokument, jehoz tvurci kdovijak sehnali stedreho sponzora. Pak vrazili vetsinu penez do grafiky a orchestru a za zbyly peniz koupili v Levnych Knihach osoupana VS skripta. Vypada to, ze zadny byl schopny 1) ucitel ci 2) vedec a tak to dopadlo jak to dopadlo. __________ Zpusob provedeni __________ Jestli chci posrany pribeh tak si pustim film. Nicmene pribeh je pomerne dobry zpusob jak sdelovat informace - lidi jsou na to zvykli. __________ Zpetna vazba __________ Kdybych ztracel cas spatnymi dokumenty, tak bych nemel cas na ty dobre - byl bych akorat cim dal vic nastvanej a svoji nastvanost bych si akorat vybijel na tech spatnych dokumentech. ... ... __________ Zobrazeni __________ (+) Nektere udaje se tu porovnavaji primerem k soudobym vecem (v ostatnich dokumentech nevidane!). Napriklad 1) Pruvodce rika, ze v susence je tolik zivin jako v nejakem kusu "opiciho" jidla 2) mrnavi opicaci smatraji po kole Pruvodcova Jeepu a je tak krasne videt jak jsou asi velci. ... Basnici to delaji furt. __________ (-) Nektere informace by bylo fajn zobrazit jako grafy nekde do obrazu. V pripade zastoupeni by to byl kolacovy graf, v pripade hovoru o mistech na zemi by to byla mapka a.t.d ... __________ Informace __________ (-) Velice jednoduche otazky : Jak to vsechno mohou tak dobre dokumentariste vedet? Jak vedeli, co probihalo ci nemohlo probihat v hlavach lidi, kteri jsou tisice let vymreli? Jak vedeli, ze tehdy se odehravalo stejne drama jako se dnes popisuje ( "z boje vyjde jediny uspesny clovek" , "vitejte v kriminalni skole", "ale dnes potrebuji stesti")? __________ (-) Kdyz uz meli penize na masky v teto Valce Opic, tak proc neukazat treba ty "zuby na jezeni termitu". __________ (-) Ruzne dulezite vztahy ( vzprimeny postoj "uvolnil" hrudnik a umoznil dychat a nejak pak uz "vznikla" rec ) se tu placnou jen tak uprostred pribehu. __________ Pricinnost. __________ (-) Chybi tu zminky o tom, jak archeologove prisli na to, ze se nektere veci staly tak, jak se staly. Kdyz si uvedomim kolik ruznych pojmu a vztahu mezi tamnejsimi opicaky tu v pribezich pouzili, aniz by se obtezovali rict napriklad od ktereho soudobeho opicaka tohle opsali, tak ... si rikam "achjo". __________ Rikat jak na to prisli je dulezite, protoze me na archologii bavi prave tohle. __________ (-) Skoro furt se snazi za kazdou cenu napasovat na teorii evoluce. Veci proste vznikaji a clovek jim dava smysl a kdyz o tom napise knizku, tak si aspon muze koupit neco hezkyho na sebe. ... "Prirodniho vyber" neni nutne pricina evoluce, slepice nam zase skapali a cervi nijak chytrejsi nejsou. Q.E.D. __________ Sekat Latinu! (+) Neni tu moc cizich jmen, a kdyz tu jsou tak (-) se neprekladaji. __________ Zajimave komentare: messiah , sportovec ! ()

Reklama

Reklama