Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka vypráví o Honzovi (L. Čtvrtlík), který, ač už nechtěl mít nic společného s rozmotáváním zamotaných pohádkových příběhů, se – díky kouzelné stařence (K. Fialová) – opět do jedné takové pohádky dostal. Vybrala si ho za muže zlá princezna Alžběta (Z. Bydžovská) a když ji Honza odmítnul, poslala jej na Černý mlýn, kde strašila tajemná Hastroška (D. Batulková)… (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá televizní pohádka vyprávějící o Honzovi (L. Čtrvtlík), kterého si za muže vybere panovačná princezna Alžběta (Z. Bydžovská). Honza však sňatek odmítne, neboť se chce ženit pouze z lásky, a za trest je poslán do Černého mlýna, odkud se nikdo nevrátil. Tam se seznámí s umazanou a neučesanou zakletou dívčinou, kterou vysvobodí tím, že ve starém mlýně upeče chleba. Hastroška (D. Batulková), jak ji Honza emotivně nazval, se však postupně proměňuje v krasavici, a musím podotknout, že mě paní Batulková překvapila, jakou hezkou tváří se v mládí honosila. Co se však týká její herectví, obávám se, že se za celou kariéru nikam neposunula. Hlavní hrdina mě svým chlapáckým herectvím vůbec nepřesvědčil, dokonce soudím, že měl být místo něho obsazen někdo zajímavější, naopak paní Bydžovská, ač nepatří k mým oblíbeným herečkám, prokázala už v mládí dostatek hereckého umu. Ve vedlejších komických a doplňkových rolích královského rádce a komořího se ukázali J. Císler a P. Nárožný, zbytečnou postavu krále hrál J. Pleskot.  V malé roli pohádkové babičky se představila i K. Fialová. Pohádka se zajímavým a nadějným názvem, kterou natočila S. Simonová, mě v celkovém pohledu zklamala a zařadila se mezi nespočet podobných podprůměrných pohádek. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Studiova pohadka s kouzelnou babickou Kvetou (jasne), urvanou princeznou Bydzovskou (takhle ne), vlaznym Honzou (nezajimavy) a skvelou carodejnici Batulkovou (hezka). K tomu nudne umele pisne, no nevim. Me to nebavilo. ()

Braddy 

všechny recenze uživatele

Zuzana Bydžovská se skutečně vyřádila, stejně tak Nárožný s Císlerem. Akorát ten Honza mi tam neseděl. (pokračování série pohádek s Martinem Stropnickým, který byl o poznání lepší) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama