Reklama

Reklama

Přepadení 13. okrsku

  • USA Assault on Precinct 13 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Polícia v Los Angeles robí čo môže, aby si poradila s vyčínajúcimi gangami. Po tom, ako je niekoľko členov gangu políciou zabitých, prichádza pomsta. Najkrvavejší gang v meste polícii vyhlasuje vojnu a ako odveta za smrť je prepadnutý trinásty okrsok a gang sľubuje jeho vyhladenie. Lenže v ohrození sa ocitnú aj zadržaní kriminálnici, ktorí musia s policajtami kooperovať, aby si zachránili život. Nervydrásajúca dráma nemá konca. Tu určite potečie krv... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

farmnf 

všechny recenze uživatele

Já nevím, co je thriller. Snažím se na to přijít. Sračky nové americké produkce mi to znemožňují. Jenom tak cítím, co to thriller byl. A v tomto případě mám skoro jistotu, že toto thriller byl. Myslím, že to Carpenter zvládl velmi dobře. Policejní stanice se ruší. Nikde nikdo. Jen mrtvoly. A kdo je vrah v cele? Spojenec? Nepřítel? Slušné Johne, pěkně jsi to vymyslel. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

John Carpenter a jeho druhý film v kariére. Dodal návykovú melódiu nesúcu sa naprieč jednoduchým, ale o to drsnejším príbehom. V rámci dnes už ultra vzácnej minutáže je do budovy zhodou okolností privedená nesúrodá partička, ktorá musí odolávať útoku mestského gangu. Gang "zombíkov" nehovorí, nerieši vlastnú smrteľnosť, zaujíma ho len zabíjanie. Výstrelmi a úmrtiami sa rozhodne nešetrí. Najzaujímavejšou skutočnosťou je osud Laurie Zimmer. Predviedla presvedčivý výkon, bola pekná, veľmi sympaticky vyplňovala pulóver a napriek tomu v hereckej kariére nepokračovala. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

K jednému z prvých Carpenterových filmov som sa dostal až teraz, pričom jeho remake mám rád a občas si ho pripomeniem. Carpenter skvele buduje napätie, nebojí sa vraždiť ani tých, ktorí sa podľa hollywoodskych noriem vraždiť nemajú a nemám na mysli psov. Postavy sa však chovajú občas veľmi hlúpo a miestami film pôsobí ako paródia, samozrejme aj v tom tkvie kúzlo filmu nakrúteného v roku 1976 zrejme s minimálnymi nákladmi. Režisér sa ukázal už v počiatkoch svojej kariéry ako skvelý skladateľ. 70% ()

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele

Uchazejici akcni film od Carpentera podtrzen jeho hudbou, klidne si jej pustim nekdy znova ale na 4* to nedosahuje i kdyz se nutkani snazi abych dal 4* stejne jako gang chtel dobyt policejni stanici. Ale ja pouziji vsechny prostredky abych odolal i kdyz mam rad beckove filmy tak tady mi neco chybi abych dal 4* ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Zdatně odvedená režie, která stupňuje napětí, buduje bezútěšnou atmosféru a často si uleví černým humorem, dokáže zaplátovat i chatrný děj, nevěrohodné postavy, logiku a hysterický výkon jedné z hlavních představitelek. Za doprovodu vlastní hudby (ten ústřední motivy je dokonalý) si Carpenter hraje jako malé dítě, avšak spolehnutí se pouze na vlastní síly se mu vyplatilo. Film, který staví na celkové jednoduchosti vás rozhodně naučí, že koupená zmrzlina se nevyměňuje a že na otázku „Anybody got a smoke?“ se bez otálení odpovídá: „Yes! Here!“ ()

Galerie (66)

Zajímavosti (22)

  • Film byl natočen během 20 dní. (pUnck)
  • Zatímco hlavní hrdina je na začátku poslán na 9. okrsek 13. obvodu, film se jmenuje Přepadení 13. okrsku. (Lorge)
  • Režisér filmu John Carpenter se ve filmu objeví jako jeden z členů gangu, který se snaží vlézt do policejní stanice oknem. (pUnck)

Reklama

Reklama