Reklama

Reklama

Jediná věc nebezpečnější než mise je útěk... Tajný zpravodajský agent Tom Harris (Gerard Butler) pracuje pro CIA a operuje na Blízkém Východě. Uvízne na nepřátelském území v Afghánistánu poté, co selhal  a jeho krytí bylo odhaleno. Nyní musí i se svým tlumočníkem Moem (Navid Negahban) uprchnout. Pronásledují ho nejlepší žoldáci světa a elitní speciální jednotky nepřítele. Dostat se do Kandaháru je jediná šance na záchranu. Zde na hrdinu budou čekat buď spojenecké vrtulníky, nebo kulka s jeho jménem. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (100)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Opět se zřejmě vracíme k fenoménu dvou stejných filmů v jednom roce. Před pár měsíci tu byl povedený Covenant Guye Ritchieho, který měl vlastně totožné téma o překladatelích amerických jednotek na nepřátelském území. Kandahar má své momenty, ve kterých (i díky hudbě) dokáže přitlačit na tu správnou notu, leš občas se najdou i momenty nudnějšího charakteru, které nepříjemně natahují stopáž. Stálá dvojice Ric Roman Waugh a Gerard Butler však stále stojí za zhlédnutí a mile mě překvapila účast Travise Fimmela, kterého jsem dlouho ve filmu neviděl. Taková poctivá šedesátka. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Prvních 45 minut můžete sledovat několik zádumčivých lidí, jak se vážně baví o vážných věcech, které jsou mi naprosto putna. Jinak se neděje nic, nuda na vypnutí. Pak je 30 minut potmě. To jsem popřeskakoval, bo odmítám sledovat tmavé stíny kolem tmavých stínů. Pak je 15 minut dalších závažně vážných keců o ničem. A pak už tu máme finále - akce typu vystřel si z čeho chceš, kolikrát chceš a je fuk, jakou máš přesilu, ale hlavního Rumcajse stejně netrefíš. Nemohu opomenout posledních asi 10 minut vyplněných klasickými americkými stmívačkami, poplácáváním po ramenou a ze shledání nadšenými rodinnými příslušníky, zejména slzytěžkodržícími dětmi. (32%) ()

Reklama

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Vůbec nemám problém s první hodinou, kde se (v tempu) řeší špionování a politika. A na druhou půli přišla zasloužená akce. Dobře natočená. Nemusí přece každý film být vynikající. Kdo by to taky stíhal točit? Filmy mám rád, na filmy se dívám často. A kdybych každý den viděl úžasný film, tak se z toho asi po.... . ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o uplně klasický akční béčko, občas jsem zaznamenal dokonce i nějaký pokusy o válečně-špionážní drama, ale osobně mi tohle žánrový experimentování společně s pomalym tempem vyprávění nebo zbytečně ukecanejma scénama moc nesedlo. Co u nápadně podobnýho Covenanta sympaticky fungovalo, se tady nedaří uplně smysluplně podat. Stopáž je dost dlouhá, takže o nudnější pasáže neni velká nouze a příběh mi přišel místama dost nepřehlednej. Zaujalo jenom pár akčních scén. Upřímně řečeno vůbec nerozumim tomu, proč někdo pouští na plátno kopírku mnohem lepšího bijáku jenom pár měsíců po jeho premiéře. Doteď jsem si myslel, že je tohle specialita jenom brakovýho studia Asylum. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Zajímavý úkaz. Začne to jako Tinker, Taylor, Soldier, Spy z blízkého východu, kde musíte zapojit mozek, abyste se zorientovali v různých postavách a tajných službách a říkáte si: "Wow, to je docela dobrý, proč to mělo 56 procent a tak hnusnej plakát?" A čím jste ve filmu dál, tím je to víc nablbej patetickej béčkovej akčňák. Slo-mo střelba na vrtulník, ufňukanej pop-rock, všechno tam je. Na konci, po duelu speciálních agentů na pistole a scéně "Nechci nikoho vidět umírat, nařiďte hellfire strike," jsem už těm 56 procentům dost dobře rozuměl. 2-3* ()

Galerie (32)

Zajímavosti (10)

  • Spojené štáty nemajú diplomatické vzťahy s Iránom od iránskej rukojemníckej krízy v roku 1979 a je veľmi nepravdepodobné, že by americký občan vykonával zmluvnú prácu v tejto krajine, najmä nie v telekomunikačnom odvetví. (MikaelSVK)
  • Film bol kompletne celý natočený v Saudskej Arábii, prevažne vo veľkomeste Džidda a neďaleko starovekého mesta Al-'Ula. Obdobie natáčania trvalo od 2. decembra 2021 do 28. januára 2022. (Real Tom Hardy)
  • Kahil (Ali Fazal) se ptá mladého chlapce, kam Harris (Gerard Butler) jede. Chlapec odpoví: „Delaram“, ale to nemůže vědět. Harris právě napsal svému kamarádovi, že tam jede místo něj, ale aby to mohl udělat, musí odbočit z hlavní silnice, po které jede (pravděpodobně vede do Kandaháru). Hned poté Harris odbočí z hlavní silnice. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama