Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V čase mezi druhým a třetím Rockym natočil Sylvester Stallone akční pecku, která je svým tématem terorismu žhavě aktuální právě v těchto dnech. Deke DaSilva (Sylvester Stallone) a Matthew Fox (Billy Dee Williams) jsou partnery u newyorské policie a hlavní náplní jejich práce je potulovat se v převlecích po nocích jako návnada pro drobné násilníky a zlodějíčky, které pak společně nepříliš vybíravým způsobem lapají. Velmi brzy se však mají střetnout se zločincem daleko většího formátu. Jmenuje se Wulfgar a na scénu vstupuje bezcitným teroristickým útokem na londýnský obchodní dům. Zatímco Interpol školí oba svérázné policisty, aby dokázali proti Wulfgarovi účinně zasáhnout, terorista zajme jako rukojmí skupinu zástupců OSN. Je třeba zasáhnout a DaSilva s parťákem jdou do akce. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

průměrné...dívat se na to dá...má to příjemně postsedmdesátkovou patinu...zdůrazňování motivu osamělosti ve městě a střetnutí muže proti muže...bohužel z hlediska vykreslení postav a jejich psychologie je to značně povrchní a nedotaženýl...akce tu taky příliš mnoho není...několi zajímavých scén, zejména z hlediska jejich vizuálně - dramatického pojetí a výstavby bapětí...scéna na diskotéce, honička v metru, finále v tísnivém prostředí bytu...solidní kamera ( funkční používání menších záběrů - detaily, polodetaily)...teatrální a přitom výborný Hauer...jinak poměrně zapomenuté a zapomenutí hodné... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Rutger jako nelítostný německý terorista, co nesnáší britský kolonialismus, OSN, mediální nezájem, zvědavé stevardky a chlapy v dámských parukách a proti němu obvyklí podezřelí módní policie Lando Calrissian a Sylvester Stallone. U Slye bych se milerád zastavil, protože tahle role v Nighthawks, kteří mimochodem celou dobu skáčou, jak pískají žánrová klišé, pro něj musela být varováním. V baretu, brejličkách a s pečlivě zastřiženým fouskem vypadal, jako by zrovinka slezl z dole neoholené účastnice večírku s Kitty a hřebci a v roli policajta působil jako neskutečný dement s ptačím mozkem (zřejmě proto zastával funkci volavky). Po tomhle veskrze tragikomickém hereckém představení nejspíše pochopil, že ztvárnění vietnamských veteránů musí vzít z jiného konce, jinak bude za debila.. ()

Reklama

mysiak 

všechny recenze uživatele

V čase mezi druhým a třetím Rockym natočil Sylvester Stallone akční pecku...určite to nie je akčná pecka to je za prvé...je to iba prostoduché video béčko v ktorom vyzerá Sly ako stroskotanec...a Rutger Hauer nevyužíva svoj diabolský potenciál...téma terorizmu aktuálne v dnešných dňoch?...hmm no keď myslíte...nečakal som nič svetoborné, ale predsa Sly na obale sľuboval aspoň lepší film ako toto.... ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Pro někoho možná zaprášená nuda, která moderním kriminálkám ani nevidí na pověstné kotníky. Já si naopak užil atypicky zarostlého Slye a teroristu Rutgera. Samozřejmě, že nejde o nějaký superinteligentní skvost, ale o to v těchto vousatých krimi přece nikdy nešlo. Jednoduchá konfrontace dobra a zla, zopár drsnějších scén, neučesaný slovník a k tomu nezaměnitelný dobový feeling. Navíc tyhle policejní role Slyovi byly šity více než na tělo a jako jeho fanda musím Nighthawks doporučit. 65% ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Atypická kriminálka s atypickým Stallonem. Po úspěchu Rockyho hledal Sly svoje limity a nakonec musel uznat, že charakterní role leží mimo jeho dosah. Tady by možná uspěl jen sám Al Pacino, protože scénář je vyloženě mizerný a v uvěřitelnosti postavám rozhodně nepomáhá. Dialogy trhají uši, dějové zvraty nedávají smysl a kvůli nízkému rozpočtu nezbyly peníze na akci. Atmosféru zvolna hnijící metropole režisérské nemehlo trestuhodně promrhalo a ve filmu vyčnívá jen Rutger Hauer a naháněčka v metru. Silný závěr dojem trochu spravil. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (3)

  • Tento film vydělal 14 905 000 dolarů. (McLushi)
  • Film kvôli prístupnosti prešiel úpravou v strižni. Necenzurovanej verzie sa nedočká ani 19.7.2016, kedy vychádza prvýkrát na blu-ray nosiči. (Paldiny)

Reklama

Reklama