Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zamkněte dveře. Zabdněte okna. Něco číhá v mlze! Kdysi navedli občané rybářského městečka Antonio Bay loď boháče Blakea v husté mlze na skaliska, kde ji po ztroskotání vyloupili. Po sto letech se Antonio Bay chystá na oslavu svého založení, do ulic však vtrhne zrádná mlha a s ní přízraky šestice utonulých námořníků v čele s Blakem! Přicházejí, aby pomstili svou smrt... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (349)

obitus 

všechny recenze uživatele

Sva, 80. leta otevrel Carpenter jednim z nejlepsich kousku sve kariery - Mlhou. Snimek, vypravejici o pomste zavrazdenych lepro-namorniku, stavi predevsim na skvele atmosfere. Atmosfere huste a plizive jako mlha, ktera se v noci vali na nic netusici mestecko Antonio Bay. K jejimu vytvoreni krome civilnich a neprehravajiich hercu a prijemne pozvolneho tempa prispiva vynikajici minimalisticka hudba. The Fog je absolutni horror, takovy, jaky umi natocit jen Carpenter (ktery je tentokrat lehce rozpoznatelny v male rolicce na zacatku filmu). ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Za mlhou hustou tak, že by se dala krájet, je rybníček Brčálník, totiž městečko Antonio Bay. A to městečko má kostlivce ve skříni a ti kostlivci se zhmotnili a přišli si pro pomstu. A ta pomsta byla zlá, milé děti, moc moc zlá. Tak běžte pěkně do postýlek a nezapomeňte se chovat slušně, nebo vás donutím dívat se na nedávné remake tohohle dílka. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 3/10 Děj 4/10 Hudba 7/10 Efekty 5/10/// +hudba solidně dotváří atmosféru, začátek je slušnej -asi celkově slabej dojem z filmu, jinak jsem zápory zmínil v samotném komentáři/// Do této verze jsem vkládal větší naděje něž do její mladší verze (dosud jsem neviděl), ovšem ve výsledku mě to moc neohromilo. Jednak film působí zastarale a druhak atmosféra má spíše sestupnou tendenci. Rovněž se ve filmu oběví pár nelogičností a navíc z příběhu nám není moc řečeno, prostě najednou se někde oběvuje mlha a najednou je konec film. A mimochodem ten závěr jsem moc nepochytil./// Celkem 45%/// ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jediná věc, ze které šel strach byla ta mlha, jenže o mlze jsem za poslední dobu viděl tolik filmů, že tenhle je po těch dvou mlhách ten poslední, kerý jsem ještě neviděl a krapet mě to už otravovalo. Popravdě si ale Carpenter opravdu vyhrál, protože s mlhou přichází atmosféra, a já se musím přiznat, že jsem opravdu byl napjatý, jak se to všecko vyvrbí, a vyvrbilo se to vesměs normálně, přičemž to alespoň rychle uteklo, a tak tomu filmu nemůžu upřít, že jsem u něj měl nahnáno a divný pocit, minimálně ty scény, kdy se městéčko utápí v mlze byly výborné, ale to je asi tak všecko. Kdyby se ten film nejmenoval mlha a celý film nebyl o mlze, tak je to docela nuda. Ale už tady bylo nádherně vidět, jak si Carpenter hraje s maskama, ty se mu totiž do filmu vždycky podaří, čím nechutnější, tím pro film lepší. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Bylo mi jasné, že původní The Fog (a ne o 25 let mladší příšerný remake) bude dobře zmáknutý film. Carpenter je výborný režisér, má skvělé vyjadřující prostředky a tady prakticky dokázal, že dokáže z ničeho vylovit maximum. Příběh je totiž slabší a dnešnímu divákovi asi připadá trochu směšný. Přesto, a hlavně díky Carpenterově geniální hudební složce, se jedná o zajímavou hororovou záležitost, kterou by si minimálně neměl nechat ujít žádný hororový fanoušek. "There's something in the fog!" ()

Galerie (70)

Zajímavosti (30)

  • Díky úspěchu filmu Halloween (1978) propagovala Mlhu na plakátě Jamie Lee Curtis (Elizabeth Solley), i když ve filmu neměla hlavní roli. (Fenk)
  • Otec Malone (Hal Holbrook) číta v odkaze, ktorý nájde v múre, výstrahu pred nocou z 30. apríla na 1. mája, pred nocou, ktorá patrí mŕtvym. Je to odkaz na starý pohanský sviatok známy ako Valpuržinina noc alebo pálenie čarodejníc. (Valpurga bola saská bohyňa, patrónka čarodejníc.) (beso74)

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama