Reklama

Reklama

Hlídka v Ardenách

  • Česko Půlnoční přepadení (více)
Trailer

Děj skvěle obsazeného válečného dramatu, natočeného podle stejnojmenného románu Williama Whartona, je situován do Francie, do ardenských lesů v prosinci roku 1944. Právě v té době sem byla vysazena elitní skupina šesti průzkumníků, jejichž úkolem je pod vedením rotmistra Knotta zajistit strategicky význačnou budovu, lesní usedlost, a vyšetřit, co se stalo s předchozí hlídkou, jež se nehlásí. Původně banální akce se ale zkomplikuje v momentě, kdy mladí američtí vojáci pochopí, že je celou dobu má na mušce jednotka zvědů Wehrmachtu. A ještě více je překvapí, že Němci neútočí. Jedná se snad o nějakou novou strategii psychologického boje? Nebo nacisté odmítají vystřelit jen proto, že se blíží Vánoce a v takový čas by neměl nikdo umírat? A nebylo by dobré zjistit, o co se vlastně jedná? Na spadnutí je dohoda, o které nadřízení nesmějí vědět, ale díky níž bude ušetřen nejeden lidský život. Tedy pokud někdo něco nepokazí... V hlavních rolích se můžete těšit na Petera Berga, Kevina Dillona, Ethana Hawkea a Garyho Sinise. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Spíše než o válečný film se jedná o drama ve válečných kulisách. Celý příběh plyne pomalým tempem vyprávění, kde se boje chtivý divák, nedočká ničeho co by film řadilo do škatulky válečný. Rozhodně se však nejedná o špatný snímek a minimálně herecké výkony (v té době minimálně známých herců jako Gary Sinise, Ethan Hawke nebo budoucí režisér Berg) jsou na více než slušné úrovni. ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Tento film me rozesmal, i kdyz slo o valecny snimek, jsem si chvilemi pripadal jako kdyz sleduji neco jineho asi to tak melo byti. Predsunuta americka hlidka v Ardenach kratce pred posledni nemeckou ofenzivou ma za ukol obsadit venkovske sidlo, skoro zamek.Pobliz se nachazi predsunuta hlidka nemecke armady,ktera uz ma dost valky a vi o chystane nemecke ofenzive ,je presycena valkou a nechce se ji ucastnit.Z toho duvodu se chce vzdat nasim hrdinum jeste pred jejim zacatkem.Vsechno je domluveno i strelba, ktera ma predstirat zajeti po velkem tuhem boji jenze............ Velice vtipna je snehova koulovacka s nemeckymi vojaky,ci skoro zaverecna scena kdy vsichni zbyli americani si namaluji krvi mrtveho kamarada krize na sve odevy, mrtveho kamarada si soupnou na ramena a takhle se jakoby pohrebni komando presunuji.Trochu pritazene az moc za vlasy mi prislo koupani a myti(omyvani chodidel) jiz mrtveho kamarada ve vane.Kazdopadne cely film je zazitek, kdo vsak bude hledat strileni a tezkou rezbu bude zklaman velmi. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách kvalitní (proti)válečné drama a další z (dlouhé) řady snímků, které převyšují pana vojína Rájena. Hustopanský realismus pláže Omaha se prostě nějak nemůže rovnat tiché zasněžené samotě a pohodě u vánočního stromečku. Pokud má tohle být nejlepší film Keitha Gordona, tak jeho pobyt na tomto světě nebyl vůbec zbytečný. 80% ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní válečný film, který tolik válečným filmem vlastně ani není, ale jedná se spíše o komorní drama, které se odehrává na pozadí útrap v druhé světové válce. Výpravou se tento snímek nemůže měřit s filmem jako třeba Saving Privat Ryan. Přesto má něco víc než Ryan a to hloubku, dobrou psychologii postav a emoce. Vypravěčem je seržant Will Knott, který je se svými pěti kamarády poslán na venkovské sídlo v Ardenách jako předsunutá hlídka. V této oblasti je i německá hlídka, která ví o připravované ofenzívě a chce se vzdát. Herecké obsazení je velice kvalitní. Hudba je také zajímavá a velice zdařilý je anti-válečný scénář. Jediné co se nedá moc pochválit je práce s gradací děje. Film má několik neskutečně silných scén (koulovačka, vánoční koleda, vana) ,ale opravdu nějakou epickou přestřelku nečekejte. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tenhle film fabuluje hned ve dvou věcech- kdo kdy viděl hodné, mírumilovné a zbaběle neschopné vojáky wermachtu? A kdo kdy viděl nadprůměrně inteligentní jednotku US Army s IQ nad stopade? Haha... Ale jako takový hezký vánoční román ze zasněžených Arden (kde se společně zpívá Silent Night/Stille Nacht, věší se granáty na vánoční stromek, Němci se s Američanama koulují, Amíci se tam koupou v teplé koupeli, popíjejí, ohřívaj se u krbu a vůbec tak příjemně zevlujou... ne, fakt jsem si to nevymyslel, tohle všechno tam je, ta válka musela být slušná prdel...) to celkem funguje, pěkné fantasy, jen ti elfové a orkové chyběli... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Interiéry sídla, ve kterém se skupinka vojáků ubytuje, byly ve skutečnosti postaveny v tělocvičně místní střední školy. Jako půda sloužilo jeviště školního divadla. (villain)
  • Sídlo mělo pouze tři stěny a bylo postaveno v odlehlé oblasti. (villain)

Reklama

Reklama