Reklama

Reklama

Vládce temnot

  • USA Prince of Darkness (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kněz Loomis objeví ve sklepě opuštěného kostela v Los Angeles nádobu obsahující podivnou zelenou kapalinu. Profesor Birack, přizvaný k objasnění této záhady, zjistí, že tekutina je esencí samotného Satana, který se připravuje na ovládnutí celého světa. (oficiální text distributora)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (286)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Mistr Carpenter, ale hlavně mistr Alice Cooper mě přiměli usednout k Vládci temnot a nechat se pohltit typickou atmosférou starších hororů. Ale on se žádný strach nedostavil. Jak režie, tak scénář vyplodí občas velmi zajímavé nápady (bezdomovci nemají chybičku), ale v celku snímek bohužel skomírá na partě běhajících studentů a absenci napětí. Ono toho zlého je v kostele až dost, ale nějak to neumí strašit. Prostě vždy někdo umře a pak chodí po chodbách. Nechci hodit Prince temnot do podprůměru, dobrých momentů je tu dost. Například konec filmu a vysvětlení "snu" ve mně navodili pocit spokojenosti, jen jsem očekával víc.Chtěl jsem se vyhnout srovnání s Věcí, ale bohužel - velký potlesk pro Věc, prosím. Alice Cooper je opravdu třešničkou, ale bohužel ne na dortu, ale na obyčejném koláči, který navíc za víc jak 20 let od upečení stihl trošku zplesnivět. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Okultné horrory sú snímky, ktoré vychádzajú z kresťanskej mytológie. Zaoberajú sa prenikaním mystických pekelných síl do našeho reálneho sveta. Vykresľujú nebezpečnú nadprirodzenú moc bezbožnej temnoty. Často krát samotného Satana. Ja osobne mám tento horrorový subžáner hodne rád. Taktiež sa mi páči filmová tvorba a komponovaná hudba Johna Carpentera. Aj keď ho momentálne nemám v desiatke najobľúbenejších režisérov, i tak má môj plný rešpekt. Takže kombinácia Carpenter a okultný horror mi urobila radosť. **** ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Přestaňte dělat to, co děláte, a hoďte na sebe šaty !! Jdu dovnitř !!" ;) No, jo !! Ale co taky jinýho dělat, když se blíží konec světa, že ?! ;) Jednoho prostě musí naprosto fascinovat, jak velký John Carpenter dokáže takřka lusknutím prstů udělat atmosférickou nálož prakticky z ničeho, upoutat a pak už jen utahovat šrouby napětí, ať už má v rukou jakýkoli scénář.. Ačkoliv tedy Vládce temnot zase není až tak velká Věc, hodně těžko se dostává z hlavy, stejně jako ten neskutečně znepokojivý hudební motiv Alan Howartha, před kterým zblednul závistí i Alice Cooper..;) ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jedna z nejlepších Carpenterovek (hned v závěsu za Šílenstvím a za Věcí), super soundtrack, skvělá scéna s broukama a hlavně parádní poslední půlhodina...dosavadní hodina je tak Carpenterova tradiční pozvolná gradace, bez které by závěr pak neměl takové grády...stejně jako u Halloweenu. I když ne nejlepší, tak s postupem času asi moje nejoblíbenější. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jen bych napsal to, co honajz2, tedy syn. Vlastně nakonec ani nedojde k nějaké pořádné akci, jak slibuje atmosféra, že se k něčemu schyluje, navíc jsem nějak nepobral ty plky o tom, že církev celou dobu tajila, že zlo skutečně existuje. To Carpenter v životě neslyšel nic o exorcistech, myslím těch skutečných, kteří mají dost zkušeností, že reálné zlo existuje? A když už zabředne do jin a jang všech částeček světa, tak proč dělá z Ježíše mimozemšťana? Co nebo kdo je teda potom podle něho protikladem? A proč z toho má tedy kněz trauma? Prostě to jde proti sobě ta tvrzení. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Celý film bol natočený za jeden mesiac. (Mordenroth)
  • Jednoho z bezdomovců si zahrál i Alice Cooper. (Chatterer)

Reklama

Reklama