Reklama

Reklama

Vládce temnot

  • USA Prince of Darkness (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Kněz Loomis objeví ve sklepě opuštěného kostela v Los Angeles nádobu obsahující podivnou zelenou kapalinu. Profesor Birack, přizvaný k objasnění této záhady, zjistí, že tekutina je esencí samotného Satana, který se připravuje na ovládnutí celého světa. (oficiální text distributora)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (287)

mcb 

všechny recenze uživatele

Na hororu, kde je nejznepokojivější záběr natočen amatérskou ruční kamerou, je přece jen něco špatně. I když je Carpenter mistr ve svém oboru, Vládce temnot je jen sbírkou jeho okázalých postupů, zde navíc naroubovaný na béčkovou satanskou zápletku, která nepřekvapí. Pro mě osobně jen ukrutně natahované povídání o příchodu něčeho velkého, co nakonec jenom projde kolem. Navíc s nulovou hladinou strachu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Trocha sa za to hanbím, ale Vládcu temnôt som prvý raz videl až v r. 2009. Bol som z neho unesený. Následne som si ho zopakoval v r. 2022 a samého ma prekvapilo, že stále nemám dôvod ísť v hodnotení pod 5*. Je to proste klenot a totálny náhul a masaker. Vďaka hudbe je Vládca temnôt neskutočne atmosférický, nepríjemný, intenzívny a znepokojivý od prvých minút. Kasting je dokonalý. Nikto síce nedostal rolu oscarových parametrov, ale na Donalda Pleasenceho, Victora Wonga (Tremors) a Alicea Coopera je fakt radosť pozerať. Skvelá je i výprava starého kostola na periférii mesta, kde vám nikto nepomôže, lebo skrátka nemá kto. Postáv je pomerne veľa a hoci sú masky a gore na vysokej úrovni, nie je to až také nechutné, ako Vec. ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Některej Carpenter mě holt nevtáhne, a tohle je příklad stejně jako u Halloweenu 1. Než se něco dělo přišlo mi to strašně zdlouhavý a ukecaný, hudba byla sice parádní jako vždy ale příběh a postavy mě moc nebavily. Poslední půl hodina byla sice už trošku zajímavější a krvavější, ale beztak to prostě nebylo něco co by mě dostalo. Hudba a masky byly na filmu nejlepší. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tady jsem se měl bát? Poutavost tam je a celkový nádech příchodu něčeho velkého a zlého, které má vystoupit ze zelené želatiny byl poměrně příjemný, ale nic víc. Postavy jsou jedna velká banda tupců včetně profesorů, kteří si doslova na chytré jen hrají. John Carpenter umí točit horory to dokázal několikrát, ale zde nejde ani o horor jako o povídání o-tom-jehož-jméno-se-nesmí-vyslovit a pohledu na několik vyděšených studentů, kteří poslouchají náboženské pohádky o příchodu zla na naši zemi. Nejpůsobivěji působí rozhodně scény natočené venku před kostelem, které se postavám zdají ve snu.... Jinak slaboučké. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Carpenter dokáže prekvapiť. v 80tych rokoch si ma získal filmamy ako The Fog, Christine, alebo They Live a na The Thing a In The Mounth Of Madness nadám ani v najmenšom dopustiť. Prince Of Darkness však bol natočený viditeľne bez nejakého scenára a preto mu na to asi ani nikto nedal peniaze. Ak to tak naozaj bolo, tak priznávam, že to je za tých 5 alebo 4 *. Mňa však už dávno nebaví sledovať niečo a pritom nevedieť o čo ide, aby som sa po hodine dozvedel že to tak má byť (niečo sa deje, ale nevieme čo). A tak to pokračuje až do konca. A keď sa objavili záverečné titulky, od sklamania som zahrešil. Iba Carpenter vďaka svojej šikovnosti tu z ničoho vybudoval niečo - atmosféru tajomna, ktorú dokáže udržať až do konca filmu. No sledovať asi 30 ročných (?) vystrašených vedcov a teológov ("vy ste najlepší vo svojom obore") ako sa ohurujú svojimi teóriami, lacné smiešne triky a Alice Cooper, tak to boli veci, pri ktorých som sa škodoradostne uškŕňal. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Postava jménem Donalda Pleasence byla pojmenována po psychiatrovi z Carpenterova Halloweenu. (Chatterer)
  • Celý film bol natočený za jeden mesiac. (Mordenroth)

Reklama

Reklama