Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na samém konci druhé světové války nechce německý dezertér už nic jiného než být doma. Místo toho se ale musí postavit esesákům, kteří pasou po ukrytém zlatém pokladu. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (175)

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Obvykle se snažím filmy hodnotit jednotlivě. Vzhledem k tomu, že se mě nyní sešlo SISU a KREV A ZLATO prakticky pohromadě, tak jsem si chtěl udělat porovnání. První jsem si dal Krev a Zlato a docela jsem byl překvapený, že to není úplný paskvil a jako výchozí audio jsem zvolil říšské audio. Děj je docela prostý a herci se snaží, ale je působí to jako taková natáhnutá epizoda obšlehnutá / inspirovaná Hanebnými Pancharty. Nemůžu se, ale zbavit dojmu, že toto si vícekrát nepustím. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Asi takhle nějak si Němci představují (a přejí), že to v Německu na jaře 1945 vypadalo. Zcela ne-nacističtí vesničané, dezertující vojáci (co tvrdí že jsou vrazi a s válkou skončili). Prostě trpící národ hodných lidí trpící pod vlivem SS. Na to, že to má hodinu a půl mě to celkem nudné a rozvláčné. Film prakticky využije každý moment, aby zpomalil (debaty o ničem) nebo se kochal sám sebou (vystajlované záběry). A to mě celkem rozčilovalo.  Naštěstí ne tolik, jako často zmiňované Sisu. To je o několik levelů debilnější. Na tohle se alespoň dalo regulérně dívat. Pozn.: …a protože bylo třeba plnit tabulky, je na závěr 90% amerických vojáků tmavé pleti :D. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Při akci to dokáže získat nějakou pozornost, ale mimo ni je to jen Doktor z hor s nacisty. Neumí se to rozhodnout mezi seriózností a nadsázkou a podobně jako v Blood Red Sky hoří Thorwarth s postavami. Ať už jde o německého Caspera Van Diena, obergruppenführerfantoma opery, nebo jeho pobočníka, co měl na konci zlata už plné zuby, všichni působí jen jako průměrní pacienti Der Bergdoktora.. Jestli mělo ode mne Helanderovo vyhlazování esesáků tři zlaté cihly, tohle nemůže dostat stejně a to nejen proto, že nějaké sisu tu měl jen ženský odboj s mysliveckými flintami.. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film má veľa Tarantinových vibrácií, ktoré tu môžete cítiť. Je to evidentne, že režisér je veľkým fanúšikom. Dialógové scény nie sú úplne, tak dokonalé, ale stále sú dobré. Akčné scény nie sú príliš prehnané a dosť ma bavili. Film obsahuje veľa klišé a je celkom predvídateľný. Ale je to dobrý žánrový kúsok, ktorý by si fanúšikovia Tarantina mali pozrieť. 7/10 ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Něco z Tarantina tu rozhodně je a pokud nebudete brát snímek příliš vážně, zaručeně se pobavíte. Ono to tu trošičku občas drhne, jako by si scénárista nevěděl rady, ale to jsou jen zlomky, které lze přehlédnout. Takže jde vcelku o velmi solidní zábavu, ovšem není to rozhodně pro každého. Jako velké plus je tu hudba. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Film sa natáčal v Českej republike, hlavne v Prahe a okolí. Využité boli aj miestne štúdiá Barrandov Studios, Prague Studios a Pokrok Studios. Obdobie natáčania trvalo od 12. marca do 25. mája 2022. (Arsenal83)
  • Afroamerická jednotka amerických vojáků s buvolem ve znaku na konci filmu vychází ze skutečnosti, jednalo se o 92. peší divizi, která byla jedinou afroamerickou jednotkou přímo bojující na evropském kontinentu. Nebojovala však v Německu, ale v Itálii. (Všežrout)

Reklama

Reklama