Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1966. Saya je poslední žijící členkou rodu původních upírů a díky jejím schopnostem pracuje pro tajnou americkou armádní složku, která se zabývá likvidací démonů. V přestrojení je vyslána na střední školu v Yokotě, kde má za úkol lokalizovat a následně zabít skupinu nestvůr, které mají na svědomí několik vražd zdejších obyvatel... (-Ravee-)

(více)

Recenze (67)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Naprosto parádní akční hororový nářez, který sice občas kapičku zakulhá po animační stránce, podstatné ale je, že zábavy nabízí víc, než leckterý celovečerák - tak úžasně natřískaný je. PS.: A opravdu nedoporučuji koukat na jeho celovečerní zpreznění v režii Chrise Nahona. Nemuseli byste to přežít ve zdraví... ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Takze poporadku, napred vytvarna stanka: Uchvatne. Animace postav je temer klasicka manga i kdyz precizne provedena. To co se ale odehrava na 'pozadi' je spise studije na tema: co vsechno dokaze top animace spojena s top CGI efekty. Uz pri prvni scene ve vlaku mate pocit, jako by animovane postavicky zabloudily do normalniho filmu - ale z nejakeho duvodu to pusobi zcela prirozene. Hudba: celkem nenapadna, ale kdyz se zaposlouchate velice dobra a perfektne dokresluje atmosferu. Pribeh: tak tady je ten hacek - Blood pusobi jako pilot serialu - bohuzel, zadny serial se nekona. Tvurci vas neuveritelne navnadi, rozhodi tucty otazniku a pak se otoci a jdou pryc... Problem neni ani tak to, ze bych chtel vedet 'jak to bylo dal' - naopak, chtel bych vedet 'co se stalo predtim'. Takze varovani pro vsechny: pokud neprekousnete nedotazene pribehy tak se Blood VYHNETE. SPOILER: Ten nejvetsi otaznik je podivna divka jmenem Saya (slovy jednoho z charakteru: "pokud vime, tak ona je posledni original"), ktera se jedinkrat neusmeje, malo mluvi, nosi sebou katanu a v sobe tichou zurivost. Neni ale vubec jasne, co je predmetem jeji nenavisti - snadna odpoved by byla ze ostatni upiri (z jejiho pohledu half-breeds?). Ale ze sceny nasledujici po te, co na letistni plose zabije jednoho z nich mi prijde, ze je ji jich spis lito... Saya pracuje - ci spis spolupracuje - s jakousi vladni agenturou, ale jakou ma motivaci? Nezda se, ze by ji k tomu nekdo nutil. Dalsi zahada jsou jeji vybuchy vzteku ve chvili, kdy se nekdo zmini o bohu. Tohle neni jen klasicky postoj upira ktery nesnasi krize a kostely, u Sayi mate spis pocit ze s NIM ma nevyrizene osobni ucty. A co jeji poznamka: "Mas stesti, ze nemuzu zabijet lidi"?? Otazniky, otazniky.. hruza :-) Ale ta atmosfera.. EDIT: serial tedy nakonec vzniknul pod nazvem "Blood+" a podle vseho neni spatny. ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Hororove dark anime se sexy manga upirkou s katanou v hlavni roli? Od toho se neda, nez ocekavat dokonalost, ktera neprisla. Je to typicky kvalitni japonsky odvedena prace, poctiva animace, atmosfera, ozvuceni, ale ten scenar!!! Na to, ze je cely film napumpovan do 48 minut by clovek ocekaval jizdu bez slabsich mist, bohuzel se jedna o znacne simple a ne zcela zazivnou cestu. Celou dobu mi prislo, ze je ten film pod vlivem sedativ a potaci se, bez sebemensi snahy o highlighty. Zacina to sice skvele, buduje se atmosfera, je to dark, tesite se co prijde, ale ono se nakonec nic nedostavi. Ani s ohledem na kratkou stopaz to proste neni schopno zabavit a v druhe pulce uz to nudi, ztraci tempo a to i pres to, ze prave druha pulka je konstruovana jako ta mnohem akcnejsi. Zajimavy projekt, ktery stoji za videni, ale zustal hluboko za ocekavanim. 6/10 ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Mladá dívka přijíždí na americkou základnu, aby odstranila pachatele jednoho trestného činu... a to monstra vraždícího nebohé lidi. Už je to nějaká doba, co jsem viděl seriál, ale co si vzpomínám, tak tan měl alespoň nějakou zápletku. Jsem zvědavý, jak si s tím poradí stejnojmený hraný film. Děj ale není až tolik na škodu, protože super atmosféra a akce jej bohatě napravují. Horším problémem jsou pro mě dvě velezrady. První v podání dvojjazyčnosti. Neříkám, že by američané neuměli dabovat, ale zde je mezi japonštinou a angličtinou přišerný kvalitativní rozdíl. Navíc ze začátku absolutně nevíte, která stopa jazyková stopa je správná, či jestli je film i s původním zněním. Ta nejhorší věc je pak vzhled Sayi. Nevím co komu provedla, že s ní udělali tohle... prostě vypadá jako po prudké alergické reakci na píchnutí včelou do rtů, což vysvětluje i ten pernamentně nakrknutej výraz v obličeji. Naštěstí v hraném filmu bude hrát herečka, co se pro tuto roli tááák hodí. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý príbeh, málo vysvetľovania, skvelá atmosféra, super práca so zvukom a hudbou. Dostatočne krvavé a napínavé. Na Vampire Huntera D to nemá, no je to fajn filmík, ktorému kvôli dĺžke chýba prepracovanejší svet... Poctivejšie ako animovaný Van Helsing... ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama