Reklama

Reklama

Miluj mě, prosím

  • USA Wicker Park (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý, talentovaný bankéř je posedlý představou, že krásná dívka, kterou pravidelně potkává v kavárně, je jeho bývalou životní láskou. Zahoří touhou získat ji zpět. Začne ji pravidelně sledovat při jejich návratech domů, postupně se stále více a více přibližuje. Jednoho dne získá potřebnou odvahu a vkrade se až do jejího apartmánu. Jeho touha ho zde přivede až k nebezpečnému odhalení, které může změnit celý jeho život a nejen jeho... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (512)

k212 

všechny recenze uživatele

Zajímavá narativní struktura povyšuje banální příběh v lehký nadprůměr, s vydatnou pomocí atmosférické hudby a zajímavým režisérským vedením, které rovněž zviditelnilo téměř manekýnské výkony herců. Pro mě osobně Wicker Park příliš koukatelný film není, postrádá pro mě dynamiku i obsah, navíc mám odlišné představy o romantice. FM-NM! 60%. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Jó OSUD! Jó LÁSKA! Nakonec - kdo něco podobného aspoň jednou v životě nezažil? To fatální míjení, ať už náhodné či někým podpořené... Že ne? Dobře vám tak... - - - Chladnokrevně vykalkulovaný, vypointovaný, do detailu vypiplaný scénář, bezchybné výkony krásných mladých herců, atraktivní prostředí, dobře vybraná a s dějem doslova souznějící hudba, stylově režiekamerastřihnuto, napětí až do poslední vteřiny, dojemný happyend... Skoro to vypadá jako nějaký ironický komentář k nějaké hollywoodské mainstreamové slátanině... Ale není. Problém je v tom, že ono je to opravdu DOBRÉ! Je to výborné! Čtyři a půl hvězdičky bez váhání - ale zaokrouhlit musím - a tak dolů, protože jediné klišé, co mi trochu "vadilo" byl ten Lukeův vždycky krásný a filmově tisíckrát provařený Ford Mustang 6X :-)... Leč přiznám se jako chlap, uronil jsem zkrátka i tu slzu... ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ano ani já nejsem příznivcem romantiky, ale zde nechápavě kroutím hlavou jak složitý a překombinovaný scénař film má, který naštěstí působí logicky a dává smysl. Je až neuvěřitelné, že se sami scénaristi v tom neztratili. Hartnett, Kruger,Byrne, skvělé trio, které vám poplete hlavy. Překvapivé také je, že je film zábavný a upoutá si pozornost od začátku až do konce. Za dojemný konec přihazuji plnéj kotel. 90% ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Kdybych neznal CSFD, tak bych si tenhle film nikdy nepůjčil, tomu věřte. Očekával bych tuctovou romantickou komedii...Ovšem zdejší interesantní hodnocení mě donutilo zkusit to. I tak moje očekávání byla stále poměrně nízká. A vyklubal sez toho velmi rafinovaný film, něco mezi romancí, detektivkou a thrillerem. Často jsem byl v napětí a pořád jsem byl zvědavý, co se bude dít dál. Chytrý scénář, zajímavá práce s časem, dobrá režie. Diane Krugerová mě vůbec nezaujala, ta opravdu neumí hrát, zato Rose Byrne ( sakra kdo to je? ) je vynikajicí, rozhodně nejlepší postava filmu. Sakra, já jsem dokonce uvažoval o pěti hvězdách! Díky, CSFD!! ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem to, ale Wicker Park se mi dost líbil. Není dokonalý, někdy je v něm až moc náhod a hlavní hrdina Matthew je na můj vkus přespříliš ubrečený. Na druhou stranu jsem Harnettovi jeho lásku k Dianě docela věřil (škoda, že ona zde neměla až tolik co hrát). Hlavní herecké eso snímku je ale pro mě osobně celkem nenápadná Rose Byrne, kterou, jak teď zjišťuju, znám už z více filmů, ale až tady jsem si jí výrazněji všiml (ona hrála ve Star Wars? :-) ). Její postava je sice ve své podstatě záporná, ale divák (nebo alespoň já) s ní, přes všechno to co udělala, soucítí a každá její slza vyznívá reálně. Příběh není špatně vystavěn, je zde prolínání časových rovin, vysvětlení podstaty toho, co se stalo a také změna žánrů (ze začátku mi to přišlo skoro jako romantická komedie, která postupně nabírala prvky dramatu; každopádně označení tohoto filmu jako thrilleru je dost vedle, imdb to má líp). Všechno to spěje k docela očekávanému závěru, který však ještě podpořený skladbou The Scientist od Coldplay patří k těm nejsilnějším v žánru "romantický", co jsem za posledních pár let viděl. Na plný počet to asi přecejenom není (možná, že bych při druhém zhlédnutí změnil názor, nevím), každopádně silné 4* to budou určitě. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (8)

  • Stejně jako v původním filmu Byt (1996) si i zde Matthew (Josh Hartnett) objedná během "závěrečné" konfrontace k pití dvojitou vodku. Jak v předloze, tak i v tomto remaku ji nedopije. (dickens)
  • Restaurace, ve která Matt začne Lise telefonovat se jmenuje Bellucci. Herečka s tímto příjmením a navíc jménem Monica ztvárnila jednu z hlavních rolí v původním francouzském snímku L’Appartement (1996). (imro)
  • Pro britského režiséra Paula McGuigana to byl hollywoodský debut, do té doby měl na kontě pouze britské snímky jako např. Acid House (1998). (imro)

Reklama

Reklama