Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Albert Markovski (Jason Schwartzmann), je přesvědčen, že sled podezřelých náhod rozhodně není jen tak. Najme si proto dva "existenciální detektivy" (Dustin Hoffman, Lily Tomlin), aby vyšetřili jeho současný život. Svérázná metoda dvojice detektivů se vyznačuje zejména pozorným, takřka psychoaalytickým zkoumáním samotného Alberta. Přijdou na to, že ho brzdí táhlý konflikt s Bradem Standem (Jude Law), úspěšným mužem z vedení obchodního řetězce Huckabees. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Zřejmě budu ve svém názoru osamocen, ale mě se tahle existenciální komedie plná roztomilých podivínů docela líbila. Díky zajímavému obsazení, originálnímu tvůrčímu přístupu a extra potrhlému scénáři je nám příběh podán hodně svéraznou formou ulítlých vtípků a vizuálních vychytávek. Naléhavost ekologického obsahu je v téhle dadaistické hříčce D.O.Russella dovedena až na hranici absurdnosti (hasič jedoucí k požáru na bicyklu) a v podobném lehce bizarním duchu se vlastně nese celý film. Pravda, nejde o divácky příliš vstřícné dílko, ale když půjdete filmu trošku naproti, budete odměněni hodně nevšedním zážitkem. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Celkem nepochopitelnej a absurdní film, kterej mě pobavil přesně jednou. Ale o to víc! (je to ta scéna, jak si to jde Albert rozdat s Dr. Caterine Vaubanovou, chchchch). Nevím proč, ale samotná Dr. Vaubanová, ztvárněná herečkou Isabelle Huppert, mi v každým filmu přijde nějak přitažlivá, i když je o dost starší než já. Taky z Jasona Schwartzmana se vyklubal celkem fešák a ne takovej ten klasickej ňouma s brejličkama a dětským ksichtem. K ději: nevím nevím, nějak jsem to celou dobu nebral. Spousta filozofování, přemýšlení o životě a existenci a jinejch takovejch blbostech (a nápad najmout si na svoje problémy a náhody existenciální detektivy, kteří vás špehují přesně všude a další nápad přejít k jejich konkurenci, která hlásá přesnej opak, to už je fakt na palicu). Všichni jsou tam hrozně divní a není to moc zábavný. Jo, souhlasím s tím, že když to dokoukáte do konce, tak nějakej pocit z toho mít budete, ale já s ním teda nejsem moc spokojenej. Jestli na to chcete koukat jen kvůli hvězdnýmu obsazení, počítám s tím, že budete zklamaní. Celej film celkem dobře vystihuje věta na konci závěrečnejch titulků: How am I not myself? (tzn. taky ji nechápu, jak ve smyslu, tak v překladu) ()

Reklama

Vodny 

všechny recenze uživatele

Proč většina lidí nedokáže ocenit film o životě, ve kterém má člověk pocit prázdnoty jakkoliv je úspěšný v práci či osobním životě? Někdy si sami všichni klademe otázky - Proč tady jsme? Existují náhody? Můžeme si za všechno sami? Je svět propojený? Tento psychologicko-filozofický existencionální snímek s prvky satiry a komedie se těmito otázkami zabývá. A odpovídá na ně? To záleží na každém z nás, zda-li je ochotný nad nimi zapřemýšlet stejně jako postavy z filmu. Pokud ano, bude se vám film líbit. Jestli ale čekáte, že film za vás všechnu tu "práci" udělá, nebudete vědět o čem je řeč. Tento snímek totiž od diváka vyžaduje rychlé myšlení a nekonvenční přístup k hlavním hrdinům, ve kterých můžete zpatřit část sebe samého. Pro filozoficky zaměřeného diváka povinnost. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

The craziest sh*t and the biggest WTF movie I’ve ever seen. Šílené nápady o síle náhody proplétající se a koexistující v alternativním vesmíru pospojovaném z krychlí důsledků a něčeho jako Jing @ Jang agentů. No prostě intelektuální hloupost na entou, která je prakticky neslučitelná s mým myšlenkovým vesmírem. Teď abych si najal někoho, kdo mi tenhle snímek vymaže z mysli, protože zjišťovat příčinu, proč neunikl mé zřitelnici raději nebudu. I hate Huckabees. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Podle hereckeho obsazeni by se dalo usuzovat, ze na nas ceka minimalne prumerny snimek. Opak je pravdou. Dockame se smesice nesrozumitelnych a radoby chytrych debat, ktere jsou prevazne vedeny dvemi pro-ekologickymi chlapky hledajic vlastni existenci pomoci specializovane agentury zamerene na tento druh problemu. Pro uporzorneni: Film jsem videl pred tydnem a dnes si matne vzpominam, co se vlastne udalo. Coz jasne dava najevo, jaky ma smysl tento patos videt. 15% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (4)

  • Během natáčení se herečka Lily Tomlin pohádala s režisérem Davidem O. Russellem. Následoval režisérův hysterický záchvat, během nějž rozhazoval rekvizity po place a křičel na ženu nadávky nejhrubšího zrna. Herečka poté prohlásila, že se s režisérem usmířila. [Zdroj: Refresher.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama