Reklama

Reklama

Píseň lásky samotářky

  • USA A Love Song for Bobby Long (více)
Trailer

Obsahy(1)

Emotivní drama Píseň lásky samotářky vykresluje příběh tří ztracenců, které svede dohromady úmrtí jazzové zpěvačky Lorraine. Ta po sobě zanechala dospívající dceru Pursy a rozpadající se dům v New Orleans, který léta obývají dva nerozluční přátelé v podobě bývalého profesora literatury Bobbyho Longa a jeho bývalého asistenta Lawsona, který zde údajně čerpá inspiraci pro svůj román. Večně opilí a zhýralí kumpáni nemají v úmyslu opustit svůj domov, proto důvěřivé Pursy zalžou o pozadí dědictví. Nevyzrálá dívka se nakonec rozhodne zůstat v domě své matky na dobu neurčitou se svéráznou dvojicí bohémů, kteří se patrně ze samého zoufalství zamýšlí upít k smrti. Soužití nesourodé trojice přináší odhalení dávných tajemství, která se dlouho utápěla ve zvláštním městě plném neviditelných lidí... Hereckému obsazení vévodí John Travolta jako zhýralý bohém s bolavou duší Bobby Long a tehdy vycházející herecká hvězda Scarlett Johanssonová, která byla nominována na Zlatý Glóbus za ztvárnění dospívající Pursy, která složitě hledá své místo v životě. Ústřední trojici doplňuje Gabriel Macht v roli tápajícího spisovatele Lawsona Pinese. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (229)

tron 

všechny recenze uživatele

Výborná feel good záležitosť, ktorej najväčšími devízami sú herecké výkony prešediveného (ehm päťdesiatnika) Johna Travoltu a tradične vynikajúcej Scarlett Johansson. Úžasne dusná atmosféra horúceho, džezom odjakživa predchnutého New Orleans + smutno-vtipný príbeh troch talentov, ktoré stratili všetko, ale nie zmysel pre humor. Oslobodzujúci malý veľký filmový zážitok. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Komorná, ťažká dráma určená pre náročného diváka. Určite ju neocení každý, ale milovník drámy si príde na svoje. Dej je príjemný, nenútene nám odvíja príbeh troch ľudí, ktorí sa snažia nájsť svoj zmysel života a niekam sa pohnúť. Atmosféra dýcha slnkom zaliatym New Orleáns, typickým južanským prostredím. Vo filme zaznie ohromné množstvo myšlienok a citátov, dialógov nad ktorými sa oplatí popremýšľať. To ale nie je to najlepšie. Najlepšie je, že sú účelové, vždy naväzujúce na konkrétnu situáciu a ponúkajúce návod na možné riešenia, ktoré si už musí rozlúsknuť každý sám. Vždy som si myslel, že životná Travoltova úloha bola postava Vincenta Vegy. No, zmýlil som sa. Síce nepatrí medzi mojich obľúbencov, ale čo tu predviedol tak klobúk dole. Mám taký pocit, že rola Boby Longa bola napísaná presne na neho, bolo vidno ako si ju užíva. V každom prípade, jeho najlepší herecký výkon. Film odporúčam každému fanúšikovi poctivej drámy. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Bez tej extrémne tragickej zápletky z minulosti jednej postáv to nešlo? Tento (z môjho pohľadu) dosť lacný melodramatický efekt mi na chvíľu pokazil inak skvelý dojem. Na strane druhej je ale postava stvárnená Johnom Travoltom natoľko ikonická, že možno uvažovať, či nešlo o zámer vytvoriť protiváhu civilnej stránke príbehu... iba som si potom nie istý ako presne chcel takýto mix zafungovať a či vôbec zafungoval. Našťastie sa ale jedná o ďaleko menší prešľap, než akým bolo napríklad finále v Little Children (2006)... Zakopli, nespadli - môže byť! ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Zpívající feťačka Lorraine zemřela ve věku 40-ti let a její dcera Pursy, která si svou dávno uprchlou matku matně vybavuje v nepříliš jásavých barvách, se stěhuje do zděděného nepříliš vábného domu. V domě a jeho blízkosti se pohybuje spousta celodenně podnapilých intelektuálů, kteří jsou spolu schopni komunikovat pouze citáty slavných spisovatelů. Dva z těchto ztroskotanců, bývalý profesor angličtiny Bobby Long a nepříliš snaživý spisovatel Lawson, sdílejí s Pursy její dům a všichni tři si pomalu začínají uvědomovat, že si mohou vzájemně pomoci nastartovat nový život. ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Prijemny filmik... sice kazdy uz od zacatku vi, jak to dopadne, ale stejne se na to hezky kouka. Mile obsazeni je jen plus. Zvlast nadherna Scarlett tu srsi talentem. Atmosfera na vas dycha ze vsech stran... a rozhodne nejlepsi je "Me too" "Me too" :). Dalsi bodiky si u me ziskali pisnickou od Trespassers William (scena s knihou na nadrazi). ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Na produkcii sa podieľala Melanie Johnssonová, Scarlettina mama. (tron)
  • Snímka vznikla podľa knižky Ronalda Everetta Cappsa. (tron)

Reklama

Reklama