Reklama

Reklama

Rozvedená Mexičanka Flor Morenová se vydá s malou dcerou Cristinou do USA, aby tu začala nový život. Zatímco Cristine začne chodit do školy a velmi rychle se naučí anglicky, Flor je nejistá a dlouho se uzavírá v mexické komunitě. Ví, že nemůže sebe a dceru uzavřít před okolním světem navždy, a tak nakonec přijme práci hospodyně v zámožné rodině Johna Claskyho. Seznamuje se s jeho sobeckou manželkou Deborah, jejími dvěma dětmi Bernice a Georgem a s její matkou, bývalou zpěvačkou Evelyn. Postupně zjišťuje, že Claskyovi mají přes své bohatství horší problémy než ona. I Flor však čeká vážný problém. Na přání Deborah musí strávit s Claskyovými léto, a to znamená vzít s sebou i dceru. Claskyovi si ji okamžitě oblíbí, Deborah jí dokonce začne dávat přednost před vlastními dětmi. Také Cristina je okouzlena životem a bohatstvím Claskyových. Situace začne být vážná, když Deborah vezme Cristinu na nákupy bez povolení Flor a začne jí kupovat drahé dárky. Vše vyvrcholí, když Deborah zajistí pro Cristinu stipendium na velmi drahé soukromé škole, do níž chodí Bernice. Flor se rozhodne dát výpověď. Cestou potká Johna, který se právě dozvěděl, že mu byla manželka nevěrná. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Spanglish je hybrid dramatu, romantické komedie a sračky. Toho prvního tam moc není, ale je to vcelku dobře udělané, toho druhého je mnohem víc a samé otřepané fráze, a toho třetího blíže konci stále přibývá. Takže se z první zajímavé a místy i dobré první půlky dostáváme do změti bezradnosti půle druhé a je to pěkná nuda. A Sandler tu nemá co hrát, což jsem u něj snad viděl poprvé. Smutné...60% ()

k212 

všechny recenze uživatele

Tento film je pohlazení, hřeje u srdce, a ač se v něm najde pár komediální scének ústících obvykle z kulturního, sociálního a hlavně jazykového nedorozumnění, není to tak zcela komedie. Ostatně na to je James Brooks specialistou. Na komedie s "duchem" - třeba tak to můžu nazvat. Herci jsou veskrze příjemní, osobně mě příjemně překvapil Adam Sandler (už podruhé po Opilí láskou), Téa Leoni předvedla docela slušně neukojenou neurotičku a Paz Vega coby hispánská hospodyně je dostatečně uvěřitelná a to nejen díky tomu, že mluví španělsky, ale že skutečně hraje. Mám prostě pocit, že takový film má smysl, opravdu, žádné rádoby přehluboké filosofování, je jen civilně lidský - a to mám ráda. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řek, tak sem čekal něco přece jenom komediálnějšího a pohodovějšího, když tady hraje Adam Sandler a ne rodinodramatickej film, kde sem velkou část filmu akorát sledoval hysterickou Téu Leoniovou, nicméně Paz Vega je tady fakt moc pěkná a příběhově to rozhodně špatný neni, jen to moc nezaujme a nenabídne nic navíc ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Môj najoblúbenejší Sandler. Bohužial jeden z mála, čo sa nedostal do našich kín a aj v Amerike dosiahol menší úspech, ako sa čakalo. Asi že tam nebol fekálny a pimitívny humor a pôsobilo to úprimne. Ono je to ale vlastne predovšetkým film Jamesa L. Brooksa, jeho fanúšikovia mohli byť mierne sklamaní. Ja som bol nadmieru spokojný. A Paz Vega je krajšia ako Penelope Cruz. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Iba jednu slzu. Tak nech stojí zato.“ Aj keď James L. Brooks nie je práve druhým Spielbergom, pozorní filmoví fanúšikovia ho dozaista poznajú, či už ako režiséra (CENA ZA NEŽNOSŤ, VYSIELAME SPRÁVY, TAK DOBRE AKO SA LEN DÁ), scenáristu („Simpsonovci“) alebo producenta (VEĽKÝ, JERRY MAGUIRE). V roku 2004 sa rozhodol spojiť sily s komikom Adamom Sandlerom (OPITÍ LÁSKOU, 50x A STÁLE PO PRVÝ RAZ), ktorý, ako mnohí komici (Jim Carrey – TRUMAN SHOW), dokáže zahrať prekvapivo ľahko vážne postavy. Bohužiaľ, Sandlerov sympatický šéfkuchár nie je vyložene titulnou postavou, takže je na plátne podstatne menej, ako by bolo dobré pre dobro diváka. Našťastie je tu malá Sarah Steelová (ak niekto takto hrá ako šestnásťročné decko, ťažko povedať, čo bude robiť ako štyridsaťročný), nanešťastie tá je na plátne snáď ešte kratšie. Nuž a zvyšok postáv nestojí za veľa, čo je rovnaká chyba slabých hercov ako i nešťastne napísaného scenára (s odporne hysterickou postavou hranou Téou Leoniovou by nič neurobila ani Meryl Streepová). Snímka je dlhá, vlečie sa, stagnuje a zopár ľahkou rukou nakrútených scén, vrátane jednej veľmi čudnej erotickej, nestačí. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (12)

  • Kabriolet Audi v několika záběrech nemá poznávací značku. Během jízdy na dálnici však už značku má. (Terva)
  • Kazeta kterou používá Flor na výuku angličtiny je pravá. (Pumiiix)
  • Herečka Paz Vega neuměla anglicky a režisér James L. Brooks španělsky, proto při natáčení musel být neustále k dispozici tlumočník. (Coldrex)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama