Reklama

Reklama

Rozvedená Mexičanka Flor Morenová se vydá s malou dcerou Cristinou do USA, aby tu začala nový život. Zatímco Cristine začne chodit do školy a velmi rychle se naučí anglicky, Flor je nejistá a dlouho se uzavírá v mexické komunitě. Ví, že nemůže sebe a dceru uzavřít před okolním světem navždy, a tak nakonec přijme práci hospodyně v zámožné rodině Johna Claskyho. Seznamuje se s jeho sobeckou manželkou Deborah, jejími dvěma dětmi Bernice a Georgem a s její matkou, bývalou zpěvačkou Evelyn. Postupně zjišťuje, že Claskyovi mají přes své bohatství horší problémy než ona. I Flor však čeká vážný problém. Na přání Deborah musí strávit s Claskyovými léto, a to znamená vzít s sebou i dceru. Claskyovi si ji okamžitě oblíbí, Deborah jí dokonce začne dávat přednost před vlastními dětmi. Také Cristina je okouzlena životem a bohatstvím Claskyových. Situace začne být vážná, když Deborah vezme Cristinu na nákupy bez povolení Flor a začne jí kupovat drahé dárky. Vše vyvrcholí, když Deborah zajistí pro Cristinu stipendium na velmi drahé soukromé škole, do níž chodí Bernice. Flor se rozhodne dát výpověď. Cestou potká Johna, který se právě dozvěděl, že mu byla manželka nevěrná. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Môj najoblúbenejší Sandler. Bohužial jeden z mála, čo sa nedostal do našich kín a aj v Amerike dosiahol menší úspech, ako sa čakalo. Asi že tam nebol fekálny a pimitívny humor a pôsobilo to úprimne. Ono je to ale vlastne predovšetkým film Jamesa L. Brooksa, jeho fanúšikovia mohli byť mierne sklamaní. Ja som bol nadmieru spokojný. A Paz Vega je krajšia ako Penelope Cruz. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

¡Ay mi madre! ¿Qué hago? Peli americana y ¿yo pongo cuatro estrellitas? Hmmm... Když ono je to milé, roztomilé, až slzu do oka loudící, aniž by to na diváka vyvíjelo nějaký zvláštní nátlak. Hrdě tvrdohlavá Flor hájící si své "mládě" je až dojemná, ale zase ne příliš a pro prudší a horkokrevnější reakci hodnou svého původu nechodí moc daleko. Střet kultur také stojí za to. ¡Maldita sea!, jsem okouzlena, a to nečekaně zcela. Paz Vega je lindísima, simpática, dulce y bien emotiva a musím se přiznat bez mučení, že nebýt jí, protože patří mezi mé nejoblíbenější španělské herečky, nějak by mě ani nenapadlo se na tento film kouknout, což by ale byla asi škoda. OK, vzdávám se, určitě škoda. Hudba je příjemná, Adam Sandler samozřejmě bezprostřední, Téa Leoni kouzelně a neuvěřitelně potrhlá a obě dvě dcery moc fajn. Babička pobaví. Celkově velice příjemný filmík, po kterém zůstává příjemný a lehký dojem a vzpomínka na něj vyvolává stejně lehký úsměv na tváři. ¡Bravo! ()

Reklama

Nuala 

všechny recenze uživatele

Šikovná komedie, která dokáže zaujmout, pobavit i rozplakat... Dokonalost sama to sice není, ale přesto, nebo možná právě proto, si mě tenhle film docela získal. Velkou zásluhu má na tom samozřejmě úžasná Paz Vega, kterou mám ráda už od filmu Sex a Lucia. Na zbytek osazenstva se taky docela dobře dívá, takže nezbývá než doporučit... ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Spanglish je hybrid dramatu, romantické komedie a sračky. Toho prvního tam moc není, ale je to vcelku dobře udělané, toho druhého je mnohem víc a samé otřepané fráze, a toho třetího blíže konci stále přibývá. Takže se z první zajímavé a místy i dobré první půlky dostáváme do změti bezradnosti půle druhé a je to pěkná nuda. A Sandler tu nemá co hrát, což jsem u něj snad viděl poprvé. Smutné...60% ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi jako komedie nezdá. Střet dvou kultur a mentalit, mexické a americké, vyprávěn z pohledu dcery krásné Flor, která po odchodu z Mexika šest let stráví v komunitě krajanů v LA. Rozhodne se přijmout práci u bílých lidí, kde je nejen jazyková bariéra, ale odlišné mentality.Rodina střední vrstvy, matka T.Leoni , táta A.Sandler a jejich dvě děti a babička.Milé, úsměvné, trochu dojemné. a první věta, kterou se Flor naučí anglicky kvůli jejich dceři - jen to zkus... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (13)

  • Kazeta kterou používá Flor na výuku angličtiny je pravá. (Pumiiix)
  • Když se na konci filmu loučí Flor (Paz Vega) s Bernice (Sarah Steele), tak se obejmou a Flor má mokrý kostým. V dalším záběru má na sobě kostým suchý. (Syna.1990)
  • Herečka Paz Vega neuměla anglicky a režisér James L. Brooks španělsky, proto při natáčení musel být neustále k dispozici tlumočník. (Coldrex)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama