Reklama

Reklama

Rozvedená Mexičanka Flor Morenová se vydá s malou dcerou Cristinou do USA, aby tu začala nový život. Zatímco Cristine začne chodit do školy a velmi rychle se naučí anglicky, Flor je nejistá a dlouho se uzavírá v mexické komunitě. Ví, že nemůže sebe a dceru uzavřít před okolním světem navždy, a tak nakonec přijme práci hospodyně v zámožné rodině Johna Claskyho. Seznamuje se s jeho sobeckou manželkou Deborah, jejími dvěma dětmi Bernice a Georgem a s její matkou, bývalou zpěvačkou Evelyn. Postupně zjišťuje, že Claskyovi mají přes své bohatství horší problémy než ona. I Flor však čeká vážný problém. Na přání Deborah musí strávit s Claskyovými léto, a to znamená vzít s sebou i dceru. Claskyovi si ji okamžitě oblíbí, Deborah jí dokonce začne dávat přednost před vlastními dětmi. Také Cristina je okouzlena životem a bohatstvím Claskyových. Situace začne být vážná, když Deborah vezme Cristinu na nákupy bez povolení Flor a začne jí kupovat drahé dárky. Vše vyvrcholí, když Deborah zajistí pro Cristinu stipendium na velmi drahé soukromé škole, do níž chodí Bernice. Flor se rozhodne dát výpověď. Cestou potká Johna, který se právě dozvěděl, že mu byla manželka nevěrná. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pokud bych to hodnotil jako film s Adamem Sandlerem, pak to bylo velmi dobré. Pokud bych to hodnotil jako film Jamese L. Brookse, tak to nebyla žádná sláva. A podobně rozháraný jsem ještě v mnoha ohledech. Ani tři, ani čtyři hvězdičky bych si nedokázal rozumně zdůvodnit, čistá tři a půlka. Ale to tu dát nejde... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl poprvé, tak jsem to docela odepsal. A může za to Sandler, protože jsem čekal komedii a tak nějak jsem nedokázal strávit, že je to drama. Což mi tehdy pokazilo celý film. Až teď, po letech jsem dokázal ocenit tu povahu příběhu ale hlavně výborné obsazení a skvělé herecké výkony (hlavně Téa Leoni svou manželkou, které se existenčně i psychicky hroutí svět válcuje). Sice mi trochu nesedí to závěrečné vyznění a postava výborné Paz Vega mi zrovna dvakrát neseděla (stejně jako účes Adama Sandlera), ale s hodnocením musím jít rozhodně nahoru. 3,5* ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Neutrhnu se tak často, ale v tomhle případě to s klidným svědomím udělám, protože film, po kterém zůstala stopa v mém srdci a který jsem rozhodně neviděla naposled, si to zaslouží. K dokonalosti má na míle daleko, ale má množství místeček, která zvednou koutky a zároveň aktivují slzné váčky a tak je až s podivem, že já, která se tak nerada nechávám vydírat, jsem mu podlehla. Když Flor v noci zvětšuje sako zaměstnavatelčině dceři, která obrečí fakt, že jí matka kupuje menší oblečení, aby jí motivovala ke zhubnutí, a k tomu se naučí svou první větu anglicky "jen to zkus", kterou omílá do té doby, než dítě pochopí a zkusí a .... pochopí - to je třeba jedno z těch míst. A Paz Vega - přesně jak říká Adam Sandler, že když se na ní člověk dívá, nesmí mrknout, aby o něco nepřišel, je nejen záviděníhodně krásná, ale od filmu Sex a Lucia vím, že je i mimořádně dobrá herečka a svou paličatou a hrdou Flor zvedla tenhle filmeček, který mě v zarmoucený den odrmoutil, o další hvězdičku. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

brooksovy dlhe prestavky medzi filmamy prilis neprespievaju, cim novsi film tym vacsia blbost (sklz od prvej oscarovej ceny za neznost, ktora tiez nebola nic extra az k spanglish je obrovsky) a hlavne vyvolava vo mne pocit ze brooks nevie rezirovat (v dramatickych chvilach si pomaha stylom "tak jde cas", kde nazoomuje na tvar herca ktory sa prave dozvedel nejaku zdrvujucu spravu a do toho hra srdca trhajuca hudba) a hlavne nema cit pre vyber scenara, lebo taku tupost s tolkymi preafektovanymi postavami sa len tak nevidi... herci su na tom dost zle (hlavne tea leoni je neskutocne hrozna a vsetky jej sceny su ukricane a afektovane, sandler tiez cely cas bud place alebo strasne prehrava) i vdaka faktu ze skoro vsetky zenske postavy su napisane aby sa chovali ako idioti (co je problem, lebo film je hlavne o zenach), sem tam sa objavy i nejaka vtipna scena ale to je strasne malo... ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi jako komedie nezdá. Střet dvou kultur a mentalit, mexické a americké, vyprávěn z pohledu dcery krásné Flor, která po odchodu z Mexika šest let stráví v komunitě krajanů v LA. Rozhodne se přijmout práci u bílých lidí, kde je nejen jazyková bariéra, ale odlišné mentality.Rodina střední vrstvy, matka T.Leoni , táta A.Sandler a jejich dvě děti a babička.Milé, úsměvné, trochu dojemné. a první věta, kterou se Flor naučí anglicky kvůli jejich dceři - jen to zkus... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (12)

  • Režisér filmu James L.Brooks neumí španělsky. (Pumiiix)
  • Kabriolet Audi v několika záběrech nemá poznávací značku. Během jízdy na dálnici však už značku má. (Terva)
  • Původně byla do role Debořiny matky obsazena Anne Bancroft. Nakonec však projekt opustila. (Coldrex)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama