Reklama

Reklama

700 mil v sedle

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Na divokém západě se rozkřikla zpráva, že se bude konat veliký závod dlouhý 700 mil napříč Amerikou a jako hlavní cena má být vyplacen ohromný balík peněz. Proto se sejde nesourodá skupina lidí: vysloužilý kovboj, zhrzelá lady, sportovec tělem i duší a řidič Pony Expressu, aby změřili své síly a získali tučnou výhru. (Bonton Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný film šmrncnutý westernovou romantikou. Hlavním kladem je kvalitní obsazení, tedy především Gene Hackman a James Coburn v hlavních rolích. Hlavním záporem je otravná hurá hudba v první třetině - málem jsem to psychicky nerozchodila, ale naštěstí tenhle nervy deroucí nešvar časem zmizel. Scénář nenabízí nic extra: banda lidí absolvuje několikadenní závod, jehož cílem je uštvat koně a získat peníze, slávu a tyhle věci. Pravda, nechybí vcelku silné momenty a je i nad čím se zamyslet. Pestrá škála charakterů umožňuje vybrat si svého favorita, já jsem před ultrakladným Hackmanem upřednostňovala poživačného elegána Coburna, najde se samozřejmě i krásná žena či arogantní smrkáč, určený k osvícení. Vytkla bych zdlouhavost, ubrat 20 minut by filmu v nejmenším neuškodilo. Nadprůměr, ovšem nijak zvlášť výrazný - jednou stačilo. 66,6%. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Komedie, western, těžká melancholie i překvapivé zvraty. Ale přestože Hackman s Coburnem fungují na jedničku, v ostatních postavách jsem měl chvílemi pěkný guláš a náhodné změny nálad také příliš nepomáhají. Když navíc ve finále kartami zamíchá hlavně několik náhod, příjemné dojmy hořknou zbytečně rychle. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Koni je fuk, kdo vyhraje. A mně taky." Já se tedy přidám, mně to taky bylo celkem jedno. Mě totiž kovbojové Sam s Lukem bavili svým chlapáctvím, svým škádlením, romantikou s prostitutkami i jízdou na splašené sajdkáře. Ovšem kdyby to jednou nějaký právník nezvládl a já bych se kvůli jeho neschopností ocitl za mřížemi, tak bych oba tyto sympaťáky okamžitě vyměnil za seňoritu Jonesovou, protože ta umí osvobozovat nejlépe. Jinak mě tento závod celkem bavil, ale těch prostřihů na běžící koně bylo zbytečně moc a životní traumata závodníků mě tak nějak nezajímala. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Richard Brooks /Kocka na rozpalene plechove strese/ natocil celkom sympaticky film, ktory je u putovani napriec USA. Ovsem ze nie na autakoch, ale na konoch + treba take uskosky vediet ako prisposobit sa pocasiu /lejaky, sucho/, tolerancia, prekonat prekazky . Hlavne ked si pripocitam Gene Hackmana /Prime Cut, Francouzska Spojka, neskor aj Enemy of the State/ a Jamesa Coburna /Pat Garrett a Billy the Kid od Peckinpaha/. Candyce Bergen bola nadherna + nadherna bola aj priroda : 85 % ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Richard Brooks byl velice zručný řemeslník, ale nejkvalitnější práci odváděl na dramatech. Westerny zkrátka nedokázal správně okořenit a v některých momentech mi připadalo, že nevěděl co chce vlastně točit. V jednu chvíli tu máme obyčejně probíhající závod a v další chvíli naprosto zbytečnou frašku, na čemž má také podíl ta příšerná hudba. Nepovažuji se za znalce westernů, ale tenhle žánr mám rád pojatý se vší vážností, komediální prvky v něm nemají co dělat... si myslím teda. Není to špatný film, ale kdyby tohle téma tehdy pan Brooks prokonzultoval s Leonem, byl by výsledek jistě kvalitnější. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Natáčalo sa v Novom Mexiku, Nevade a Colorade. (m.a.t.o.)
  • Priemerná dĺžka jedného záberu je 5,5 sekundy. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama