Reklama

Reklama

700 mil v sedle

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Na divokém západě se rozkřikla zpráva, že se bude konat veliký závod dlouhý 700 mil napříč Amerikou a jako hlavní cena má být vyplacen ohromný balík peněz. Proto se sejde nesourodá skupina lidí: vysloužilý kovboj, zhrzelá lady, sportovec tělem i duší a řidič Pony Expressu, aby změřili své síly a získali tučnou výhru. (Bonton Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Velmi nostalgický snímek o konci divokého západu, vztahu muže a koně, o přátelství a taky o jednom velkém závodu. Všichni zde hrají velmi uvolněně, kamera se kochá nekonečnou krajinou, ať už v horách stepi či poušti. Závod utíká a vedlejší linie osvěžují hlanví děj. Jenže přiznejme si, jet na koni 135 minut, je trochu přes čáru. Tvůrci se občas pokoušejí o přidanou hodnotu a zásadní sdělení/poselství, ale podle mne by to šlo dělat šikovněji a během 90 minut. Dostih napříč (dříve) divokým západem, jenž baví, ale občas se až moc snaží o více a déle, přitom v dostizích jde hlavně o rychleji... 75% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

700 mil v sedle bych westernem moc ani nenazýval, sice zde vystupují zhruba 3 kovbojové, jeden Mexičan, občas nějaká ta šlapka a v hlavní roli koně, ale milovníci přestřelek téměř ostrouhají. 95% času se děj zaměřuje na prapodivný závod na 700 mil a až s blížícím se koncem najednou příjde nečekaný dějový zvrat. Skoro jsem se obával, že se ani nedozvím, kdo že to nakonec projede cílem jako první. 55% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Western, kde nejde o streľbu a guľky, ale o kone a vytrvalostné výkony. Takže je to taký skôr športový film so športovými výkonmi a športovým správaním, keď si súperi pomáhajú, a nielen ochranou, ale aj amatérskym ošetrením zubov. To by zdravotné poisťovne nemali vidieť, z akého materiálu a ako lacno sa dá vyrobiť korunka. Okrem whiskey sa vo veľkom požíva heroín a ópium, akoby to boli bežné tabletky na spanie. Inak je film dosť nudný a prehnane dlhý, a nepomohla tomu ani jedna zaujímavá seňorita v sedle. –––– Jaká byla ta kratší cesta? – Dlouhá. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

V 60-70. letech frčely tyhle filmy o závodech napříč Amerikou/světem ve všemožných dopravních prostředcích a Brooks to zkusil převést do westernu. A docela se mu to povedlo. Pestrá směsice postav s různými osudy (mladej blbej frajírek, starej tulák, mexičan s bolavým zubem, angličan co chce poznat západ, exšlapka s vlastním plánem) a v čele dvojice kamarádů nenapravitelný sázkař a sympaťák milující koně (překvapivá absolutně kladná role pro Hackmana). Iluzi pravého westernu sice narušuje zasazení do počátku 20. století a jedna motorka, ale jinak je to fajn film - občas sranda, občas napínavé, občas pekelně smutné, někdo se polepší či přijde k rozumu, i nějaká ta akce přijde. A také krásné kamarádské gesto ve finále. Pohodový 4*. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Film je inšpirovaný 700-míľovým vytrvalostným konským závodom z mesta Evanston (Wyoming) do Denveru (Colorado), ktorý v roku 1908 usporiadala Denverská pošta. Víťaz získal prémiu 2 500 amerických dolárov. (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa v Novom Mexiku, Nevade a Colorade. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama