Reklama

Reklama

Arnold

(seriál)
  • USA Arnold
Trailer

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Slavný kulturista, úspěšný hollywoodský herec a taky vlivný politik. Osobní dokument o pestrém životě a kariéře uznávaného Arnolda Schwarzeneggera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

O Arnoldovi - kulturistovi i herci toho jako fanoušek vím dost a očekával jsem klasický netflixovský promo dokument pro průměrného amerického diváka se zbytečnými ilustračními záběry a mluvícími hosty, kterým je dovoleno říct minimum vět s uspěchaným vyprávěním, a prořídlými ne vždy dořečenými informacemi a mikropříběhy. A co jsem čekal, to jsem dostal. Arnold ve vážné poloze bilancujícího vypravěče ale funguje, svůj život prožil velmi efektivně. Příjemně potěší pár archivních videozáznamů a Arnold i zavzpomínal na temnější momenty svého života jako dětství s násilnickým otcem a pár životních proher. První díl o svalech a o životě je překvapivě nejpovedenější, druhý filmový díl je stručný a člověk si říká, že zrovna v tomto případě mohl Netflix natočit jednu ze svých desetidílných sérii, kde by se všemu patřičně věnovali. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

No...od nadšenia mám ďaleko. Je to pekné dokumentárne remeslo, no dalo sa z toho vyťažiť omnoho viac. Ale možno to bolo v očakávaniach. Čakal som kvalitatívne Judgemnet Day, ale dostal som taký Dark Fate. A najviac zamrzelo, že filmom sa to v tej macatej stopáži venuje cca niečo cez pol hodku. Každopádne Arnold je stále cool a bola ho radosť počúvať. 7/10 ()

Reklama

WincKruspe 

všechny recenze uživatele

"Četl" jsem jeho autobiografii, takže v tomhle ohledu nenabídl dokument nic nového. Ale bylo fajn vidět ty tváře nebo záběry z událostí, o kterých ve své knize píše. Jediný problém je v tom, že pouhé 3 hodiny jsou na život tohoto člověka prostě málo. Všechno je lehce povrchní, hodně zajímavých věcí z jeho života se přeskočí nebo odbyde v pár sekundách. Ale nic to nemění na tom, že tenhle člověk je obří inspirace a synonymum slov ctižádivost a úspěch. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzhledem k tomu, že jsem četl Arnoldovu biografii (656 stran, takže žádný výcuc) nic moc co jsem v seriálu viděl mě nepřekvapilo. To že Arnold dokázal neuvěřitelné věci je bez debat. Nicméně z jeho prezentace jsem měl pocit neskutečné namachrovanosti. Obzvlášť v kontrastu pokud se podíváte na prezentaci jeho o rok staršího “rivala” na YouTube. To je pak objektivní hodnocení celkem těžké. Podrobněji proto u jednotlivých epizod. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Dokument o Arnoldovi bol pre mňa poučný. Kto by nepoznal Arnoldove úspechy? Ale máme možnosť dozvedieť sa aj o jeho neúspechoch a zlyhaniach. Pobavila ma veta, ktorú som si po filme prečítala niekde inde. „Môj recept na úspech: „Vždy im hovorím: No, dám vám skrátenú verziu. Príďte do Ameriky, tvrdo pracujte a ožeňte sa s členom rodiny Kennedyovcov.“ Jeho vôľa vydať sa do vysnívanej Ameriky a tvrdo drieť na dosiahnutí úspechu je obdivuhodná. Prekvapilo ma, aké malo na neho vplyv detstvo – despotický otec, ktorý mu ešte aj v listoch, ktoré písal z Ameriky nezabudol vytknúť chyby, podčiarkoval mu ich červenou fixkou. To, že nešiel ani na otcov, ani na bratov pohreb vypovedá mnoho. Film je síce egocentricky poňatý, ale nenudila som sa a dostala som veľa odpovedí. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (1)

  • Vůz, ve kterém Arnold Schwarzenegger jede v úvodu epizody, je Steyr-Puch Pinzgauer. Jedná se o rakouský vojenský terénní speciál vyráběný v letech 1971–2000. (sator)

Reklama

Reklama