Reklama

Reklama

Důkaz

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Catherine je sedmadvacetiletá žena, která je oddaná svému otci Robertovi, geniálnímu a proslulému matematikovi. Zatímco se Robertova obratnost ve světě čísel stále jeví jako neotřesitelná, jeho kontakt s realitou se pomalu vytrácí. Když Robert propadne šílenství, Catherine začne přemýšlet o tom, zda mohla po tátovi zdědit duševní chorobu společně s jeho mimořádným matematickým talentem. Po Robertově smrti se na Catherine obrátí Hal, otcův nadaný, ale příliš horlivý student, který chce nahlédnout do poznámek zesnulého muže v naději, že objeví jeho poslední významný počin. Zatímco Catherine se zdráhá ponořit hluboko do otcovy práce v obavách, že by tam mohla vyčíst něco o své vlastní budoucnosti, Halovi k tomu dá svolení. Odhalení matematického důkazu potenciálně historických rozměrů, který se skrývá v jednom z poznámkových bloků, vyvolá vlny šoku, a to v nejednom slova smyslu. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (338)

erased 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na hollywoodštější Pi, a dočkal jsem se. Přesto si ale nemůžu pomoct a film mi připadá jako promrhaná příležitost. Postavy byly zahrány skvěle, na (tentokrát trošku jinak) šíleného Hopkinse se dívá jedna radost, co jemu i ostatním však chybělo byl nějaký větší zvrat v příběhu. Film je průhledný od prvních minut, a jde poznat že se v něm myslelo i na pomalejší diváky, takže film skončil, já si toho pomalu ani nevšiml a do patnácti minut jsem na něj zapoměl. ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

Gwyneth Paltrow v tomto filmu zahrála báječně... Anthony Hopkins ji skvěle sekundoval a oba dva tomu filmu dodali tu správnou příměs geniality i šílenosti a skvěle ukázali, jak křehká hranice mezi nimi je. Film dokáže člověka vtáhnout do děje a nemáte z něj pocit, že se vám snaží vnutit něco, čím vlastně není - vše, co se v něm odehrává působí věrohodně, a tak to má u dobrého filmu být. ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Hodinka a půl ve společnosti tohoto matematicko-psychologického filmu rozhodně nemůže uškodit, je to komorní drama o čtyřech lidech a jejich spřízněnosti - profesní a osobní, také o velmi nepatrné hranici mezi šílenstvím a normálností. Což je v podstatě v Důkazu tou největší otázkou předloženou, nicméně nezodpovězenou. Herecké výkony jsou opravdu obdivuhodné a nejen bezchybné postavy Catherine a otce v podání Gwyneth Paltrow a Anthony Hopkinse, ale rovněž Hal Jakea Gyllenhalla a pragmatická sestra Hope Davisové. Jemný a bolestný koncert dvou excentrických, dvou relativně normálních postav, je umocňován citlivou hudbou a přesnou režií. Co víc chtít od takového filmu? Snad onen důkaz? Těžko říct. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

***/* tři a půl, docela mi to připomínalo Čistou uši jak námětem o nadaném matematikovi a matematičce, proto už to pro mne nebyl takový zážitek, jaký by mohl být, jelikož Čistá duše je u mne jasně lepší, .... Gwyneth konečně zas nějaký dobrý film, Hopkins klasika a kdo mě mile překvapil je Gyllenhaal, i když pochybuji, že by se na Gwyneth v reálném světě nevybodl, každopádně chcete DŮKAZ, tak tady je .... (( :: ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Na to, že je tu furt omýlané jedno téma, tak je to působivé drama a gwyneth tu předvádí doslova hereckej koncert plný emocí. Sice je to spíš pořád v jedný rovině, ale je to udělaný tak, že to působí věrohodně a opravdově. Taky je fakt, že ty rozhovory jsou furt dokola, ale za herce a nápad dávám slušné 4 hvězdy. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (13)

  • Divadelní scenárista David Auburn se Důkazem uchytil ve filmovém byznysu a v následujících letech se do kin dostal do kin ještě jeden projekt podle jeho scénáře - Dům u jezera. (imro)
  • Divadelná hra Davida Auburna, ktorá stála u zrodu filmu Proof, bola v roku 2001 ocenená Pulitzerovou cenou a prestížnou divadelnou cenou Tony. (youtoo18)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama