Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nová Gumpova cesta začne přesně tam, kde ta předchozí skončila. Se svým milovaným Béďou Kozím Bobkem projde hlavní zvířecí hrdina příběhem, který už jim dávno předtím napsaly hvězdy. A zatímco Gumpův první příběh byl smutnější, v jeho volném pokračování s názvem Gump – jsme dvojka se diváci mohou těšit na spoustu vtipných zvířecích scén. Vedle hlavního hrdiny se nově objeví také psí slečna Jenny, která si zahraje Gumpovu sestru Kytičku. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (25)

ReproBoy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má dvě dobrý věci. Reálně podporuje toulavý psy a část peněz jde na ně. Dál, Bolek je frajer. ALE ten skřet hnusnej a ještě záběry toho Babišomrda a ještě klousapy, tak to je moc i na mě. Ještě když na to čumíte v kině, no hnus. Gump je kouzelnej pes, stejně jako Kytička. Kdyby to nekazil ten product placement a skřet, dám klidně 80%. protože pomáhat se musí. Ale takhle dávám 44,99%. ()

b.w. 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem si říkala, jestli to tvůrci myslí vážně, nebo je to nějaká parodie... Jako extrémně směšný to bylo, ale asi jiným způsobem, než tvůrci zamýšleli. Krajčo je teda opravdu pan Herec 😅😅😅 jako šašek na dětské představení by se hodil skvěle. Dialogy vymýšlel asi taky někdo po flašce vína, zápletka mě odrovnala... I když přemýšlím, která z těch blbostí to vlastně byla. 😅  Pro děti do 8,9 let asi dobrý....Ale i pro ty tam prostě chybí děj. Hvězda za Kozuba, ač ho nemusím, tady to zachraňuje od extrémní trapnosti. ()

Reklama

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Výjimečný český zvířecí rodinný film světové úrovně s cílovou skupinou maminky s dětmi ve věku 7 - 10 let. Právě v této kategorii je nejnovější počin F. A. Brabce světovým kinematografickým úkazem, minimálně na poli hraného filmu. Zážitek, který může tuzemský divák zažívat v průběhu Velikonoc roku 2024, je naprosto jedinečný a neopakovatelný. Městské kinosály po celé ČR jsou doslova narvané k prasknutí, plné těch nejmenších ratolestí se svými maminkami vřeštících radostí a smíchem u nahaté Ríšovo zadnice, při snaze ukrýt Gumpa do nůše či ruksaku či při komických eskapádách antihrdiny Štěpána Kozuba v roli Křiváka. Tyto a další zábavné scény jsou obaleny velmi silným příběhem, který má daleko větší přesah, než který bychom u obdobného snímku očekávali. Hlavními tématy zde totiž jsou cesta přes duhový most a vážná poranění, ať již ta lidská či zvířecí. S touto látkou se zde pracuje velmi citlivě, nenásilně a edukativně, a zároveň zde není patrná jakákoli snaha diváka emočně vydírat, což je obrovský benefit celkového vyznění snímku. Pejsek Gump je největší tuzemskou filmovou ikonou poslední dekády, čehož si jsou tvůrci plně vědomi a daří se jim naservírovat divákovi další nálož ohromně sympatických zvířecích hrdinů, fenku Kytičku, pejska Juliána, prasátko Prince či poníka Tomorrow. Snímek oplývá obrovskou dávkou srdečnosti, empatie, láskyplnosti, přátelskosti a toho nejniternějšího a nejupřímnějšího vztahu ke čtyřnohým miláčkům. Gump - jsme dvojka je ve své kategorii mistrovským "feeling good" dílem, které nám může závidět celý svět. Jedno velké doporučení a plné bodové hodnocení. Pět hvězd. 💯 (29.03.2024, Kino Příbram) ()

charles3 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u "jedničky" mi vadil nepřirozený vizuál - při postprodukčních úpravách je u většiny záběrů část obrazu (pruh nebo ovál) zesvětlená a zbytek naopak ztmavený, působí to oproti dřívějším Brabcovým režijním i kameramanským počinům divně a pro podobný typ rodinného filmu zbytečně "umělecky". Kozubova postava je poněkud přehnaná a našly by se jistě další vady, na průměr to ale vyvažují ušlechtilé záměry tvůrců. ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že Filip Rožek vůbec nevěděl jak pojmout druhý díl při psaní scénáře. Nakonec se vydal tím nejlacinějším možným způsobem. A vůbec se tedy nedivím, že mu stačilo na napsání knihy 18 dní. Ač jsem jí nečetl věřím, že film dopadl o fous lépe. I, když i na těch 90 minut mi přišel celkem dlouhý. Přesto si jsem přesvědčen, že si to najde diváky co se dojmou a budou odcházet z kina spokojeni. Za mě hodně odřených 6/10. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • K tomuto filmu vznikl videoklip s názvem Život je pes. Záběry zpívajících dětí a Lucií Bílou se natáčely v restauraci Střelnice v Táboře a zpěvu se účastnilo cca 300 dětí. (vitm)
  • Záběr, na kterém za Oříškem (Richard Krajčo) jde po silnici velká skupina lidí, se natáčel u Louňovic pod Blaníkem. (vitm)

Reklama

Reklama