Reklama

Reklama

Odkaz budoucnosti aneb Podivuhodná dobrodružství rodiny Smolíkovy

(seriál)
  • Československo Smolíkovi (více)

Epizody(13)

Smolíkovi jsou obyčejná rodinka z maďarské Budapešti, která žije běžný život… Dokud se ovšem jejich geniálnímu synkovi nepodaří navázat kontakt se svým potomkem z 33. století! Tím se všechno mění. Zdánlivě banální problémy Smolíkových se komplikují o to víc, že jim z budoucnosti dorazí „na pomoc“ vynálezy, na které není v 70. letech 20. století lidstvo připraveno – a Smolíkovi už vůbec ne… Nepomáhá ani to, že se do jejich patálií často připlete zvědavý soused Halíř. A tak si Smolíkovi musí poradit s urychlovačem výroby, usměrňovačem času, létajícím talířem, nebo dokonce meteoromutomotorem. (TV Prima)

(více)

Recenze (171)

lucascus 

všechny recenze uživatele

Miluji tento seriál, jeden z nejlepších animáků, co kdy povstal. Ano, animace je někde z doby pravěku, ale ten perfektní děj a ty jejich hlášky nemají chybu. Ládínek a Týna, pes Zorro a kočka Mafie, povedení rodičové a soused Halíř - zde navíc i potomek z třicátého století, tak přesně ti mi dokázali vždy povznést náladu a dokážou to po dnes. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Miazgovci" sú nenápadnou východoeurópskou, maďarskou, obdobou populárneho amerického animovaného seriálu "The Simpsons". Otec Gejza, matka Paula, pubertálna dcéra Kristína a bystrý syn Aladár. Ako malého chalana žijúceho v socialistickom československu ma Miazgovci vedeli vždy výborne pobaviť. Mal som rád ich vtipné príbehy a dobrodružstvá. V prvej sérii nadviazali spojenie do budúcnosti so svojim potomkom MZPRX, ktorý im posielal zásielky z tridsiateho storočia. *** ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal tento již dnes už legendární tří sériový Maďarský seriál, sedmdesátých let u nás vysílaný až někdy po revoluci. Vždy když Ládínek startoval stou svou raketou do vesmíru, tak jsem musel bejt při tom a kolikrát jsem si představoval že letím sním za všemi těmi jeho velkými dobrodružstvími. Hlavou rodiny je pan Smolík, ale krkem, který s touto hlavou hýbe, je samozřejmě paní Smolíková. Jejich dvě děti - nesmírně zvídavý a své experimenty provádějící Ládínek a to ve své laboratoři označené lebkou a zkříženými hnáty a jeho pubertální sestra Tína a pes Zoro, věrný pomocník Ládínka, se vždy postarají o nějaké to neuvěřitelné dobrodružství. Už jsem to neviděl zas spoustu let ale už teď slyším tu kultovní hlášku která mě provázela každým dílem tohoto seriálu:"Proč jsem si jen nevzala "Pištu Hufnágla" pronesla vždy Gáby Smolíková-rozená Rezková.Pišta Hufnágl byl první láska Gáby Rezkové. Ideál všeho lidství, krásy, talentu a inteligence. Tedy patrně, nebo alespoň v jejích očích; víc se o něm bohužel nedozvíme a v žádném ze seriálů se neobjeví. Takže zas někdy příště a jak jinak než: "S dobrou náladou a s trochou smůly v patách"....Za 5* a to bez nějakých velkých debat. ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Rodině Smolíkových, kterou provázejí různé problémy a v důsledku toho po ledasčem pošilhává, se podaří díky jejich téměř geniálnímu synkovi Ládínkovi navázat spojení s jejich vzdáleným potomkem SM Lom Os (důvěrně Nuny) z 33. století. Potomek jim rád pomůže a světelnou poštou pošle nejnovější vynálezy ze své doby. Koho by občas taky nenapadlo, jak by to bylo jednoduché, kdyby... Ale on každý ten převratný vynález z budoucnosti má v naší době své "ALE", takže celá série končí tím, že Pepa prozře: "Myslím, Gábi, že bude nejlepší, když si v budoucnu vystačíme s dneškem." K tomu je potřeba připočítat úžasnou fantazii, situační komiku, výborné charaktery hlavních postav a dialogy. Takže v mnohém jsem se poznala a v mnohém mě seriál formoval. Ideální pro děti i dospělé! Zajímavé komentáře: jhrasko, Danulinda, woody, Karlos80, pascha, Legas. ()

BigJohn02 

všechny recenze uživatele

Srandovní seriál mého dětství, který trpěl i na svou dobu zoufalou animací. Když tak o tom přemýšlím, je zajímavé, že od našich bolševických "přátel" znám z každé země právě jeden seriál - tohle od Maďarů, Jen počkej od Rusáků, Bolka a Lolka od Poláků a nakonec i od dederonů: Unser Sandmännchen (vzpomíná někdo na tu vlezlou písničku: Skřítku, milý skřítku...?) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (20)

  • Epizody Robotdirektor (1969) a Alfa-beat-a (1969) se dočkaly dabingu a uvedení až v roce 2000, protože v tehdejším komunistickém Československu byly díly pro tehdejší režim pobuřující. (Varan)
  • Série měla dostat pokračování v roce 2005, jednalo by se o moderní aktualizaci postav, stále ve stejném věku jako v 70. letech. Pilotní epizoda byla dokončena a zveřejněna na síti. Plány na celou sérii propadly kvůli nedostatku finančních prostředků, protože by byly vyráběny pomocí drahé ručně kreslené animace. (sator)

Reklama

Reklama