Reklama

Reklama

Odkaz budoucnosti aneb Podivuhodná dobrodružství rodiny Smolíkovy

(seriál)
  • Československo Smolíkovi (více)

Epizody(13)

Smolíkovi jsou obyčejná rodinka z maďarské Budapešti, která žije běžný život… Dokud se ovšem jejich geniálnímu synkovi nepodaří navázat kontakt se svým potomkem z 33. století! Tím se všechno mění. Zdánlivě banální problémy Smolíkových se komplikují o to víc, že jim z budoucnosti dorazí „na pomoc“ vynálezy, na které není v 70. letech 20. století lidstvo připraveno – a Smolíkovi už vůbec ne… Nepomáhá ani to, že se do jejich patálií často připlete zvědavý soused Halíř. A tak si Smolíkovi musí poradit s urychlovačem výroby, usměrňovačem času, létajícím talířem, nebo dokonce meteoromutomotorem. (TV Prima)

(více)

Recenze (171)

-soch- 

všechny recenze uživatele

Na tomto seriáli nebadať rozdiel medzi európskou a zaoceánskou animovanou produkciou. Tento seriál oslovuje oveľa širšie publikum ako napríklad "Duck Dogers" a tak je dokonalou zábavou pre celú rodinu. Navyše kvality v slovenskej televíznej distribúcii navyšuje kvalitný slovenský dabing s obsadením: MAGDA PAVELEKOVÁ, JOZEF SKOVAY, JURAJ KUKURA. - LINK: http://www.youtube.com/watch?v=VrE6Zf4Ihsc ()

Madhuri 

všechny recenze uživatele

První sérii (jestli se to tak dá nazvat) pamatuju velice mlhavě (snad jedině znělku, vždycky se mi zdála hrozně dlouhá, ne že bych si ale stěžovala), ale ostatní série znám díky kazetám, mladšímu sourozenci a později DVD téměř detailně, zvláště Smolíky na cestách, ty již zmíněný sourozenec zbožňoval a běželo to v TV prakticky nonstop. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -4* Tento seriál patří neodmyslitelně k mému dětství a tak je vysoká známka pochopitelná. Bylo to citelné zpestření mezi tou šedí, která se tehdy pouštěla v televizi. Ty fantastické příběhy a humor mi byli hodně blízké. Nejvíc mě bavila druhá série, kterou si i nejvíc pamatuju ... Ládínek a jeho Guliver 5 . Stejně tak i třetí, kdy cestuje celá rodinka po světě, což tehdy bylo nepředstavitelné. První sérii, jsem snad viděl až jako poslední. Dabing byl taky slušný, tak co si víc přát. Nevím jak tento seriál osloví dnešní mladou rozmlsanou generaci, ale to je mi vlastně jedno.... za sebe prostě nostalgické TOPka. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Aleshgang 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně nadčasový seriál. Jsou to starší Simpsonovi. Narozdíl od Simpsnů tady postavy nevypadají jak divní LEGO panáčci ( Omlouvám se předem fanouškům novější verze smolíkových). Děje v jednotlivých epizodách mají Pointu (ne prásk a z důchodců se stanou dinosauři).Taky nesmí chybět super humor. A nadčasová postava Nuny. A postavy se chovají normálně. Záleží čistě na vás jestli si vyberete Simpsny nebo Smolíkovi. Já osobně preferuji tuto verzi. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Ako to, že som toto ešte nikdy nehodnotil ? Jednoducho geniálna, nezabudnuteľná a nadčasová pecka! MIAZGOVCI, to je spojenie nespojiteľného, aké sa často vyskytuje v prekvapivej maďarskej kinematografií. Samotný nápad je geniálny, ale nie je to ešte nič v porovnaní s tým, ako je rozpracovaná aplikácia vynálezov z budúcnosti do reality každodenného života obyčajnej rodiny kdesi vo východnom bloku! ()

Galerie (9)

Zajímavosti (20)

  • Když se spojují se svým příbuzným z budoucnosti z třiatřicátého století, používají termín prapředek, ale to slovo je špatně zvoleno, používá se pro příbuzného z minulosti. Pro příbuzného z budoucnosti by se dalo použít jedině „prazadek“,  tenhle novotvar by ale v ústavu jazyka českého nesjpíš neprošel. (sator)
  • Originální jméno rodiny zní Mézga, což v maďarštině doopravdy znamená „guma“. Nicméně jej lze použít i ve významu „pryskyřice“ (neboli lidově „smůla“). (vojtaruzek)
  • Odstrašující cedule na dveřích Ládínkova pokoje s lebkou, zkříženými hnáty a nápisem „ALADÁR“ není nějaké odstrašující slovo, ale maďarské křestní jméno. Ladislav Smolík se totiž v maďarštině jmenuje Aladár Mézga. (sator)

Reklama

Reklama