Reklama

Reklama

Odkaz budoucnosti aneb Podivuhodná dobrodružství rodiny Smolíkovy

(seriál)
  • Československo Smolíkovi (více)

Epizody(13)

Smolíkovi jsou obyčejná rodinka z maďarské Budapešti, která žije běžný život… Dokud se ovšem jejich geniálnímu synkovi nepodaří navázat kontakt se svým potomkem z 33. století! Tím se všechno mění. Zdánlivě banální problémy Smolíkových se komplikují o to víc, že jim z budoucnosti dorazí „na pomoc“ vynálezy, na které není v 70. letech 20. století lidstvo připraveno – a Smolíkovi už vůbec ne… Nepomáhá ani to, že se do jejich patálií často připlete zvědavý soused Halíř. A tak si Smolíkovi musí poradit s urychlovačem výroby, usměrňovačem času, létajícím talířem, nebo dokonce meteoromutomotorem. (TV Prima)

(více)

Recenze (171)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Ako to, že som toto ešte nikdy nehodnotil ? Jednoducho geniálna, nezabudnuteľná a nadčasová pecka! MIAZGOVCI, to je spojenie nespojiteľného, aké sa často vyskytuje v prekvapivej maďarskej kinematografií. Samotný nápad je geniálny, ale nie je to ešte nič v porovnaní s tým, ako je rozpracovaná aplikácia vynálezov z budúcnosti do reality každodenného života obyčajnej rodiny kdesi vo východnom bloku! ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Legendární animovaný seriál, který taktéž zanechal výraznou stopu během mého dětství. Podívat se na něj dá i teď, a i teď se dá při jeho sledování zažít dost zábavy. Pokud budeme srovnávat dnes, kdy se svobodná kultura v České republice plně usadila, nalezneme zde prvky typické pro Simpsonovy, a jak zmínil uživatel A.L.E.S., tak i Futuramu. Ovšem musím i sdělit, že další dvě série jsou lepší (i co se týče animace), nejoblíbenější je u mě ta druhá, kdy můj oblíbený charakter Ládínek létal do vesmíru. A též je důležité povědět si něco i o dabingu, který je povedený, ač pochází z Brna (naše studia nejsou mezi širokou veřejností moc oblíbená). ()

Reklama

BigJohn02 

všechny recenze uživatele

Srandovní seriál mého dětství, který trpěl i na svou dobu zoufalou animací. Když tak o tom přemýšlím, je zajímavé, že od našich bolševických "přátel" znám z každé země právě jeden seriál - tohle od Maďarů, Jen počkej od Rusáků, Bolka a Lolka od Poláků a nakonec i od dederonů: Unser Sandmännchen (vzpomíná někdo na tu vlezlou písničku: Skřítku, milý skřítku...?) ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Zásluhou toho, že se po dekádách mlčení vrátila slavná kreslená maďarská rodinka na naše obrazovky aspoň prostřednictvím své druhé řady, jsem se rozhodl zkusit jejich původní trampoty a přestože se spíše na příběhové než technické stránce rozhryzal zub času, tak jsem se hlavně zpočátku náramně bavil a hodlám mrknout i na jejich podivuhodné prázdniny po světě. Upřímně jsem rád, že jsem zhlédl až teď. Jako dítě bych mnoho zdejších bizarností nepobral. ()

skoda120L 

všechny recenze uživatele

Senzační příběhy rodiny Smolíkovy. Úžasné příběhy , hudba, animace a hlavně dabing. Nejlepší díly byly Superdům , Usměrňovač času a Meteoromutomotor. Dávám pět hvězdiček jako u druhé série Podivuhodná dobrodružství Vladimíra Smolíka avšak druhá série byla prostě nejlepší ze všech třech. Ale pěkná vzpomínka z dětství . Všem doporučuji. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (20)

  • Originální jméno rodiny zní Mézga, což v maďarštině doopravdy znamená „guma“. Nicméně jej lze použít i ve významu „pryskyřice“ (neboli lidově „smůla“). (vojtaruzek)
  • V roku 2015 predala Slovenská štátna RTVS práva na dabing súkromnej televízii JOJ, ktorá ich vysielala vo svojej televízii pre deti Ťuki TV. Práva na dabing všetkých troch sérii vyšiel súkromnú televíziu na 9400 eur. (Raccoon.city)
  • Pozícia bytu doktora Záviša sa v niektorých dieloch mení. (Hudino)

Reklama

Reklama