Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinka komedie Matka v trapu Sylvie (Petra Hřebíčková) má dobré místo v reklamní agentuře, pracovní úspěchy, krásné, vzorné děti a její manžel je známý malíř. Na první pohled štěstí. Jenže… je to pravda? Šéf reklamky Karel (Bob Klepl) na Sylvii právě nahrnul několik nesplnitelných úkolů, do toho volali ze střední školy, aby vyřešila další z prohřešků svého syna a Sylviin manžel Tomáš (Jaroslav Plesl) je jako obvykle nedostupný, protože malování mu už pár let moc nejde. A všichni si zvykli, že Sylvie všechno vyřeší, zařídí, zaplatí. V Sylvii, která vždycky chtěla vidět věci z té nejlepší stránky, se najednou něco zlomí. To je přesně ta chvíle, kdy se vám chce od všeho utéct.
Je to náhoda nebo osud, že Sylvii zastaví taxi, které řídí Anna (Lenka Vlasáková)? A jak se někdy stává, cizímu člověku na sebe řekneme věci, které se ostýcháme prozradit vlastní matce. Ostatně Sylviina máma Regina (Jana Švandová) má vždy připravenou nějakou kritickou poznámku, zvláště co se týká Tomáše. Podle ní není ani vhodný manžel pro Sylvii, ani vhodný otec pro Sylviiny děti. A jako zeť je… naprosto nesnesitelný. Sylvie na Annu vysype své životní průšvihy… a stane se něco neočekávaného. Anna jí nabídne na pár dní pronájem volného pokoje, aby si Sylvie mohla utřídit myšlenky a najít řešení. Dvě ženy, které se potkaly naprosto neplánovaně, poznávají jedna druhou a díky tomu i sebe samé. Dostávají šanci vrátit své rozhárané životy zpět do správných kolejí. A navíc je tu velmi sympatický Annin bratr (Marek Němec). Možná je to začátek jednoho velkého přátelství… (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (98)

Trixinka 

všechny recenze uživatele

To byla tak zoufalá komedie. Jasně, ve filmech se jde do extrémů, ale tohle nemohlo připadat uvěřitelné snad nikomu. Komické to nebylo, dějově nudné, herecky strašné ("moderně" mluvicí Bob Klepl - brrrr). Vyhněte se tomuto dílu obloukem, dobře vám radím. Mám ráda Marka Němce, proto tomu dám o jednu maličkou hvězdičku navíc. ()

tkey odpad!

všechny recenze uživatele

Hvězda za dva vtipné okamžiky jinak to byla celkem bolest. Ženská co tohle psala to asi udělala před 20ti lety aneb stereotyp, že ženská zmizí a rodina umře hlady je velice aktuální, když stačí 3 kliky na mobilu a máš teplý jídlo doma. Celý to smrdělo tak estrogenem a ublizenosti, že by si to za měsíc nevyvetral. ()

Reklama

crackonosh 

všechny recenze uživatele

Další skvost ze série českých matlanin, jež by strašně moc chtěly býti komedií, ale zmůžou se jen na vtipy, ve kterých hlavní hrdinka upadne na taxi, její kamarádka komusi nablije na boty a šéf reklamní agentury je špatně zahraný parodický trotl, který neumí říct tři slova po sobě česky. S realitou roku 2024 se tento počin příliš nezatěžuje a vystačí si s pohádkovým světem zhmotněným v chorém mozku paní scénáristky, patrně odkojené dívčí literaturou Lenky Lanczové. Pozornému divákovi neujde skutečnost, že se ve skutečnosti jedná o žánr takzvaného ženského filmu, v němž jsou všichni muži naprosto neschopní a nepoužitelní čuráci, kteří a) nedovedou docenit obětavou manželku, b) nevydělávají žádné prachy (a když náhodou ano, tak reklamou na psí konzervy), c) neumí zapnout pračku ani si koupit rohlík a konečně d) zahýbají zásadně na veřejnosti, nejlépe před školou, kterou navštěvuje jejich vlastní syn. Poselství této kreace spočívá ve sdělení, že muži stojí za hovno a poctivá ženská či lehce uvadlá krasavice středního věku se sice může přetrhnout sebevíc, ale stejně nakonec nenajde uznání nikde jinde než u svojí matky, kamarádky a obdobně zhrzené divačky této odpudivé blitky. A tak hlavní hrdince nezbývá než absolvovat kurz vázání květin, aby započala kariéru květinářky, z níž jistě splatí hypotéku na luxusní byt v ceně asi 40 milionů korun. ()

Avarga odpad!

všechny recenze uživatele

Scenar psala feministka tesne pred duchodem a podle toho to vypada. Vsichni chlapi jsou za trotli, zeny to tahnou. Dle filmu se muzi neumi bez zen ani nazrat, vysrat nebo si pustit pecko s liliputy. Duchodkyne skrze svou fyzickou i mentalni inkontinenci serviruje opravdu deckovy odpad, ktery doporucuji shlednout jen v pripade, ze chcete videt průjem s prujmem, s prilohou prujmu, zasypany prujmem a to cele zabalene v inkontinencni duchodcovske vlozce, kterou uz nekolik dni proteka mykozni, oranzovy a septikem zapachajici sekret nutelove konzistence. Herci stali za hovno, protoze scenar stal za pet hoven. Z hovna neudelas blockbuster, pokud nejsi Brad Shit nebo Kaja Roden. Uljana by si mela poslechnout Andelu od Zavise a pak jit s roubikem a analnim kolikem kaktusoveho provedeni v nedeli do kostela. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Co to zase bylo? Když už si jdu podobnou volovinu pustit, tak počítám s tím, že si možná odnesu psychické následky, ale do háje... Fakt někoho baví točit tyhle srágory o ničem?  Chápu, že všechno má cílovku, ale tohle je extrém, který nemůže přijít v pohodě snad nikomu, kromě žen, které reálně v podobně zoufalém manželství žijí. Zbytek musí jen nevěřícně kroutit hlavou nad tím, proč u toho tu hodinu a půl musel sedět. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (2)

  • Film vznikl na motivy stejnojmenné knihy Uljany Donátové. (SONY_)
  • Film označili tvůrci jako skorokomedii ze života. „Naší ambicí bylo, aby si diváci a divačky po zhlédnutí filmu mohli říct: ‚Tohle dobře znám. Něco podobného potkalo mě, moji kamarádku, našeho společného známého.‘ A proč skorokomedie? Protože život není jenom samá legrace, ale s láskou, přátelstvím a humorem je mnohem hezčí,“ uvedli tvůrci filmu. (SONY_)

Reklama

Reklama