Reklama

Reklama

Mike S. Blueberry chce pomstít vraždu své milenky, a proto vyráží za jejím vrahem. Pronásledování se mění v mystickou cestu plnou tajuplných rituálů a halucinačních vizí... Netradiční western na motivy slavného komiksu Jeana "Moebia" Girauda a Jeana-Michaela Charliera si vás podmaní svým originálním vizuálním pojetím! (oficiální text distributora)

Recenze (107)

lekr 

všechny recenze uživatele

Nehorázně zmatečná slátanina, která svým provedením doslova uráží western jako takový a nad kterou zůstává rozum stát. Co tím chtěli tvůrci říct je mi opravdu záhadou, ale já osobně jsem dlouho nic tak hrozného neviděl. Slabá jedna hvězdička za Michaela Madsena, který byl jediným důvodem, proč jsem se na tenhle film díval a proč jsem ho také vydržel sledovat až do konce. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Western o indiánoch, o pomste, ale i zákernostiach či túžbe. Výprava nič moc, interiéry boli veľmi jednoduché. Zábery na drsnú prírodu boli a to hlavne z hora boli prekrásne a celkovo kamera mal vysokú úroveň. Niektoré sceny mi pripomínali legendu Winetoua. Bolo tu viacero prestreliek, ale asi len dve boli efektné a naozaj stáli za to. Len tu bolo veľa hluchých miest, neviem načo tá dvojhodinová stopáž. Halucinácie tiež k mojej pohode nepridali, nielenže neboli dobre spracované, ale hlavne po trikovej stránke boli slabučké. Celá pointa v príbehu ma nejako obišla, dosť zmätočný film. ()

Reklama

Puol 

všechny recenze uživatele

Klasická jednoduchá westernová story obohatená o mystické rituály a halucinogénne scény. S " Moebiusovým" komiksom to, domnievam sa, veľa spoločné nemá. Slušne nakrútená westernová rovina filmu, nie úplne sedí s CGI efektami pri scénach v rauši . Zaujímavý experiment, ktorý ale nedopadol úplne najlepšie. Pri sledovaní mi príšiel namysel film Rona Howarda The Missing, tiež mystický western, ktorý ma ale zaujal podstatne viac. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu jsem měl po chvíli takový mišmaš, že ani ted nevím co se tam dělo. Musím za sebe říct celkem velké zklamání. Čekal jsem pořádnej Francouzkej western ale dostal jsem poměrně sterilní podívanou s dobrýma hercema. Madsen, Meaney, Lewis(oba), Hounsou, Karyo. Skvělé. Ale Cassel mi to tam trochu kazil. Nicméně přestřelky ujdou ale je jich zoufale málo. Madsen opět ruluje. A já bych si prakticky ani nestěžoval protože i taková kamera či hudba je výborná, ale prostě moje mysl a moje klávesnice mi nedovolí dát výš než 3*. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Co k tomu dodat? Kdo viděl.. ví svoje. Já měl možnost to vidět dokonce 2x. Poprvé jsem totiž usnul asi půl hodiny před koncem. Napodruhé jsem byl svěží a tak jsem to dokonce dokázal dokoukat do konce. Myslím, že přenesení duchovna a tajemna do westernu byl docela originální nápad a i vizuální stránka filmu byla vcelku vydařená. Dokonce i herci v hlavních rolích docela potěšily mé oko. Avšak děj byl místy zmatený a konec byl vůbec šílený. Zkrátka a jednoduše. Pro příznivce ranního vysílání čt2 s panoramatickými záběry našich hor je tenhle film naprostá senzace. Pro zbytek (co hledají smysluplný děj) je to ztráta času. 30% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (5)

  • Film vznikl na motivy slavného komiksu Jeana Girirauda a Jeana-Michela Charliera. (Vitason)
  • Natáčelo se převážně v Mexiku v lokalitách Chihuahua, Coahuila, Tabernas, Durango nebo Zacatecas. Pár scén bylo natočeno ve Francii. (Terva)

Reklama

Reklama