Reklama

Reklama

Z deníku žáka III. B aneb Edudant a Francimor

(seriál)
Animovaný / Pohádka
Česko, 1993, 26x8 min

Předloha:

Karel Poláček (kniha)

Kamera:

Zdeněk Kovář

Hudba:

Petr Hapka

Hrají:

Milan Šteindler (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Názvy jednotlivých epizod:  1. Jsou v nesnázích
2. Jsou doma
3. Jdou ven
4. Jsou ve škole
5. Se předvádějí
6. Jsou na výletě
7. Jsou v hostinci
8. Jsou na hradě
9. Padnou do zajetí
10. Trénují
11. Útočí
12. Ve vězení
13. Vítězí
14. Aneb Edudant a Francimór si užívají
15. Aneb Edudant a Francimór sáňkují
16. Aneb Edudant a Francimór mezi trpaslíky
17. Aneb Edudant a Francimór u táborníků
18. Aneb Edudant a Francimór mají návštěvu
19. Aneb Edudant a Francimór sestřenice
20. Aneb Edudant a Francimór se stěhují
21. Aneb Edudant a Francimór jsou udivení
22. Aneb Edudant a Francimór pátrají
23. Aneb Edudant a Francimór se vracejí
24. Aneb Edudant a Francimór jsou podvedení
25. Aneb Edudant a Francimór jsou v maléru
26. Aneb Edudant a Francimór se loučí (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (76)

Tydlidáš 

všechny recenze uživatele

Tohle byl muj nejoblíbenější večerníček. Už jenom ta myška na začátku =) I když už na večerníčky nekoukám, na tenhle se vždycky rád podívám, protože podle mého není jen pro nejmenší. A jak už řekli mnozí, Milan Šteindler z tohoto večerníčku udělal mistrovské dílo. ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Při shlédnutí tohohle mě napadlo, zda je nutné vyrábět pořád nové večerníčky (zda by nebyl lepší návrat ke Štaflíkovi a Špagetkovi), ale Šteindler mě svým projevem dokázal přesvědčit, že to má strhující děj. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele

Šílený večerníček, u kterého si nemůžu pomoct a chechtám se jako blázen. Šteindler je třída. "Daleko od našeho městečka jsme ukončili výlet na hrad Krucemburk a vykročili na cestu k hostinci U Trojky z mravů. Pod vedením učitele Bendy jsme se však ocitli opět pod hradem. Zrychlili jsme krok a počali vesele bloudit." :) ()

GREGOIRE 

všechny recenze uživatele

Jeden z nemnoha Večerníčků, které si nenechám ujít, přestože mám dětský věk dávno za sebou. Ujetý a přehnaný, ale funguje skvěle. Živě vidím Edudanta, jak do sebe vysává jednu třešeň v aleji za druhou Výtečně nakreslené (zde by uhlazené kresbičky působily trapně a sterilně) a k tomu Šteindlerův monotónně pubertální hlas. Nevím, jak ostatní, ale mě to BAVÍ ()

Lukoye 

všechny recenze uživatele

Konečně nový večerníček, či teda kreslený seriál, který jde s dobou a přitom je vynikající, ještě k tomu z české produkce. Po všech pokračováních starších českých klasických večerníčků, které se příliš nepovedly, nebo pokud ano, genius jejich předešlých dílů nebyly schopni kopírovat do pokračování. Tady se člověk skvěle pobaví, je to pro celou rodinu, když je teda stařší část trochu šáhlá. A hlavně i když jsou tam odkazy na moderní události, jako gangsteři a tak, není to klišovitý ani nablblý ale překvapujíc a neodhadnutelný. Nehledě na to, že Edudant a Francimor jsou úlet, ale navazující na českou mytologicou tradici (Dlouhý, široký a bystrozraký). Žádný chytrák Bugs, s tim jeho Co je šéfe, bych ho zabil. Tohle dílko se mi líbí, pač je jednak našláplý, někdy mi příjde volné puštění mysli, a pak Steindler mu svým perfektním dabingem dává další rozměr. ()

gombarix 

všechny recenze uživatele

Dost ujetý večerníček, což nevím jestli je vlastnost pro tento žánr nejvhodnější. Jako malý jsem to moc nepobíral, teď si střelený Šteindlerův projev a zajímavou hudbu (Hapka) vychutnám víc. ()

bery71

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších nových večerníčků. Když se na něj dívám teď žasnu nad detaily a skvělým dabingem Milana Šteindlera. ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Super seriál. Jenom škoda toho, že má tak hnusnou animaci. Když jsem byla malá, bylo pro mne dost těžké rozpoznávat co to vlastně vidíme, a celkově mi přijde celá výtvarná stránka dost nechutná. Ale Šteindlerův dabing je vynikající, a je to dost vtipný celkově. ()

journeyman 

všechny recenze uživatele

Výbornej jakožepuberťák Šteindler, věčně originální Hlavatý a nad tím vším úžasnej Poláček - to jsou jedny z nejlepších ingrediencí, jak uvařit Večerníček. "Nedaleko našeho městečka se nacházel temný a hluboký les..." a jedeme z kopce! Pžžž, bžuch, uííí, prááásk! ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Hodně zábavný, originální a vtipný večerníček. Jistě že předloha je jasná, že těžko se to dá zkazit, ale jak se zdá tak díky formou krátkých příběhů a ironicky ignorantského hlasu Milana Štaindlera se z toho stal nadprůměrný seriál pro malé, i velké. Víc nemám co dodat. ()

Reklama

Reklama