Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rychlá závodní auta, rivalita, přátelství, láska.  Světové okruhy s tribunami křičících fanoušků, adrenalinové jízdy po dálnicích, závody na sněhu a ledu mezi vrcholky zasněžených Alp, překrásné ženy - nejen v publiku, ale i za volantem... to je život automobilových šampiónů. Závodník Michel Vaillant je obdivovaným hrdinou, téměř vždy vyhrává. Proti rodině Vaillantových se ale spiknou rivalové z konkurenční "stáje" a rozhodnou se vyřadit je z prestižního závodu Le Mans. Mezi těmi nejlepšími rozhoduje o vítězství nebo prohře často jen souhra náhod. A náhodě se přece dá trochu pomoc i... Během rozhodujícího závodu musí Michell Vaillant zachránit svou rodinu, lásku i život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

Turiec 

všechny recenze uživatele

Kto má rád autá, zvuk motorov a preteky, určite si príde na svoje. Celkovo podpriemernú snímku zachraňuje vynikajúca kamera a strih. Režisér Louis-Pascal Couvelaire natočil viacero reklamných spotov pre veľké svetové automobilky. A je to na snímke vidieť. Film samotný by som hodnotil *1/2, ale vďaka kamere sa to vyšplhalo na ***. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Tohle jsou tři nejzajímavější fakta na celém filmu: je to komiksová adaptace, produkoval to Luc Besson, natáčelo se během skutečného závodu Le Mans. Ale stojí kvůli některému z nich za vidění? Ani ne, stačí si oživit vzpomínky na Bouřlivé dny a Formuli. I když závodních filmů o Le Mans je poskrovnu a úvodní Rallye „intro“ vypadalo velmi nadějně, milovníci rychlých kol nechť si raději zahrají na kompu nejnovější díl Colina, kde je nebudou otravovat zbytečné kecy okolo. 55% ()

Reklama

willis 

všechny recenze uživatele

Jsem příznivcem obojího, jak komiksů, tak automobilových závodů,takže dalo by se říct, že tenhle film by pro mě měl být to pravé ořechové. To je ovšem omyl, protože minimálně příznivci automobilových závodů by se na něj neměli dívat. Je zajímavé, že jsem měl taky pocit že sleduju pokračování Formule!. Všechno je přehnaný, to by se dalo u komiksu pochopit, problém ale je, že z filmu se ten komiks nějak vytratil, takže nesmyslnost a nevěrohodnost se jenom zvýraznila. PS:a to si myslím, že projet trať ze zavázanýma očima je možné. (23.1.2006) ()

Shakaar 

všechny recenze uživatele

Asi jeden z těch podprůměrných filmů. Co si budem namlouvat. Přesto to u mě má jakési kouzlo. Kouzlo malého kluka který by chtěl být závodníkem a vyhrávat. Právě to mě napoprvé nadchlo, když jsem film poprvé viděl (bylo to někdy v noci na tv nova - dost pozdě což značilo hodně podprůměr), že jsem si film sehnal (byla to práce teda) a dodíval celý. Moje nadšení ovšem po chvíli opadlo. Nebýt skvělého začátku asi bych hodnotil * nebo odpad. Právě potencial tohoto filmu byl promrhán a celý závod (včetně závodníků) se cvrkl na spor dvu rodin/závodní stájí, které si vyřizovali své účty. Pravda je sice že se to odvíjelo podle francouzské komixové předlohy, ale autor mohl trochu přidat na fantazii. Tatímco začátek, který člověka navnadí tak zbytek filmu se velice unudí (samořejmě až na závod...no tom to je ne :-)), až do té doby než to podle očekávání dobře dopadne. Ovšem pokud nehledáte nějak extra nabitý film plný hvězd holywoodu, popřípadě něco na zabití času...tak to doporučuji. Oscara to rozhodně nevyhraje, ale vzhledem k omezneným množstvím filmů z tohoto prostředí je to pro fanouška motorového sportu asi povinnost. Poznámka: Znovu zaperlil český překlad :-) ()

aik 

všechny recenze uživatele

Film dvou tváří. Z počátku to vypadalo na poměrně slušný kousek, který diváka vtáhne do světa motoru. Ovšem v půli se všechno zlomí až to dovrší kvalifikací na Le Mans a finishem, kde jsem si již neodpustil pár úšklebků, protože právě s Le Mans přišlo tolik směšných situací a klišé (př. když neprohraješ ....zabijeme ti otce), ne že bych věřil že motoristický svět je bez podrazů a podvodů...ale. No nic méně si poměrně cením více než slušné kamery, střihu a režie - bez nich by to kleslo podstatně níž. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj 24 Hours, No Limit - The Story of Michel Vaillant či Need for Speed, čo je názov jednej z najznámejších závodných hier. (MikaelSVK)
  • Natáčanie prebiehalo počas reálnych pretekov Le Mans v júni 2002. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama