Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rychlá závodní auta, rivalita, přátelství, láska.  Světové okruhy s tribunami křičících fanoušků, adrenalinové jízdy po dálnicích, závody na sněhu a ledu mezi vrcholky zasněžených Alp, překrásné ženy - nejen v publiku, ale i za volantem... to je život automobilových šampiónů. Závodník Michel Vaillant je obdivovaným hrdinou, téměř vždy vyhrává. Proti rodině Vaillantových se ale spiknou rivalové z konkurenční "stáje" a rozhodnou se vyřadit je z prestižního závodu Le Mans. Mezi těmi nejlepšími rozhoduje o vítězství nebo prohře často jen souhra náhod. A náhodě se přece dá trochu pomoc i... Během rozhodujícího závodu musí Michell Vaillant zachránit svou rodinu, lásku i život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

Macik 

všechny recenze uživatele

Jak se většinou u některých filmů stává, tak první půlka je naprosto parádní.. Z tý kamery jsem byl naprosto uvytržení... Každej záběr ve mě vyvolával obrazou euforii a už už jsem si v hlavě sumíroval hodnocení jak tenhle snímek vychválím.. Jenomže to by nesměl být Luc Besson.. :-/ Lucovi prostě v poslední době nejde psaní scénářů.. Ať už Purpurové řeky 2 tak Na plný plyn... Docela u mě tímhe ztrácí.. No ale proč.. Ta druhá půlka je tak debilní až je to hanba.. Zase ti špatní jsou mega špatní a ti hodní jsou mega hodní.. ti špatní se neštítí ničeho v zájmu své věci a ti hodní naopak jedou podle zákona.. :) Když Michelovi unesli otce nic to se mnou neudělalo ani náznak obavy či strachu o jeho život.. (ale to není lucova chyba;) Zkrátka a dobře jediné co je na tomhle filmu dobrý jsou ty závody aut ikdyž přiznejme si ke konci už poněkud nudí.. Zápletka jak ze scénky z GoGo šou a Diana Kruger naprosto bez prostoru.. :( A proto davám 2* + 1* za vážně skvělou obrazovou stránku.. ()

willis 

všechny recenze uživatele

Jsem příznivcem obojího, jak komiksů, tak automobilových závodů,takže dalo by se říct, že tenhle film by pro mě měl být to pravé ořechové. To je ovšem omyl, protože minimálně příznivci automobilových závodů by se na něj neměli dívat. Je zajímavé, že jsem měl taky pocit že sleduju pokračování Formule!. Všechno je přehnaný, to by se dalo u komiksu pochopit, problém ale je, že z filmu se ten komiks nějak vytratil, takže nesmyslnost a nevěrohodnost se jenom zvýraznila. PS:a to si myslím, že projet trať ze zavázanýma očima je možné. (23.1.2006) ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Hledal jsem film s tématem formulí a dostalo se mi i dokonce něco málo reallye, působivé záběry, velký rozpočet, veleslavný scénárista, hezcí herci ... jenže to prostě vůbec nefungovalo jako zajímavý film. Herci krásní ale bez charismatu a já se do poloviny filmu nechytal o čem to jako má být. Těžké zklamání. Jestli něco z formulema tak zatím vede Sly v Driven ( ono snad nic lepšího s námětem závodů formule nebylo natočeno než ten sportovní film předělaný na akční ). ()

petero 

všechny recenze uživatele

Vizuálna žranica akú dokáže natočiť aj Bay. Toto je však film natočený podľa KOMIXU a preto kto chce vidieť reálne závody tak ruky preč. Už úvodná nadupaná, adrenalínová, nezmyselná scéna ma patrične napružila a na záver potešila pretože vo filme má svoju opodstatnenosť. Takýchto scénok je tu však neúrekom, no aj napriek tomu že sú po technickej stránke dokonale zvládnuté je tu jedno mínus - scenár. Dej nieje vyložene debilný, veď je to podľa komixu však, no niekedy som nevedel kam film smeruje. 4* sú možno veľa, no je to Francúzsky film, milujem komixi a automobilové naháňačky vo filmoch a Colin McRae Rally - hru. No a ak dostane tento režisér ponuku z Hollywoodu a natočí tam nejaký podobný film, určite nebude ani takto zábavný. Hudba: Archive. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle příběhu by neuvěřili ani ti, co na vánoce vysedávaj u okna a čekaj na ježíška. Jako ok, je to film a ten by neměl mít hranice, ale když ono se to tváří vážnejc než shadwellovi komentáře. Dianka super, do očí mý milovaný germánky bych se koukal nonstop, kdyby byla celej film v záběru jen ona, dal bych plnej počet hvězd, ale takhle je to hold hvězdičkovej úspornej balíček. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj 24 Hours, No Limit - The Story of Michel Vaillant či Need for Speed, čo je názov jednej z najznámejších závodných hier. (MikaelSVK)
  • Natáčanie prebiehalo počas reálnych pretekov Le Mans v júni 2002. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama