Reklama

Reklama

Polibek draka

  • USA Kiss of the Dragon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Elitní pekingský policista Liu Juan (Jet Li) je vyslán do Paříže splnit úkol tak tajný, že ani on sám doopravdy neví, co se pod jeho slupkou skrývá. Jisté je jen jedno: bude to pekelně nebezpečné. Jak totiž vzápětí vyjde najevo, Juanovým nepřítelem je zkorumpovaný a mocný inspektor Richard (Tchéky Karyo), který při likvidací nepohodlných svědků neváhá ani vteřinu. Nejdůležitější figurou v jeho nebezpečné hře se právě stala americká prostitutka Jessica (Bridget Fonda), která ví příliš mnoho. Juan se rozhodne ochránit ji i její malou dceru a pouští se do nelítostného boje, ve kterém proti obrovské přesile nebude váhat nasadit všechny své znalosti smrtících bojových umění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Byl by to prunernej akcni film nebejt Jeta Li a Tcheky Karyoa. Jet tu opet hojne pouziva svoje bojove umeni coz je jedine dobre a k tomu se snazi i celkem dobre hrat. Karyo je jako zaporak vynikajici a jeho likvidace na konci bezchybna. Hudba se mi libila jen obcas - jednou pusobi velice otravne a podruhe skvele doplnuje akci. Pribeh je celkem provar, hodnej a zlej polda, zenska s dcerou v nebezpeci - tohle tu uz bylo stokrat, ale diky Jetovi je tento snimek lepsi, nez ostatni tohoto druhu. Pokud cekate nejakou inteligentni podivanou se slozitym scenarem budete sklamany, ale pokud si chcete odpocinout a hodinu a pul se vyborne bavit, tak se vam to diky tomuto filmu urcite povede. A ty Jetovo tricky s jehlama bych chtel taky umet :) ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Parádní akční film, ve kterém dominují Jet Li a Tchéky Karyo. Jet ztvárnil klasicky tichého a málomluvného hrdinu, který přišel odnikud a nikdo jej nezná. Tchéky zas předvedl záporáka, který se jen tak nevidí, jeho cholerické záchvaty byly skutečně perfektní. Tento film určitě patří k Jetovým lepším počinům, jednak díky dobrým hercům (Bridget Fonda, Burt Kwouk) ale taky příběh není jen bezduchá akce, ale má hlavu i patu. Ve svém žánru patří k nejlepším. Říká se tomu, Polibek draka. Polib mi prdel! ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Atmosferická akce, se stylovým Jetem Li v nejlepší formě. Jasná prohra je zde scénář a hlavní záporák, nicméně Craig Armstrong z pozadí dopuje krev do žil momentům, které si Chris Nahon nedokázal pohlídat. Dohromady je to objektivně sice asi za tři, nicméně já se bavil dobře, proto si dovolím pro tentokrát trošku přidat. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jet se potlouká po Paříži s místní prostitutkou a občas někomu nakope zadek nebo ho znehybní či dokonce zlikviduje akupunkturou. Besson s Karyem si po Brutální Nikitě zase hrají na tajné agenty a zabijáky, ale bez někdejších ambic a stylu, jen v mantinelech akčního béčka s bojovými uměním šikovně cílícího na asijský trh. Asijský divák nad bitkami asi zívne a bude slyšet spíš na tu Paříž,  pro západní publikum ale představují mírný nadstandard. Vše mezi nimi je jen nevzrušivá scenáristická vata s nezajímavým záporákem. V Utržený ze řetězu to  Besson s Jetem Li rozsvítili výrazně víc. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Doktor Tryskáč 51 přilétá do Francie, aby ukázal Pařížanům praktiky tradiční čínské medicíny. Akupunktura, vymykání kloubů, přikládání žehliček na tvář, blokace krční páteře v úhlu 90° a některým vyvoleným dokonce bleskově pomůže k plaketě pro dárce krve! Choreografie soubojů bohužel žádná sláva, sklenáři se mohou objednávat s předstihem a Besson nezapomněl zakomponovat trdlo v nesnázích, které musí být ochraňováno bez ohledu na zájem diváka. Naštěstí je tu Tchéky Karyo. Ten v roli horkokrevného hajzla s odznakem pochopil, že nad bezstarostně zhovadilým scénářem nezvítězíte bojem proti němu, ale jedině tak, že se přidáte na jeho stranu. Když jsme u těch herců, Jet Li zaslouží absolutorium, že to celé odehrál s akupunkturní jehlou zapíchnutou v bodě, který paralyzuje mimické svalstvo.. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • V celém filmu je použito pouze sedm pomocných lan. (D3VIL)
  • Richardova želva ve skutečnosti patří jednomu z členů štábu. (D3VIL)
  • Scéna, v níž je Jet Li přepaden francouzskou policií, se natáčela v tunelu, ve kterém zemřela princezna Diana. (D3VIL)

Reklama

Reklama