Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý detektiv z oddělení vražd se po absolvování nejmodernější léčby Alzheimerovy choroby vrací k deset let starému případu brutální vraždy univerzitního profesora a zdá se, jako by případ vyšetřoval poprvé. (TommyZR)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (23)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Pomalu plynoucí detektivka, která využívá hlavní postavu detektiva s alzheimerem jako prostředek pro matení diváka a celkem se jí to daří. Zvrat na závěr je lehce na hraně a dalo by se o něm dlouze diskutovat, ale nakonec ho celkem beru a na režijní debut jde o slušnou jednohubku. Crowe to v sobě pořád má…60% ()

JimDeNiro 

všechny recenze uživatele

Pomalá spíše detektivka/krimi, než mysteriózní thriller, kde sledujeme postavu bývalého detektiva z oddělení vražd v důchodu, kterému diagnostikovali Alzheimerovu chorobu, jak se ponořuje do 10 let starého případu, který vyšetřoval, na základě toho, že zanedlouho má být popraven údajný pachatel, který vraždu nejspíš nespáchal, a to i přesto, že se měl k vraždě přiznat. Po dlouhé době je fajn vidět vypaseného Russella Crowea v roli, která mu dobře sedí. Film je prokládán retrospektivními záběry, kdy sledujeme, jak se to asi stalo. Mám rád tyhle pomalé, vyšetřovací krimi. Velké plus má film v tom, že vás bude zajímat, jak to celé dopadne. Tolik proklamovaný překvapivý závěr mě bohužel nepřekvapil, jelikož k tomu rozuzlení tak nějak film asi minimálně od půlky spěje. Škoda, tak tenhle snímek zůstává pouze na solidním nadprůměru a lehce upevněných 3 hvězdách. Samozřejmě, pokud by mi závěr nebyl prakticky jasný již od půlky, jak jsem psal, tak hodnocení by bylo určitě vyšší, protože mám rád originální rozuzlení v takových žánrovkách. Největší "mysteriózno" bylo jen kolem postavy femme fatale Karen Gillan. Jinak klasická krimi. Příjemně strávené necelé dvě hodinky.. 65% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Niekedy je lepšie nechať psy spať a niekedy aj privítate Alzheimera, lebo spomienky môžu byť nepríjemnejšie než by ste čakali. Film má v sebe veľa kvalít. Takmer fincherovský štýl, takmer škandinávska atmosféra, takmer noir a takmer geniálne herectvo Crowea. Ale toho takmer je príliš veľa. Russell pred dôchodkom stavil na vizáž Vikinga Ragnara pred smrťou, len bôčiku si doprial trochu viac. Film má priniesť zvraty a tie sú v súvislosti s účelovo vloženou stratou pamäti aj očakávateľné. Len zmysel až tak nedávajú a tej pravde nie každý spokojne uverí. ()

Heywood 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé a dlouhé době se Russell Crowe nemusí stydět za to, co ve filmu předvedl. Tady jako v nejlepších letech. Klasické krimi, které potvrzuje, že nic není tak jak se zdá a policista s vymazanou pamětí nemocí je rovněž dobrý nápad. (ne že by ty vymazané paměti neměly na kontě více jak 10 filmů). Tempo je pomalé, dusivé, prolhané, podvodné a stále se vršící k cíli. Kamera spíše ponurá, hudba obdobně a z příběhu čouhá hrozná samota a bolest. Fyzická i duševní. Jen ten jeden výstřel mi připadal nad čáru, protože manipulace s city není návodem k vraždě v žádné zemi, jakkoliv by k pomstě směřovala. Tady tomu výstřelu (Blíže by to byl SPOILER) chyběla věcná logika, a proto zůstanu u tří hvězd. 60% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Naposledy mě Rusell Crowe překvapil(i tím jak je vypasenej) po delší době ve filmu Unhinged(2020). Tady si zahrál bývalýho detektiva z oddělení vražd trpícího Alzheimerovou chorobou( za mě teda spíš ztrátou paměti-Amnézií). Jednoho dne je osloven mužem odsouzeným na smrt v jeho 10let starým případě. Muž po něm chce aby dokázal jeho nevinu. Vše komplikuje ale fakt, že už není u policie a jeho ztráta paměti. Pardón Alzheimerova choroba. A tak je vyšetřování a dokazování neviny vedeno v  pomalejším tempu. Na nějakou výraznou akci rovnou zapomeňte. I přesto film nenudí. Jen ten finální zvrat není asi tak překvapující jak by měl. Nebo alespoň mně bylo jasný poměrně brzy odkud vítr povane a kam celej film směřuje. I přesto si myslím, že si film ty 3hvězdy zaslouží. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Natáčalo sa od februára do mája 2022 v Melbourne, Victoria (Austrália), kde sa usadil aj Russel Crowe. (Arsenal83)

Reklama

Reklama