Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Moreau je vynikající genetik posedlý šíleným experimentem. Když doktorovu ostrovní laboratoř navštěvuje diplomat OSN, odhaluje tu fantastické, ale brutální pokusy, pomocí kterých se doktor pokouší proměnit zvířecí formy života v bestie podobné člověku. Zatímco Moreau a jeho asistent míří zarputile za splněním svého barbarského cíle, samotné bestie se bouří a ohrožují nejen ostrov, ale doslova celé lidstvo! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (174)

helloween93 

všechny recenze uživatele

U Ostrova Dr. Moreau mi zaráží jedna věc, a to, jak je možné, že tento film šel vůbec do kinodistribuce když má look béčkového filmu z dvd produkce, muselo být zcela zřejmé, že film v kinech vyhoří, což se i stalo. K filmu řeknu asi jen to, že námět není úplně marný, ale jeho provedení v podobě scénáře, režie a hereckých výkonů zcela pokulhává. Bizardně nudný film. Viděno na AMC. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak co si budem povídat, on ani starší filmový jmenovec nebyl žádný zázrak a průměrných 50% bych mu připlácla jen s ohledem na dobu vzniku. Ovšem natočit remake mi přijde smysluplné asi jako vysávat hovnocucem prázdnou žumpu. Masky a efekty nejsou výrazně lepší než ty předešlé, výprava a hudba taky ne. A největší error nastal při castingu: hlavní kladnou roli dostal týpek, který vypadá jak nacistický úředníček z knihovny... no dobrá, jarmulka a pejzy by Thewlisovi taky slušely. Ještě horší bylo obsadit vrchního padoucha trapným mrožem, co deklamuje vleže nebo vsedě s podporou polštářů a ze všeho nejvíc připomíná obéznější, plešatou variantu Helenky Růžičkové - ovšem bez její živočišné energie. Aby plachta cirkusového stanu, co je v ní Brando zahalen, nepůsobila tolik nepatřičně, byl do osušky zabalen také zachmuřený pokerface Kilmer (vypadal konstantně nasraně, asi pomýšlel na roli klaďase Edwarda Douglase a opravdu by mu slušela víc). Ron Perlman tradičně usnadnil práci maskérům... jo a pak tam byla taky nějaká ženská, ale už si nepamatuju ani jak vypadala (zkrátka na mě udělala ohromný dojem:-)). Film mě hrubě nebavil a tak mu spláchnu jednu smradlavou hvězdičku (za solidní masky a prostředí) a malé půlhovénko k tomu, které neumím zdůvodnit... snad ze soucitu. 29% ()

Reklama

darthhokro 

všechny recenze uživatele

Tahle třetí, modernější verze, není vůbec špatná, jak se může podle zdejšího hodnocení zdát. Brando je slizkej jak vetřelcův bryndák. Zrůdičky jsou obzvláště vypečený. Ale vůbec nejvíc žeru panteří ženu, v podání Fairuzky Balkové, vona má fakt takový kočičí rysy i pohyby. Prostě mňam, tak 4. hvězdy dám :) ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Dějově jakž takž, ale se zdlouhavým závěrem. Masky se pochopitelně ohleděly, takže ke konci, kdy je děj založen jen na vzájemném vybíjení je kapánek nuda. Masky jsou ovšem na vysoké úrovni (bodejť ne když se na nich podílel Stan Winston), ale jednu loutkovou sekvenci jsem postřehnul. V závěru mi chyběla scéna postupné změny hlavního hrdiny. Celkově hodnocení proti starší verzi je těžké. V něčem byla tato verze lepší (hlavně po technické stránce), ale v něčem zase horší (závěr!!). Přesto všechno i pár h.m. v nové verzi, lze snímek jistě hodnotit kladně. Vysloveně mně štvalo kecání (tzv. hlasité myšlení) do děje. 110701 nova 9205/9618 ---------* Nemohu spomoci, ale stará verze se mi i po druhém zhlédnutí této nové zdá lepší. Ne technicky, ale v této je až moc hluchých míst na můj vkus. Této verzi také chybí na začátku ta trocha tajemna. Nepomáhá ani herecké obsazení, takže stále pouze slabší průměr. Objevuje se zde i známý Ron Perlman. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Me to teda zas tak hrozny neprislo. Jasne, zadna pecka, ale jako zvireci horor to funguje docela obstojne, trochu mi to prislo jak takova uchylna verze Planety opic. Co se tyce hercu, v hlavni roli tu je nastesti Thewlis, protoze Kilmer nic moc nehraje a Brando je extra odpornej. Jinak tady neni moc co resit, sem tam naka brutalni scena, sem tam neco napinavyho a povedeny zvireci masky. Za me docela spokojenost a lepsi 3*. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (28)

  • Podľa výpovedí hercov a členov štábu bolo natáčanie tohto filmu to najhoršie, čo v profesnom živote zažili. Na pľaci vládla totálna antipatia. Režisér neznášal hercov, herci vrátane Marlona Branda neznášali arogantného Vala Kilmera a Val Kilmer pre zmenu neznášal celý tento projekt. (tXtX)
  • "John Frankenheimer môže vykrikovať AKCIA! a STRIH! kľudne aj celý deň, ale režiséra to z neho aj tak neurobí," povedal Val Kilmer počas natáčania filmu. (tXtX)
  • Během filmování David Thewlis spadl s koně a zlomil si nohu. (FilmFan24)

Reklama

Reklama