Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

V celé Velké Británii byla v poslední době zaznamenána znepokojivá aktivita nových umělých upírů, takzvaných "freaks", kteří jsou stvořeni pomocí biomechanického čipu. Organizace Hellsing, pojmenovaná podle starého britského šlechtického rodu, která si už od nepaměti klade za úkol svět od upírské hrozby chránit, se bude s tímto problémem muset velice rychle vypořádat. Naštěstí má prastarou zbraň. Jmenuje se Alucard a sám je upírem. Důvod, proč slouží lidem, je zahalen tajemstvím, stejně jako fakt, kdo a proč čipy vyrábí.

Seriál má stylovou atmosféru, která překvapí atypickou hudbou, která by se k němu za běžných okolností vůbec nehodila, a syrovostí podání. Mezi fanoušky anime je veskrze velice kladně hodnocen, již delší dobu patří mezi "must see" tituly a jeho soundtrack je bez nadsázky legendární. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

Kicune 

všechny recenze uživatele

Hellsing je mnou dlouho přehlížena a přitom zasloužená klasika představující asi největšího frajera anime světa – upíra Alucarda (nebo jak správně japonsky Akádo). Bohužel seriál ho staví na vedlejší koleje a hlavní hrdinkou je Alucardem nově stvořená upírka Seras Victoria. Jako mlaďoch mezi pány noci se musí nejenom smířit se svojí novou existencí, ale také se naučit být správným upírem a poslouchat svého stvořitele. To vše probíhá v rámci prastaré tajné organizace Hellsing, chránící její veličenstvo Královnu a Velkou Británii před „nesmrtelnými“ tvory noci. Najednou totiž se projevuje zvýšená aktivita řádících upírů a jejich otroků tzv. ghúlů. Akce, krev a násilí je na denním (či nočním) pořádku, nepřátele jsou čím dál tím více silnější a my se jen můžeme užívat chvíle, kdy se objeví Alucard a všem nandá bez mrknutí oka. Seriál částečně vychází ze stejnojmenné mangy, ovšem cca po pátém díle se ubírá svojí vlastní cestou (lze říci, že trochu do oči bijící). Některé motivy proto se vytrácejí do ztracena, některé zase nejsou dostatečně objasněné, každopádně i přesto je satisfakce velká a konec má více výkladů. Velké plus pro krátkost série (13 dílů) a skvělou hudbu. ()

pugs 

všechny recenze uživatele

,,Nejdřív ji ojedu, pak ji zabiju, a pak ji ojedu znovu" Vaaaaaaaaaaaaaaaaaau, tak toto bolo niečo! Alucard ako ten najlepší upír na svete sa nám prestavil po boku dvoch silných žien menom Integra Hellsing a Viktoria Ceras. Toto anime niet hodnotiť inak. Naprosto úžasne napísané postavy, doplnené rozumnými dialógmi a scenárom, ktorý vás proste neodtrhne od obrazovky. Ešte vďaka, že som dal na radu uživateľovi s nickom Richard_Ba, lebo by som si tento anime seriál nepozrel. Najväčším záporákom v prvej polovici bol kňaz, ktorý sa v podstate vyrovnal Alucardovi, kým sme ešte nevideli Alucardove všetky schopnosti. V druhej polovice ale bol záporák nevýrazný. Zázračná bytosť, ktorá vyvoláva pomocou Lady Hellsing diabla? Drsnejšia sa mi zdala tá baba, ktorá chcela z Integry spraviť Ghúla. Vrátim sa k prvej polovici. Vystrieľanie základne Hellsing bolo dosť - dosť - dosť brutálne, ale ako píše Nin, záveru sa to nevyrovná. Hektolitre krvi, ktoré si behajú po schodoch cez Londýn až po Alucarda a veľkolepé finále v podobe dvoch monštier. Proste radosť sa na to pozerať:-) 9/10 ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Štýlová prechádzka ružovou... pardon, krvavou záhradou, ktorá nemá chybu (a ani obdoby v histórii anime, hlavne čo sa brutálnosti a Alucarda týka). Bingo! Toto je presne môj vkus a jemne komiksovejšie štylizovaný Hellsing Ultimate ešte pritláča, čo je len dobre (kto by predsa nechcel vidieť brutálny masaker jednotiek BOPE v brazílskom hoteli, fenomenálny súboj na lodi či epickú londýnsku apokalypsu?). Labužnícka záležitosť len pre tie najvyberanejšie jazýčky fanúšikov anime. Alucard je jedna z najtemnejších a najzaujímavejších rozanimovaných postáv vôbec. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru hodně rozporuplné anime. Problém jsem měl hlavně s dějovou nedotažeností, příběh je totiž jen hrubě načrtnut a obsahuje mnoho děr a to už vůbec nemluvím o tom, jakým způsobem je seriál ukončen. Co naopak chválím, je způsob animace (tady by se spíš hodilo použít slovo malování) a rockový soundtrack (úvodní funky opening nemá chybu). Seriál se vyznačuje velkou "šíleností" a to především v akci a v postavách - takový Alucard je psychopat k pohledání. Tahle přestylizovaná ujetost mě na Hellsingovi hodně bavila. Jako celek je tohle anime nedotažené, jeho jednotlivé detaily a scény jsou však jako lahodné jednohubky, které sice nezasytí, ale určitě si na nich pochutnáte. Amen. 7/10 ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Původní Hellsing má objektivně vzato spoutu kladů i záporů. Mezi klady rozhodně patří úžasná experimentální rocková hudba, relativně jedinečná stilizace, postava Alucarda a samozřejmě i příběh. Příběh ovšem rozhodně není dokonalý. Po zhlédnutí seriálu musí všem připadat nedokončený a v posledních epizodách i dost uspěchaný. Animace občas není nejlepší (hlavně v první polovině) a dialogy místy působí velmi chytře, ale jindy zase zvláštně a nedomyšleně. Mnoho postav tu narozdíl od Hellsing Ultimate nemá propracovanou minulost a kvůli tomu tu nepůsobí tak dobře. Přesto má tento seriál své kouzlo a rozhodně může nabídnout něco, co v sobě Ultimate nemá. ()

Galerie (272)

Zajímavosti (5)

  • Seriál byl premiérově uveden přibližně o šest let dříve než poslední díl mangy, která je seriálu předlohou. (Hem.m)
  • Postava paladina Alexandera Andersona je založená na Edwardovi Van Sloan, ktorý hral Prof. Abrahama Van Helsinga vo filme Dracula (1931). (Flipper)
  • Dracula v seriálu používá své jméno obráceně, tedy Alucard. Důvodem je fakt, že v případě, že by někdo znal pravé jméno upíra, mohl by z něj vyhnat démona a vymítit jej. (Rimer545)

Reklama

Reklama