Reklama

Reklama

Muž, který přijde při letecké nehodě o rodinu, spřádá důmyslný plán na pomstu viníkům. Chce se dostat do blízkosti magnáta, jehož pachatelé požádali o pomoc se záchranou nákladu ztraceného letadla... John Talbot, odborník na záchranu a vyzvedávání vraků z vody, se stane svědkem vraždy své ženy i dítěte. Po neúspěšné spolupráci s policií Talbot zosnuje vlastní plán, jak předat vrahy své rodiny do rukou spravedlnosti. V přestrojení za zločince zinscenuje fingovanou vraždu policisty a unese Sarah Ruthvenovou, dědičku ropného impéria. Talbotova předstíraná troufalost zaujme vůdce zločineckého podsvětí, který chce zachránit cennosti z paluby havarovaného letadla, jehož trosky skončily na mořském dně. Jenže Talbot ví, že je tento muž odpovědný za smrt jeho rodiny a rozhodne se zařídit, aby se z výpravy za záchranou trosek letadla už nikdy nevrátil. (Cinemax)

(více)

Recenze (39)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Parádně přestřelenej sedmdesátkovej akčňák z množstvím dějových zvratů které jsou z nekompromisní kadencí páleny do nebohého diváka ovšem pokud vás to zaujme bude vás to bavit. Jenom radši nečtěte ten spoileroidní obsah tady který je zase dobře na pěst, teda pokud z těch zvratů chcete něco mít. Jinak tentokrát zapomeňte na pomalý tempo film má od začátku slušnej drajv úvodní honička je ukázkou poctivýho řemesla a překvapilo mě i to velmi neobvyklý finále. Takhle originálně donutit padouchy k tomu aby přiznali své zločiny, to jsem ještě neviděl. Pravda možná je celý ten scénář lehce naivní, ale proč by mě to sralo, když jsem se tak dobře bavil.85% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Předně - nedoporučuji číst zdejší obsah, jelikož vyžvanil téměř celý film. Výborný thriller s úvodní automobilovou honičkou, za niž by se nemusel stydět ani James Bond. Divák je přímo vržen do příběhu, a tak dlouho neví (pokud si nepřečetl zdejší obsah), co je John Talbot zač. Snímek disponuje řadou napínavých scén, kdy stačí jen malý noční výlet z okna a o atmosféru je postaráno. A navrch k tomu všemu dojde i na podmořské dobrodružství. Protože se jedná o britský snímek, hádal jsem konec padesát na padesát, anžto u těchhle filmů jeden zkrátka neví. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Plavovláska Suzy Kendall bola aj vo svojich najznámejších filmoch skôr na okrasu ( zaujala aj talianskych režisérov pri nástupe gialla ) a taktiež tomu bolo aj v tomto akčnom príbehu. Voľakedy bežal film v našich kinách, ale nebolo mi súdené ho vidieť. Ide o veľmi slušnú záležitosť, s dlhou úvodnou naháňačkou na autách, za ktorú by sa nehanbil ani Steve McQueen, nečakaným zvratom kdesi v polovici filmu a coolovým Barry Newmanom. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Když ještě v sedmdesátých letech neexistovaly digitální triky, mohl vzniknout takhle poctivě natočený akční thriller a řekněme si to na rovinu - má vše, co dobrá oddechovka má mít. Nic není jak se na první pohled zdá. Barry Newman jako sympatický hlavní hrdina Talbot hnaný touhou po pomstě, krásná červená fordka a honička může začít...Jenom jakkoliv je hlavní hrdina sympaťák, v úvodu filmu když slyší ve vysílačce jak se řítí letadlo s jeho ženou, malým synem a bratrem vstříc smrti, ani to s ním nehne...Nějak Newman ty emoce nezahrál věrohodně... ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý akčňák s niekoľkými trilerovými prvkami. A je prekvapujúce, že je to Made in UK. Má kúúlový rozjazd a vydarenú krimi zápletku, ktorá síce má nejaké chybičky krásy, ale vcelku viac než obstojí. Obstál i pre mňa úplne neznámy a postavou nevysoký Barry Newman. A Bena Kingsleyho som s jeho čiernymi vlasmi takmer nespoznal - ešte k tomu záporáckej roli. Záver síce ztrácal tempo, ale vynahrádzal to svojou netradičnosťou. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Ben Kingsley v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama